Problemen met de herkenning van bekende gezichten oplossen

Als je camerameldingen niet werken zoals verwacht

Hier zijn een paar punten die je kunt controleren als je last hebt van het volgende:

• Verkeerde meldingen
  • Te veel meldingen
  • Te weinig meldingen

Het beeld van de camera aanpassen

Hier zijn enkele manieren waarop je de camera kunt helpen onderscheid te maken tussen de gezichten die hij ziet:

• Plaats de camera op gezichtshoogte of iets hoger. Op die manier kan de camera gezichten beter zien, ook als iemand een hoed draagt.
  • Bekijk in de eerste paar weken regelmatig de bibliotheek met bekende gezichten, vooral nadat je een nieuwe persoon hebt toegevoegd. Verhelp fouten met de gezichtsherkenning zo snel mogelijk.

Als je meldingen krijgt voor mensen die er niet zijn, zorg dan dat de camera niet is gericht op de volgende objecten:

• Televisies. De camera kan gezichten in tv-programma's en films opmerken en daarom een onbekend gezicht-melding sturen.
  • Spiegels. Als de camera iemands spiegelbeeld herkent, zou hij een melding over meerdere mensen kunnen sturen.
Als het niet mogelijk is om de spiegel of televisie buiten het zicht van de camera te houden, wijzig dan de meldingsinstellingen van de camera zodat er geen persoonsmeldingen worden gestuurd als je thuis bent.

Meldingsinstellingen van de camera bekijken

Belangrijk: Voordat je de meldingsinstellingen wijzigt, moet je weten hoe ze werken. Hier zijn een paar belangrijke punten.

• Nest-camera's kunnen je een melding sturen als ze activiteit detecteren, maar ze sturen je niet constant meldingen als er in korte tijd veel dezelfde activiteiten plaatsvinden.
  • Onze camera's gebruiken geavanceerde algoritmen die zo zijn geprogrammeerd dat ze zo weinig mogelijk, maar wel relevante, meldingen sturen.
  • De camera stuurt geen extra meldingen als in een korte periode dezelfde persoon herhaaldelijk in beeld komt of een tijdje in beeld blijft.
  • Als de camera tegelijkertijd een bekend gezicht en een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een melding over het onbekende gezicht.
  • Je kunt verschillende meldingen voor dezelfde persoon ontvangen als je meerdere camera's met verschillende instellingen hebt.
  • Als de camera een bekend gezicht ziet, stuurt hij een bekend gezicht-melding met de naam van de persoon (als je een naam hebt opgegeven).
  • Als de camera een onbekend gezicht ziet, stuurt hij een onbekend gezicht-melding.
  • Als de camera niet zeker weet of hij een gezicht herkent, stuurt hij een persoonsmelding in plaats van een bekend gezicht-melding.

Meldingsinstellingen wijzigen in de app

Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het wijzigen van de meldingsinstellingen van de camera:

Meer informatie over camerameldingen en hoe je instellingen kunt wijzigen

Als de camera een nieuw profiel voor een bekend gezicht heeft gemaakt

Soms kan de camera een bekend gezicht herkennen als een nieuw gezicht waardoor dezelfde persoon twee profielen krijgt.

Zo kun je dubbele profielen verhelpen en samenvoegen:

1. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen in het startscherm van de app.
  2. Tik op Bekende gezichten.
  3. Tik op de foto die je wilt samenvoegen en houd vast. Bevestig je keuze in het selectievakje. iOS-gebruikers tikken op Selecteren.
  4. Tik op de gedupliceerde foto die je wilt samenvoegen. Als er meerdere gedupliceerde profielen zijn, kun je die ook selecteren.
Tik op het icoon Samenvoegen nest familiar face merge icon .

Als de camera iemand verkeerd heeft geïdentificeerd

Als de camera iemand verkeerd identificeert, moet je dit zo snel mogelijk verhelpen. Zo wordt de kans kleiner dat het voor die persoon opnieuw gebeurt.

Onjuiste of verkeerd geïdentificeerde momentopnamen verwijderen:

1. Tik in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen
  2. Tik op Bekende gezichten.
  3. Tik op het gezichtsprofiel dat je wilt bekijken.
  4. Je ziet een raster met momentopnamen. Tik op de onjuiste opnamen om ze te markeren. iOS-gebruikers tikken op Selecteren en daarna op de onjuiste opnamen.
  5. Tik op Verwijderen nest cam trash clip om die momentopnamen te verwijderen.

Als je de instellingen voor herkenning van bekende gezichten of de bibliotheek met bekende gezichten niet kunt beheren

Als je de instellingen voor herkenning van bekende gezichten of de bibliotheek met bekende gezichten voor je huis niet kunt beheren, kan dat de volgende oorzaken hebben:

• Je huis staat in een regio waar de Nest-functie voor herkenning van bekende gezichten niet beschikbaar is.1
  • Je hebt je geboortedatum opgegeven in je Google-account en je bent jonger dan dertien jaar in de VS (of de geldende minimum leeftijd in je land).

Op basis van leeftijd beperkte toegang tot herkenning van bekende gezichten

Opmerking: Dit geldt alleen voor mensen die leden van een huis beheren in de Home-app.

Leden van huizen in de Home-app die jonger dan dertien jaar zijn in de VS (of de geldende minimum leeftijd in je land) hebben om privacy- en veiligheidsredenen beperkt toegang tot de instellingen voor herkenning van bekende gezichten en de bibliotheek met bekende gezichten.

Lees ons artikel over herkenning van bekende gezichten en hoe je je bibliotheek beheert voor meer informatie over deze beperkingen.

Problemen oplossen als alle leden van het huis toegang hebben met leeftijdsbeperking

In zeldzame gevallen mag het enige lid van een huis in de Google Home-app dat jonger dan dertien jaar is in de VS (of de geldende minimum leeftijd in je land) zijn of haar geboortedatum opgeven in het Google-account nadat herkenning van bekende gezichten is ingesteld.

Als dit het geval is of als alle andere leden van het huis ook jonger zijn dan de vereiste minimum leeftijd voor volledige toegang tot herkenning van bekende gezichten:

• Herkenning van bekende gezichten wordt automatisch uitgeschakeld voor alle Nest-camera's in het huis.
  • Zodra de e-mail is gestuurd om het lid van het huis te laten weten dat zijn of haar toegang is gewijzigd, heeft dat lid veertien dagen de tijd om een persoon aan het huis toe te voegen die ouder is dan de minimum leeftijd. Als dit niet wordt gedaan, wordt de bibliotheek met bekende gezichten definitief gewist.

Als je wilt voorkomen dat de bibliotheek met bekende gezichten wordt verwijderd, moet je een lid aan het huis toevoegen voordat de respijtperiode van veertien dagen afloopt. Deze persoon kan ook de herkenning van bekende gezichten opnieuw inschakelen, instellingen wijzigen en de bibliotheek beheren.

Als er een ander lid aan het huis wordt toegevoegd nadat de respijtperiode van veertien dagen is afgelopen, is de bibliotheek met bekende gezichten al definitief verwijderd. Deze persoon kan nog wel de herkenning van bekende gezichten opnieuw inschakelen, instellingen wijzigen en de bibliotheek beheren.

Als je een onjuiste geboortedatum hebt opgegeven in je Google-account, ga je naar het Helpcentrum van Google Accounts voor meer informatie over hoe je je leeftijd verifieert en je Google-account opnieuw inschakelt.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Bepaalde wetgeving van de staat Illinois kan van invloed zijn op het gebruik van de functie. Daarom hebben we deze uit voorzorg uitgeschakeld. Als je de camera gebruikt bij een huis in Illinois, kun je herkenning van bekende gezichten in principe niet inschakelen in de Nest-app.

Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers mogelijk om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.