To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Läs mer om störningar i trådlösa nätverk och hur du felsöker problemet

Om det blir störningar i ett trådlöst nätverk kan det bli svårt för Nest-produkter och andra trådlösa enheter att ansluta. Det kan även göra nätverket långsamt eller instabilt. Nest-produkterna kan med andra ord kopplas från och återanslutas gång på gång eller svara långsamt när du försöker styra dem med appen.

Tecken på störningar i trådlösa nätverk

Störningar av alla tre typerna kan förekomma i de flesta hem, men de kan yttra sig på olika sätt. Läs igenom listan med tecken på störningar i det trådlösa nätverket nedan och se om något av detta har drabbat Nest-produkten.

• Problem med att ansluta till Nest-appen under konfigureringen
  • Nest-produkten kopplas från wifi-nätverket och ansluts igen gång på gång
  • Produkten står som offline i Nest-appen men ansluts igen automatiskt
  • Produkten svarar långsamt när du ändrar något i Nest-appen
  • Det finns luckor i produktens Energy History, Video History, Security History eller Protect History eller data saknas
  • Videon från kameran hackar eller är pixelerad, eller det blir andra problem med att titta på video
Guard byter upprepade gånger mellan wifi och mobildata i reserv.

Felsökningstips

Här följer några snabba tips på hur du kan felsöka störningar i det trådlösa nätverket hemma.

• Aktivera automatiskt kanalbyte på routern.
  • Flytta routern och Nest-produkten närmare varandra om möjligt. Bara en halv decimeter eller en halvmeter kan göra stor skillnad för signalstyrkan.
  • Flytta, koppla från eller inaktivera annan elektronisk utrustning som kan störa wifi-anslutningen.
  • Installera en wifi-extender eller wifi-repeater. Använd en extender från samma tillverkare så att det inte blir problem med kompatibiliteten.
Kontrollera att de här rekommenderade inställningarna används på alla wifi-routrar, extendrar och repeatrar.

Obs! Testa vad som fungerar bäst hemma hos dig när du felsöker störningar i det trådlösa nätverket. Inget nätverk är det andra likt, och störningar i nätverket yttrar sig på olika sätt i olika hem.

Nedan kan du läsa mer om de tre vanligaste typerna av störningar och få fler tips om hur du kan minska störningarna i just ditt wifi-nätverk.

1. Minimera störningar från väggar, golv och andra föremål

Hemmets byggmaterial kan påverka
den trådlösa kommunikationens hastighet och räckvidd avsevärt. Byggmaterial som
trä och genomskinligt glas har ingen större inverkan. Däremot
kan mer svårgenomträngliga material som betong, tegel och metall
göra det svårare att ansluta. Sådana material kan
även göra nätverket långsammare eller helt blockera
den trådlösa signalen så att den inte når vissa delar av hemmet.
brick blocking network

Stora möbler, som skåp och bokhyllor, och apparater som spisar eller kylskåp kan även de störa wifi-signalen. Även speglar med metallbeläggning på baksidan kan blockera trådlösa signaler.

Felsökningstips

1. Vissa wifi-routrar och åtkomstpunkter har justerbar antenn. Du kan få bättre anslutning om du riktar antennen mot Nest-produkten.
  2. Ställ Nest-produkten någon annanstans om det går. Bara en halv decimeter eller en halvmeter kan göra stor skillnad för signalstyrkan.
  3. I vissa hem kan det gå att flytta den trådlösa routern eller åtkomstpunkten. Du kan få bättre anslutning om du flyttar routern eller åtkomstpunkten närmare Nest-produkten.
  4. En elnätsadapter är en annan möjlighet, särskilt i större hem med tjocka eller svårgenomträngliga väggar och golv.
  5. Du kan även lägga till en wifi-extender i nätverket. En extender skickar om signalen från en router som står i ett annat rum eller på en annan plats.

Tips! Med en elnätsadapter används elnätet i bostaden till Ethernet, så du kan enkelt förlänga nätverket rakt genom väggarna utan att behöva dra nya, dyra ledningar. Om du ansluter en elnätsadapter till en wifi-åtkomstpunkt kan du få stark trådlös anslutning även i de rum som ligger längst bort.

2. Felsök störningar från andra wifi-nätverk

Störningar från andra wifi-nätverk är särskilt
vanliga i städer, hyreshus och tättbebyggda
områden där det ofta finns många wifi-nätverk
i närheten.

Tips! Sök efter andra nätverk genom att öppna inställningarna för
trådlösa nätverk på telefonen eller datorn. Vänta en stund så att
listan med nätverk hinner uppdateras. Om det finns många
nätverk att välja bland kan den här typen av störningar
uppstå.

Wifi sänds via kanaler. Om flera wifi-nätverk
nära varandra är inställda på samma kanal kommer de
hela tiden att konkurrera om samma bandbredd.

city interference

Felsökningstips

1. På många nyare routrar finns en funktion som söker efter den minst belastade wifi-kanalen automatiskt. Information om hur du aktiverar och ställer in den här funktionen finns i routerns manual.
  2. Om det blir problem med långsam eller instabil anslutning i hemnätverket trots att du har aktiverat automatiskt kanalbyte kan du prova att välja kanal manuellt och testa dig fram till den snabbaste med hjälp av hastighetstest.
  3. Om routern har några år på nacken kanske det är dags att byta till en ny.

3. Minska störningar från annan elektronik

Elektronisk utrustning och apparater som inte är anslutna
till det trådlösa nätverket men som kommunicerar via samma frekvensband på
2,4 eller 5 GHz kan också
ge upphov till störningar. Trådlösa telefoner, Bluetooth-enheter och
babyvakter är exempel på sådan utrustning. Det kan även
bli störningar i närheten av trådlösa kameror eller
säkerhetssystem.
cordless phone interference
Elektronik och apparater som mikrovågsugnar genererar radiobrus
som biprodukt, så det kan hända att nätverket blir långsammare eller
kopplas från enbart när du värmer på maten.
Vissa större apparater, som en tv, kan påverka wifi-signaler till och med
i viloläge eller när de är avstängda, eftersom strömförsörjningen
kan generera kortvågsbrus.
electronic interference

Felsökningstips

1. Anslutningsproblem kan uppstå om en Nest-produkt har placerats för nära en router, åtkomstpunkt, trådlös telefon eller annan enhet som sänder ut radiovågor. Testa att flytta Nest-produkten eller den andra enheten så att det är minst 90 cm mellan dem.
  2. Testa dig fram till vilken elektronisk utrustning som orsakar anslutningsproblem genom att stänga av eller dra ur sladden till enheterna i tur och ordning. När du har hittat och stängt av enheten som stör ska Nest-produkten kunna ansluta och behålla anslutningen. Det kan ta några minuter innan enheten ansluts automatiskt och statusen ändras i Nest-appen.
  3. Testa att flytta på annan elektronisk utrustning – ibland kan en halvmeter göra stor skillnad för den trådlösa signalen.
  4. Vissa trådlösa enheter kan sända och ta emot signaler både på 2,4 GHz-bandet och 5 GHz-bandet. Om du misstänker att störningarna beror på en viss trådlös enhet kanske det går att byta frekvensband på den. Om andra produkter i hemmet använder 2,4 GHz-bandet kan du testa att byta till 5 GHz-bandet.

Så använder du Nest-produkter i wifi-nätverk med banden 2,4 och 5 GHz

Om problemen kvarstår när du har testat anvisningarna ovan hittar du fler tips i Felsöka problem med wifi och anslutning.