Problemen met de herkenning van bekende gezichten oplossen

Gebruik dit artikel om problemen op te lossen als je camera herkenning van bekende gezichten gebruikt en niet correct werkt, bijvoorbeeld als gezichten verkeerd worden geïdentificeerd, aan de verkeerde persoon worden toegewezen of ontbreken.

Raak vertrouwd met de basisprincipes

• Je hebt een Nest Aware-abonnement nodig om herkenning van bekende gezichten te gebruiken (niet beschikbaar op camera's in Illinois).
  • Je hebt een camera nodig die herkenning van bekende gezichten ondersteunt.
  • Eerst zet je herkenning van bekende gezichten aan. Daarna werkt het op dezelfde manier als andere vormen van bewegingsdetectie. Als de camera een gezicht ziet, wordt deze activiteit in de videogeschiedenis van je camera gemarkeerd. Zorg ervoor dat herkenning van bekende gezichten aan staat voor elke camera waarop je dit wilt gebruiken.
  • Je kunt de waargenomen gezichten in de beeldlijn en de gebeurtenisgeschiedenis van de Nest-app bekijken, of in de feed, de huisgeschiedenis en videogeschiedenis van de Google Home-app.
  • Als de camera een onbekend gezicht ziet, vraagt de Home-app of Nest-app of het iemand is die je kent. Als je Ja selecteert, wordt het gezicht van de persoon opgeslagen in de bibliotheek met bekende gezichten als iemand die je kent. Kijk wel eerst of dit volgens plaatselijke privacywetgeving is toegestaan en vraag de persoon om toestemming, als dat nodig is.
  • Ziet de camera een bekend gezicht, dan wordt in de videogeschiedenis van de camera aangegeven wie de camera heeft gezien.
  • Het kan zijn dat de camera moeite heeft met gezichten herkennen als een gezicht niet goed zichtbaar is, bijvoorbeeld omdat iemand een hoed of mondkapje draagt.

Nauwkeurigheid van gebeurtenisdetectie

Nest Cams en Doorbells laten je zien wat in je huis gebeurt, maar de technologie zelf is niet perfect. We proberen onze cameragebeurtenissen zo nauwkeurig mogelijk te maken, maar toch kan de camera of deurbel het soms mis hebben, zoals:

• Een foto kan worden aangezien voor een echte gebeurtenis. Een t-shirt met een afbeelding van een hond kan een dierdetectiegebeurtenis activeren.
  • Een persoon die over de grond kruipt, kan ten onrechte als huisdier worden geïdentificeerd.
  • Gezinsleden die op elkaar lijken kunnen onjuist worden geïdentificeerd.

Je camera heeft iemand verkeerd geïdentificeerd

Als je camera iemand verkeerd identificeert, moet je dit zo snel mogelijk verhelpen. Zo wordt de kans kleiner dat dat voor die persoon opnieuw gebeurt.

Home-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen Instellingen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  2. Tik op een gezicht om de naam toe te voegen of te wijzigen.

Nest-app

1. Tik in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Tik op Bekende gezichten.
  3. Tik op het gezichtsprofiel dat je wilt bekijken.
  4. Je ziet een raster met momentopnamen. Tik op de onjuiste opnamen om ze te markeren. iOS-gebruikers tikken op Selecteren en daarna op de onjuiste opnamen.
  5. Tik op Verwijderen nest cam trash clip om die momentopnamen te verwijderen.

Als je camera een nieuw profiel voor een bekend gezicht heeft gemaakt

Soms kan de camera een bekend gezicht herkennen als een nieuw gezicht waardoor dezelfde persoon twee profielen krijgt. Voeg de profielen samen om dit probleem op te lossen.

Home-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen Instellingen Instellingen en dan Nest Aware en dan Herkenning van bekende gezichten.
  2. Open de bewerkingsmodus (twee verschillende manieren):
    • Tik rechtsboven in het scherm op Bewerken en selecteer de gezichten die je wilt samenvoegen.
    • Houd je vinger op een gezicht op het scherm om het eerste gezicht in de bewerkingsmodus te selecteren. Tik dan op het andere gezicht dat je wilt samenvoegen. Beide gezichten worden geselecteerd.
  3. Tik rechtsboven in het scherm op Samenvoegen .

Nest-app

1. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen in het startscherm van de app.
  2. Tik op Bekende gezichten.
  3. Tik op de foto die je wilt samenvoegen en houd vast. Bevestig je keuze door het selectievakje aan te vinken. iOS-gebruikers tikken op Selecteren.
  4. Tik op de gedupliceerde foto die je wilt samenvoegen. Als er meerdere gedupliceerde profielen zijn, kun je die ook selecteren.
  5. Tik op het icoon Samenvoegen .

Bekende gezichten zijn verwijderd

Als je bibliotheek met bekende gezichten ontbreekt, is je Nest Aware-abonnement misschien verlopen of heb je bekende gezichten uitgezet voor al je camera's. Check de status van je abonnement en zorg ervoor dat je abonnement actief is.

Het beeld van de camera aanpassen

Zorg dat je camera op een plek is geplaatst waar hij goed zicht heeft op het gebied dat je in de gaten wilt houden. Zo kan je camera verschillende gezichten beter van elkaar onderscheiden:

• Plaats de camera op hoofdhoogte, zo'n 120 cm tot 180 cm boven de grond. Op die manier kan de camera iemands gezicht zien, ook als die persoon een hoed draagt.
  • Positioneer je camera zo dat hij makkelijk gezichten kan waarnemen. Bekende gezichten werkt het beste als het onderwerp recht op de camera afloopt
    • Plaats de camera op een plek waar mensen van nature naartoe lopen, bijvoorbeeld op een pad of oprit gericht.
    • Voor de beste resultaten moet je de camera op zo'n 3 meter afstand plaatsen van de plek waar mensen naartoe lopen.
  • Check de verlichting rond de camera. Check op verschillende momenten van de dag het camerabeeld om er zeker van te zijn dat de camera onderwerpen zonder schittering van de zon of andere lichtbronnen en bij weinig licht kan zien.
  • Bekijk in de eerste paar weken regelmatig de bibliotheek met bekende gezichten, vooral nadat je een nieuwe persoon hebt toegevoegd. Verhelp fouten met de gezichtsherkenning zo snel mogelijk.

Als je meldingen krijgt voor mensen die er niet zijn, zorg dan dat de camera niet in die richting wijst, of gebruik Activiteitszones om de volgende objecten uit te sluiten:

• Televisies. De camera kan gezichten in tv-programma's en films opmerken en daarom een onbekend gezicht-melding sturen.
  • Spiegels. Als de camera iemands spiegelbeeld herkent, zou hij een melding over meerdere mensen kunnen sturen.
    • Is het niet mogelijk om de spiegel of televisie buiten het zicht van de camera te houden, wijzig dan de meldingsinstellingen van de camera zodat er geen persoonsmeldingen worden gestuurd als je thuis bent.

Meldingen werken niet

Belangrijk: Voordat je de meldingsinstellingen wijzigt, moet je weten hoe ze werken. Hier zijn een paar belangrijke punten.

• Nest-camera's kunnen je een melding sturen als ze activiteit waarnemen, maar ze sturen je niet constant meldingen als er in korte tijd veel dezelfde activiteiten plaatsvinden.
  • Onze camera's gebruiken geavanceerde algoritmen die zo zijn geprogrammeerd dat ze zo weinig mogelijk, maar wel relevante, meldingen sturen.
  • De camera stuurt geen extra meldingen als in een korte periode dezelfde persoon herhaaldelijk in beeld komt of een tijdje in beeld blijft.
  • Als de camera tegelijkertijd een bekend gezicht en een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een melding over het onbekende gezicht.
  • Je kunt verschillende meldingen voor dezelfde persoon ontvangen als je meerdere camera's met verschillende instellingen hebt.
  • Als de camera een bekend gezicht ziet, stuurt hij een bekend gezicht-melding met de naam van de persoon (als je een naam hebt opgegeven).
  • Als de camera een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een onbekend gezicht-melding.
  • Als de camera niet zeker weet of hij een gezicht herkent, stuurt hij een persoonsmelding in plaats van een bekend gezicht-melding.

Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het wijzigen van de instellingen voor camerameldingen:

Camerameldingen en hoe je de instellingen wijzigt

Als je de instellingen of de gezichtenbibliotheek niet kunt wijzigen

Als je de instellingen voor herkenning van bekende gezichten of de gezichtenbibliotheek voor je huis niet kunt beheren, kan dat de volgende oorzaken hebben:

• Je huis staat in een regio waar de functie voor herkenning van bekende gezichten niet beschikbaar is.1
  • Je hebt je geboortedatum opgegeven in je Google-account en je bent jonger dan 13 jaar in de VS (of de geldende minimum leeftijd in je land).
Als je een onjuiste geboortedatum hebt opgegeven in je Google-account, ga je naar het Helpcentrum van Google Accounts voor meer informatie over hoe je je leeftijd verifieert en je Google-account opnieuw actief maakt.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Bepaalde wetgeving van de staat Illinois kan van invloed zijn op het gebruik van de functie. Daarom hebben we deze uit voorzorg uitgeschakeld. Als je de camera gebruikt bij een huis in Illinois, kun je herkenning van bekende gezichten in principe niet inschakelen in de Nest-app.

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers misschien om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.