To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Läs mer om störningar i trådlösa nätverk och hur du felsöker problemet

Om det blir störningar i ett trådlöst nätverk kan det bli svårt för Nest-produkter och andra trådlösa enheter att ansluta. Det kan även göra nätverket långsamt eller instabilt. Nest-produkterna kan med andra ord kopplas från och återanslutas gång på gång eller svara långsamt när du försöker styra dem med appen.

Det finns tre vanliga källor till störningar i trådlösa nätverk: att den trådlösa signalen blockeras av väggar och golv, att andra wifi-nätverk använder samma kanal som ditt eller att det blir radiostörningar från hushållsapparater och annan elektronik.

Det här är några tecken på störningar:

• Det går inte att ansluta Nest-produkten till wifi första gången du ska konfigurera den
  • Nest-produkten kopplas från wifi-nätverket och ansluts igen gång på gång
  • Nest-produkten står som offline i Nest-appen men återansluts automatiskt
  • Nest-produkten svarar långsamt när du ändrar något i Nest-appen
  • Det finns luckor eller saknas data på sidan Historik i Nest-produktens app.

Felsökningstips

1. Vissa wifi-routrar och åtkomstpunkter har justerbar antenn. Du kan få bättre anslutning om du riktar antennen mot Nest-produkten.
  2. Ställ Nest-produkten eller routern någon annanstans om det går. En halv decimeter eller en halvmeter kan göra stor skillnad för signalstyrkan.
  3. Ibland kan det gå att flytta routern eller åtkomstpunkten närmare Nest-produkten och på så sätt få bättre anslutning.
  4. Många nyare routrar kan söka efter den minst belastade wifi-kanalen automatiskt. Kolla i routermanualen hur du aktiverar denna funktion.
  5. Om det blir problem fast du har aktiverat automatiskt kanalbyte kan du prova att ställa in kanalen manuellt och testa dig fram till den snabbaste.
  6. Om routern har några år på nacken kanske det är dags att byta till en ny.
  7. Testa att flytta andra elektroniska enheter som kan orsaka störningar. Ibland kan en halvmeter göra stor skillnad för den trådlösa signalen.
  8. Vissa trådlösa enheter, som trådlösa telefoner, kan sända och ta emot signaler både på 2,4 GHz-bandet och 5 GHz-bandet. Om du misstänker att störningarna beror på en viss enhet kanske det går att byta frekvensband på den. Om andra produkter i hemmet ansluter till wifi via 2,4 GHz-bandet kan du testa att byta till 5 GHz.