Problemen met de herkenning van bekende gezichten oplossen

Als je camerameldingen niet werken zoals verwacht

Hier zijn een paar punten die je moet controleren als je het volgende ontvangt:

• Verkeerde meldingen
  • Te veel meldingen
  • Te weinig meldingen

Het beeld van de camera aanpassen

Hier zijn enkele manieren waarop je de camera kunt helpen onderscheid te maken tussen de gezichten die hij ziet:

• Plaats de camera op gezichtshoogte of iets hoger. Op die manier kan de camera gezichten beter zien, ook als iemand een hoed draagt.
  • Controleer in de eerste paar weken regelmatig de bibliotheek met bekende gezichten, vooral nadat je een nieuwe persoon hebt toegevoegd. Verhelp fouten met de gezichtsherkenning zo snel mogelijk.

Als je meldingen krijgt voor mensen die er niet zijn, zorg dan dat de camera niet is gericht op het volgende:

• Televisies. De camera kan gezichten van mensen in tv-programma's en films detecteren en een onbekend-gezicht melding versturen.
  • Spiegels. Wanneer de camera het spiegelbeeld van iemand herkent, bestaat de kans dat hij een melding stuurt over meerdere mensen.
Als het niet mogelijk is om de spiegel of televisie buiten het zicht van de camera te houden, wijzig dan de meldingsinstellingen van de camera zodat er geen persoonsmeldingen worden gestuurd wanneer je thuis bent.

Meldingsinstellingen van de camera controleren

Belangrijk: Voordat je de meldingsinstellingen wijzigt, moet je weten hoe ze werken. Hier zijn een paar belangrijke punten.

• Google Nest-camera's kunnen je een melding sturen wanneer ze activiteit detecteren, maar ze sturen je niet constant meldingen wanneer er in korte tijd veel dezelfde activiteiten plaatsvinden.
  • De camera stuurt geen extra meldingen als in een korte periode dezelfde persoon herhaaldelijk in beeld komt of een tijdje in beeld blijft.
  • Als de camera tegelijkertijd een bekend gezicht en een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een melding over het onbekende gezicht.
  • Je kunt verschillende meldingen voor dezelfde persoon ontvangen als je meerdere camera's met verschillende instellingen hebt.
  • Wanneer de camera een bekend gezicht ziet, stuurt hij een bekend-gezicht melding met de naam van de persoon (als je een naam hebt opgegeven).
  • Wanneer de camera een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een onbekend-gezicht melding.
  • Als de camera niet zeker weet of hij een gezicht herkent, stuurt hij een persoonsmelding in plaats van een bekend-gezicht melding.
  • Onze camera's gebruiken geavanceerde algoritmen die zo zijn geprogrammeerd dat ze zo weinig mogelijk, maar wel relevante, meldingen sturen.

Meldingsinstellingen wijzigen in de app

Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het wijzigen van de meldingsinstellingen van de camera:

Meer informatie over camerameldingen en hoe je instellingen kunt wijzigen >

Als de camera een nieuw profiel voor een bekend gezicht heeft gemaakt

Soms kan de camera een bekend gezicht herkennen als een nieuw gezicht waardoor dezelfde persoon gedupliceerde profielen krijgt.

Je kunt dubbele profielen als volgt herstellen en samenvoegen:

1. Tik op het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.
  2. Tik op Bekende gezichten.
  3. Tik op de foto die je wilt samenvoegen en houd vast. Bevestig je keuze in het selectievakje. iOS-gebruikers tikken op Selecteren.
  4. Tik op de gedupliceerde foto die je wilt samenvoegen. Als er meerdere gedupliceerde profielen zijn, kun je die ook selecteren.
  5. Tik op het pictogram Samenvoegen nest familiar face merge icon

Als de camera iemand verkeerd heeft geïdentificeerd

Als de camera iemand verkeerd identificeert, moet je dit zo snel mogelijk verhelpen. Zo wordt de kans kleiner dat het voor die persoon opnieuw gebeurt.

Onjuiste of verkeerd geïdentificeerde momentopnamen verwijderen:

1. Tik op het startscherm van de app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen.
  2. Tik op Bekende gezichten.
  3. Tik op het gezichtsprofiel dat je wilt bekijken.
  4. Je ziet een raster met momentopnamen. Tik op de onjuiste opnamen om ze te markeren. iOS-gebruikers tikken op Selecteren en vervolgens op de onjuiste opnamen.
  5. Tik op Verwijderen nest cam trash clip  om die momentopnamen te verwijderen. iOS-gebruikers tikken op Verwijderen.

Opmerking: De functie voor herkenning van bekende gezichten is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Het is mogelijk dat de wetgeving van de staat Illinois invloed heeft op het gebruik van de functie. Daarom hebben we de functie uit voorzorg uitgeschakeld. Als het huis waar je de camera gebruikt zich in Illinois bevindt, zou je herkenning van bekende gezichten niet moeten kunnen inschakelen in de Nest-app.

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers mogelijk om toestemming vragen wanneer je ze met de camera wilt identificeren.