To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Få flere oplysninger om trådløs interferens, og hvordan du finder og løser problemer med det

Trådløs interferens kan give dig problemer med at tilslutte Nest-produkter eller andre trådløse enheder. Det kan også forårsage langsom netværkskommunikation eller periodiske afbrydelser. Det betyder, at forbindelsen til dine Nest-produkter muligvis afbrydes og derefter oprettes igen, eller at dine Nest-produkter kan reagere langsomt ved styring via appen.

Symptomer på trådløs interferens

De fleste boliger kan opleve problemer med alle tre typer trådløs interferens, men symptomerne kan variere. Se nedenfor, om dit Nest-produkt har nogen af symptomerne på trådløs interferens.

• Problemer med at oprette forbindelse til Nest-appen under konfiguration.
  • Dit Nest-produkt afbryder og genopretter gentagne gange forbindelsen til Wi-Fi.
  • Dit produkt er "offline" i Nest-appen, men genopretter automatisk forbindelsen.
  • Dit produkt reagerer langsomt på ændringer, du foretager via Nest-appen.
  • Dit produkts Energi History, Video History Security History eller Protect History har huller eller manglende data.
  • Der springes i kameraets video, den er pixeleret, eller du har andre problemer med at se video.
Guard skifter gentagne gange mellem Wi-Fi og reservetilkoblingen til mobilnetværk.

Hurtige tips til fejlfinding

Her er nogle hurtige tips til at finde og løse problemer med trådløs interferens i dit hjem.

• Aktivér automatisk kanalskift på din router.
  • Hvis det er muligt, kan du flytte din router og dit Nest-produkt tættere på hinanden. Bare nogle få centimeter eller meter kan gøre en stor forskel for signalstyrken.
  • Flyt, frakobl, eller deaktiver anden elektronik, der kan forstyrre din Wi-Fi-forbindelse.
  • Installer en Wi-Fi-signalforstærker eller -repeater. Du får den bedste kompatibilitet ved at bruge en signalforstærker fra samme producent.
Sørg for, at alle Wi-Fi-routere, -forstærkere og -repeatere anvender disse anbefalede indstillinger.

Bemærk! Når du finder og løser problemer med trådløs interferens, kan du teste, hvad der fungerer bedst for din hjemmeforbindelse. Alle netværk er forskellige, og alle hjem kan opleve unikke problemer på grund af trådløs interferens.

Nedenfor kan du få flere oplysninger om de tre mest almindelige typer trådløs interferens samt yderligere tips, der kan hjælpe dig med at minimere interferensen på Wi-Fi-netværket i dit hjem.

1. Minimer interferens fra gulve og andre objekter

Konstruktionsmaterialerne i dit hjem kan have stor indflydelse på
den trådløse kommunikations hastighed og rækkevidde. Materialer såsom
træ og klart glas har ikke nogen væsentlig indvirkning. Men
tættere materialer som f.eks. beton, mursten og metal kan
gøre det vanskeligt at oprette forbindelse. Disse tættere materialer kan
også gøre din netværkshastighed langsommere eller endda blokere helt for,
at trådløse signaler kan nå ud til visse dele af dit hjem.
brick blocking network

Store møbler såsom arkivskabe eller boghylder samt apparater såsom komfurer og køleskabe kan også forstyrre Wi-Fi-signalet. Spejle, der har metaloverflade på bagsiden, kan også blokere trådløse signaler.

Tips til fejlfinding

1. Nogle Wi-Fi-routere eller adgangspunkter har justerbare antenner. Hvis du justerer retningen på antennen for at fange dit Nest-produkts signal, kan det hjælpe med at forbedre forbindelsen.
  2. Hvis det er muligt, skal du flytte dit Nest-produkt til en ny placering. Selv nogle få centimeter eller meter kan gøre en stor forskel for signalstyrken.
  3. I nogle hjem er det muligt at flytte den trådløse router eller adgangspunktet. Du kan forbedre forbindelsen ved at flytte din router eller dit adgangspunkt tættere på Nest-produktet.
  4. Det er også en mulighed at bruge powerline adaptere, der især er nyttige til større boliger med tykke eller tætte vægge og gulve.
  5. En anden mulighed er at føje en Wi-Fi-forstærker til dit netværk. Forstærkere gensender din routers signal fra et andet rum eller sted.

Tip! Powerline adaptere bruger dit hjems ledningsnet til Ethernet, så du nemt kan udvide dit netværk direkte via vægstikkene uden at skulle installere dyre nye ledninger. Hvis du slutter en powerline adapter til et Wi-Fi-adgangspunkt, kan det give en stærk trådløs forbindelse til selv de fjerneste rum i dit hjem.

2. Find og løs problemer med interferens fra andre Wi-Fi-netværk

Interferens fra konkurrerende Wi-Fi-netværk er især
almindeligt i byer, lejlighedskomplekser og tætbefolkede
områder, hvor der som regel er mange
Wi-Fi-netværk i nærheden.

Tip! Tjek, om der er konkurrerende netværk, ved at åbne valgmulighederne for
trådløse forbindelser på din telefon eller computer. Vent et øjeblik på, at
listen over netværk opdateres. Hvis du har mange netværk
at vælge imellem, kan du opleve denne type
interferens.

Wi-Fi-netværk udsendes på kanaler. Når Wi-Fi-netværk i nærheden
er indstillet til at bruge den samme kanal, vil de konstant
konkurrere med hinanden om den begrænsede båndbredde.

city interference

Tips til fejlfinding

1. Mange af de nyeste routere har en funktion, der gør det muligt for dem at finde den mindst belastede Wi-Fi-kanal automatisk. Se routerens dokumentation for at finde ud af, hvordan du aktiverer og konfigurerer denne funktion.
  2. Hvis du allerede har aktiveret automatisk kanalskift, men stadig oplever langsomme hastigheder eller dårlige forbindelser på dit hjemmenetværk, kan du prøve at indstille kanalen manuelt og udføre hastighedstests for at finde den hurtigste.
  3. Hvis din router er mere end et par år gammel, kan du overveje at opgradere til en ny router.

3. Reducer interferens fra anden elektronik

Interferensen kan også komme fra andre elektroniske enheder og
apparater, der ikke er forbundet med dit trådløse netværk,
men som bruger de samme 2,4 GHz- eller 5 GHz-frekvenser
til at kommunikere. Trådløse telefoner, Bluetooth-enheder og
babyalarmer er et par eksempler på dette. Du kan også
opleve interferens i forbindelse med trådløse kameraer eller
sikkerhedssystemer.
cordless phone interference
Elektroniske enheder og apparater som f.eks. mikrobølgeovne genererer
radiofrekvensstøj som et biprodukt, så du vil muligvis bemærke, at et netværk
kører langsommere eller mister forbindelsen, når du varmer aftensmaden i mikroovnen.
Nogle former for større elektroniske enheder som f.eks. fjernsyn kan påvirke
Wi-Fi-signalet, selv når de er i dvale eller slukkede, fordi deres strømforsyninger
kan generere kortvarig interferens.
electronic interference

Tips til fejlfinding

1. Placeringen af et Nest-produkt er for tæt på en router, et adgangspunkt, en trådløs telefon eller en anden enhed, der udsender radiofrekvenssignaler, hvilket kan forårsage problemer med at oprette forbindelse. Prøv at flytte enten dit Nest-produkt eller en anden enhed, så der er mindst 1 meter mellem dem.
  2. Prøv at slukke eller frakoble dine forskellige elektroniske enheder for at finde ud af, hvilken enhed der forårsager problemer med at oprette forbindelse. Når du har slukket synderen, bør dit Nest-produkt kunne oprette forbindelse og bevare den. Det kan tage et par minutter at oprette forbindelse automatisk og ændre status i Nest-appen.
  3. Prøv at flytte andre elektroniske enheder – nogle gange kan nogle få meter gøre en stor forskel på kvaliteten af det trådløse signal.
  4. Nogle trådløse enheder kan udsende og modtage både 2,4 GHz- og 5 GHz-signaler. Hvis du har mistanke til en bestemt trådløs enhed, vil den muligvis kunne skifte frekvens. Hvis andre produkter i dit hjem bruger en 2,4 GHz-forbindelse, kan du prøve at skifte til 5 GHz-frekvensen.

Sådan bruger du Nest-produkter med et Wi-Fi-netværk på 2,4 og 5 GHz

Hvis du har prøvet ovenstående trin, og du stadig oplever problemer, kan du gå til Find og løs problemer med Wi-Fi-forbindelsen for at se flere ting, du kan gøre.