To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met de herkenning van bekende gezichten oplossen

Als je een Nest Aware-abonnement hebt en herkenning van bekende gezichten aanstaat voor je Google Nest-camera of Google Nest-videodeurbel, maar deze niet goed werkt, lees je in dit artikel hoe je dit oplost.

In ons Helpcentrum vind je meer informatie over hoe herkenning van bekende gezichten werkt en hoe je de instellingen wijzigt.

Je camera heeft iemand verkeerd herkend

Gebeurtenissen die je camera mogelijk verkeerd herkent

Nest-cameragebeurtenissen zijn ontworpen om zo nauwkeurig mogelijk te zijn, maar het kan zijn dat je camera of deurbel bepaalde gebeurtenissen verkeerd herkent. Een paar voorbeelden:

• Je camera verwart een foto met een echte gebeurtenis. Een t-shirt met een afbeelding van een hond kan een dierdetectiegebeurtenis activeren.
  • Je camera ziet een kruipende persoon aan voor een huisdier.
  • De camera kan geen onderscheid maken tussen naaste familieleden.

Probeer in de volgende scenario's te zorgen dat deze objecten niet binnen het zicht van deze camera vallen, om te voorkomen dat je persoons- of gezichtsmeldingen krijgt.

• Als er een spiegel is, kan de camera een persoon en diens reflectie aanzien voor 2 personen.
  • Als er een tv is, kan de camera iemand op het scherm aanzien voor een echte persoon in huis.

Onjuiste momentopnamen verwijderen uit een gezichtsprofiel

Als de camera iemand verkeerd heeft herkend, moet je zo snel mogelijk onjuiste momentopnamen uit het gezichtsprofiel verwijderen. Zo wordt de kans kleiner dat dit nog een keer gebeurt voor die persoon.

Home-app

Zo verwijder je foto's:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.
  3. Selecteer een gezichtsprofiel met foto's die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon en selecteer de foto's die je samen wilt verwijderen.
  5. Tik op Verwijderen .
  6. Bevestig dat je de foto's wilt verwijderen.

Zo verplaats je foto's naar het juiste gezichtsprofiel:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  And then Nest Aware And then Herkenning van bekende gezichten.
  3. Selecteer een gezichtsprofiel met foto's die je wilt verplaatsen.
  4. Tik op Bewerken Potloodje/bewerkingsicoon en selecteer de foto's die je samen wilt verplaatsen.
  5. Tik op Verplaatsen .
  6. Zoek en selecteer iemand die is opgeslagen in de bibliotheek met bekende gezichten, of typ een nieuwe naam om de foto's op te slaan in een nieuw gezichtsprofiel.
  7. Tik op Ja om je keuze te bevestigen.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op Bekende gezichten.
  4. Tik op het gezichtsprofiel dat je wilt bekijken.
  5. Je ziet een raster met momentopnamen.
    • Voor Android tik je op de onjuiste opnamen om deze te markeren.
    • Voor iOS tik je op Selecteren en daarna op de onjuiste opnamen.

Tik op Verwijderen nest cam trash clip om die momentopnamen te verwijderen.

De camera heeft een nieuw profiel voor een opgeslagen gezicht gemaakt

Soms kan de camera een bekend gezicht herkennen als een nieuw gezicht, waardoor dezelfde persoon 2 profielen krijgt. Voeg de profielen samen om dit probleem op te lossen.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Open de bewerkingsmodus (2 verschillende manieren):
    • Tik rechtsboven in het scherm op Bewerken. Selecteer daarna de gezichten die je wilt samenvoegen.
    • Tik op een gezicht op het scherm en houd dit vast om het eerste gezicht in de bewerkingsmodus te selecteren. Tik dan op het andere gezicht dat je hiermee wilt samenvoegen. Als je dit doet, worden beide gezichten geselecteerd.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Samenvoegen .

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Bekende gezichten.
  3. Tik op Selecteren en dan tik op het dubbele profiel dat je wilt samenvoegen.
  4. Als er veel dubbele profielen zijn, tik je ook op de andere en dan Samenvoegen .

Een bekend gezicht heeft een ontbrekende of onjuiste naam

Als een gezichtsprofiel is opgeslagen zonder naam of als het op de een of andere manier de verkeerde naam heeft gekregen, kun je de naam makkelijk toevoegen of wijzigen in de bibliotheek met bekende gezichten.

Opmerking: Als je de naam van een persoon in de bibliotheek met bekende gezichten in de Home-app of Nest-app toevoegt of wijzigt, wordt deze aanpassing ook in de andere app doorgevoerd.

Home-app

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  3. Als je een naam wilt toevoegen of wijzigen, tik je op een gezicht en geef je een nieuwe naam op.

Nest-app

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Bekende gezichten.
  3. Tik op het profiel van het bekende gezicht.
  4. Tik op Naam.
  5. Voer een nieuwe naam in voor de persoon. Je kunt de echte naam gebruiken of een beschrijving opgeven, zoals Postbode.

Bekende gezichten zijn verwijderd

Als je bibliotheek met bekende gezichten ontbreekt, is je Nest Aware-abonnement misschien verlopen of heb je bekende gezichten uitgezet voor al je camera's. Check de status van je abonnement en zorg ervoor dat je abonnement actief is.

De camera neemt mensen waar maar geen gezichten

Check eerst of herkenning van bekende gezichten aanstaat voor je camera.

Opmerking: Als je meer dan één Nest-camera hebt, moet je herkenning van bekende gezichten voor elke camera afzonderlijk aanzetten.

Als dat niet het geval is, zorg je dat je camera op een plek staat waar hij goed zicht heeft op het gebied dat je in de gaten wilt houden. Zo kan je camera verschillende gezichten beter van elkaar onderscheiden.

Tips om de camera gezichten beter te laten waarnemen

• Positioneer je camera zo dat hij makkelijk gezichten kan waarnemen. Herkenning van bekende gezichten werkt het beste als het onderwerp recht op de camera afloopt.
    • Plaats de camera ongeveer 183-244 cm boven de grond en plaats de deurbel ongeveer 122 cm boven de grond.
    • Plaats de camera op een plek waar mensen van nature naartoe lopen, bijvoorbeeld op een pad of oprit gericht.
    • Voor de beste resultaten moet de camera zich binnen zo'n 3 meter afstand bevinden van de plek waar mensen naartoe lopen.
  • Check de verlichting rond de camera. Check op verschillende momenten van de dag het camerabeeld om er zeker van te zijn dat er geen schittering van de zon of andere lichtbronnen zijn.
  • Check in de eerste paar weken regelmatig de bibliotheek met bekende gezichten, vooral nadat je een nieuwe persoon hebt toegevoegd. Verhelp fouten met de gezichtsherkenning zo snel mogelijk.

Meldingen werken niet

Belangrijk: Voordat je de meldingsinstellingen wijzigt, moet je weten hoe ze werken. Hier volgen een paar belangrijke punten met betrekking tot bekend gezicht-meldingen:

• Als de camera een bekend gezicht ziet, bevat de gebeurtenis de naam (indien van toepassing) die je aan de persoon hebt toegewezen.
  • Wanneer de camera een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een onbekend-gezicht melding.
  • Als de camera tegelijkertijd een bekend gezicht en een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een melding over het onbekende gezicht.
  • Als de camera niet zeker weet of hij een gezicht herkent, stuurt hij een persoonsmelding in plaats van een bekend-gezicht melding.
  • Je kunt verschillende meldingen voor dezelfde persoon krijgen als je meerdere camera's met verschillende instellingen hebt.
Ga naar ons artikel over camerameldingen voor meer informatie over hoe meldingen werken voor Nest-camera's en hoe je de instellingen kunt wijzigen.

Je kunt de instellingen of de bibliotheek met gezichten niet wijzigen

Als je de instellingen voor herkenning van bekende gezichten of de bibliotheek met bekende gezichten voor je huis niet kunt beheren, kan dat de volgende oorzaken hebben:

• Je huis staat in een regio waar de functie voor herkenning van bekende gezichten niet beschikbaar is.1
  • Je hebt je geboortedatum opgegeven in je Google-account en je bent jonger dan 13 jaar in de VS (of de geldende minimum leeftijd in je land).
Als je een onjuiste geboortedatum hebt opgegeven in je Google-account, ga je naar het Helpcentrum voor Google-accounts voor meer informatie over hoe je je leeftijd bevestigt en je Google-account opnieuw actief maakt.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Bepaalde wetgeving van de staat Illinois kan van invloed zijn op het gebruik van de functie. Daarom hebben we deze uit voorzorg uitgezet. Als je de camera gebruikt bij een huis in Illinois, kun je herkenning van bekende gezichten in principe niet aanzetten in de Nest-app.

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers misschien om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.