We are experiencing extremely high contact volume right now and estimated wait times will be higher than normal. We appreciate your patience and understanding as we work to provide support as quickly as possible. In the meantime, please visit our Help Center for troubleshooting articles and our Community Forums.

Lisätietoja langattoman verkon häiriöistä ja niiden korjaamisesta

Langattoman verkon häiriöt voivat aiheuttaa ongelmia Nest-tuotteisiin tai muihin langattomiin laitteisiin yhdistämisessä. Häiriöt voivat myös johtaa hitaaseen tai katkonaiseen verkkoyhteyteen. Nest-tuotteidesi yhteys saattaa siis katketa ja yhdistyä uudelleen jatkuvasti, tai ne vastaavat hitaasti sovelluksen ohjaukseen.

Langattoman yhteyden häiriöille on kolme yleistä syytä: seinät ja lattiat estävät langattoman signaalin, muut Wi-Fi‑verkot käyttävät samaa kanavaa Wi-Fi‑verkkosi kanssa tai kodinkoneet ja laitteet lähettävät radiotaajuushäiriöitä.

Esimerkkejä ongelmista:

• Nest-tuotteen yhdistämisessä Wi-Fi-verkkoon on ongelmia käyttöönoton aikana.
  • Nest-tuotteen yhteys Wi-Fi-verkkoon katkeaa ja yhdistyy uudelleen jatkuvasti.
  • Nest-tuote on offline-tilassa Nest-sovelluksessa, mutta se yhdistyy uudelleen automaattisesti.
  • Nest-tuote reagoi hitaasti Nest-sovelluksessa tekemiisi muutoksiin.
  • Nest-tuotteen sovelluksen historiasivulla on aukkoja tai siltä puuttuu dataa.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

1. Joissakin Wi-Fi-reitittimissä tai ‑tukiasemissa on säädettävä antenni. Antennin suuntaaminen niin, että signaali kohdistuu Nest-tuotteeseen, saattaa parantaa yhteyttä.
  2. Siirrä Nest-tuote tai reititin uuteen paikkaan. Muutama sentti tai metri saattaa vaikuttaa signaalin vahvuuteen merkittävästi.
  3. Reitittimen tai tukiaseman siirtäminen lähemmäs Nest-tuotetta saattaa parantaa yhteyttä joissain kodeissa.
  4. Useimmat uudet reitittimet voivat etsiä vähiten käytetyn Wi-Fi-kanavan automaattisesti. Tarkista reitittimen dokumentaatiosta, miten ominaisuus otetaan käyttöön.
  5. Jos kanavan automaattinen vaihto on päällä, mutta sinulla on yhä ongelmia, koita asettaa kanava manuaalisesti ja etsiä testaamalla nopein kanava.
  6. Jos reititin on useamman vuoden ikäinen, harkitse sen vaihtamista uuteen.
  7. Kokeile siirtää muita laitteita, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä. Joskus metrikin saattaa vaikuttaa merkittävästi signaalin vahvuuteen.
  8. Jotkin langattomat laitteet (esim. langattomat puhelimet) saattavat lähettää ja vastaanottaa 2,4 GHz:n ja 5 GHz:n signaaleja. Jos epäilet tiettyä laitetta, sen taajuuksien vaihtaminen saattaa olla mahdollista. Jos muut kotisi laitteet käyttävät 2,4 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä, kokeile vaihtaa 5 GHz:n taajuudelle.