To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Felsöka telefonens plats för rutiner

Du kan bli ombedd i Nest- eller Home-appen att uppdatera inställningarna på telefonen om du kan göra något för att förbättra rutinerna Hemma och Borta eller Home/Away Assist.

Appen kontrollerar regelbundet telefonens eller surfplattans inställningar för att se till att hemma- eller bortaläget aktiveras eller inaktiveras för hemmet så exakt som möjligt. Om appen identifierar att du kan ändra en inställning så att den fungerar bättre kan du få ett meddelande om det och en avisering kan visas när du öppnar appen. Nest- eller Home-appen kan till exempel visa ett fel med telefonens plats eller be dig att uppdatera telefonens inställningar om det finns något du kan göra för att förbättra rutinerna Hemma och Borta eller Home/Away Assist.

Så här används din telefons plats av Home/Away Assist
Om närvarodetektering och hur du hanterar data

Obs! Skärmen för telefonens plats bör endast visas en gång i veckan i Nest- eller Home-appen så att du inte blir avbruten varje gång du behöver använda appen.

• Om du inte vill ändra inställningarna kan du ange att appen inte ska använda telefonens plats.
  • I Home-appen öppnar du inställningarna för hemmet och trycker på Närvarodetektering.
  • Öppna inställningarna i Nest-appen och tryck på Home/Away Assist.

Nedan beskrivs vilka inställningar du ska kontrollera på enheten och hur du ändrar dem.

1. Inaktivera flygplansläget

Med flygplansläget kan du spara batteri eftersom det inaktiverar wifi, mobildata och Bluetooth, men du kan ha glömt att inaktivera det. Kontrollera att flygplansikonen är inaktiverad.

Hantera flygplansläget på Android

2. Aktivera wifi

Wifi är en av de viktigaste inställningarna eftersom den påverkar platsangivelsens exakthet. Kontrollera att wifi-ikonen är markerad i kontrollcentret.

Obs! Om Android OS 4.3 eller senare körs på enheten behöver wifi inte vara aktiverat. Platstjänsterna kan då regelbundet använda wifi även om wifi inte är aktiverat. Kontrollera att du har angett att Platssökning ska använda wifi. Du hittar fullständiga anvisningar i steg 4 nedan.

3. Aktivera Platstjänster och välj Hög precision
Öppna telefonens inställningar och välj Plats. Kontrollera att inställningen är aktiverad. Under Avancerat kontrollerar du sedan att Platsangivelsens exakthet är aktiverat.
4. Konfigurera Platssökning

Platssökning är en annan viktig inställning eftersom den påverkar platsangivelsens exakthet.

Öppna telefonens inställningar och välj Plats. Kontrollera sedan att wifi-sökningen har aktiverats. Den gör att telefonen kan ange mer exakt var du befinner dig med hjälp av wifi, även om wifi är inaktiverat.

Obs! Om det körs en tidigare version än Android OS 4.3 på enheten kanske det inte finns något alternativ för Platssökning med wifi. Se då till att wifi alltid är aktiverat så att rutinerna Hemma och Borta eller Home/Away Assist fungerar så bra som möjligt.

5. Aktivera Mobildata

Öppna telefonens inställningar och tryck på Nätverk och internet följt av Mobilnätverk. Kontrollera att reglaget för mobildata är i läget På. På så sätt byter hemmet så snabbt som möjligt när du går hemifrån eller kommer tillbaka.

Viktigt! Om du har angett en gräns för mobildata för att förhindra ytterligare kostnader kan rutinerna Hemma och Borta eller Home/Away Assist inte använda information från mobildata när du har överskridit datagränsen.

6. Ange inställningar i Nest-appen eller Home-appen

Obs! Följande steg (6, 7 och 8) gäller endast Android Marshmallow 6.0 eller senare.

Förutom de allmänna Android OS-inställningarna finns det enskilda inställningar för varje app du har installerat som också kan behöva ändras. Välj Appar i inställningarna och scrolla ned till Nest- eller Home-appen som du använder. Tryck på enheten och kontrollera inställningarna i steg 7 och 8.

7. Begränsa inte bakgrundsdata

Tryck på Dataanvändning och kontrollera att Begränsa appens bakgrundsdata är inaktiverat.

Detta är en mycket viktig inställning som gör att hemmet kan styras av appen även om appen inte körs.

8. Aktivera Platsbehörigheter

Återgå till skärmen Appinformation och tryck på Behörigheter. Kontrollera att Plats är aktiverat. Det innebär att appen kan hämta data från Androids platstjänster.

Obs! Androids integrerade platstjänster används av appen. Dessa tjänster använder en kombination av styrkan på signaler från mobilmaster, wifi-nätverk och ibland GPS för att få en mer exakt platsangivelse.

9. (Endast Home-appen) Kontrollera inställningarna för närvarodetektering

Obs! Kräver Android 4.1 eller senare

Öppna Home-appen och välj Inställningar följt av Närvarodetektering. Här kan du kontrollera vilka medlemmar i hushållet som har aktiverat närvarodetektering på sina telefoner och vilka enhetssensorer som bidrar till närvarodetekteringen.

Läs mer om närvarodetektering.

10. Starta om appen

I vissa fall kan rutinerna Hemma och Borta eller Home/Away Assist inaktiveras om du tvångsavslutar Nest- eller Home-appen. Om du har tvångsavslutat appen och märker att hemmet inte byter mellan hemma- eller bortaläget när det ska avslutar du appen och startar om den.

Obs! Vissa Nexus-telefoner (5, 5x, 6 eller 6p) och möjligtvis också andra Android-telefoner kan då och då ange att du är på fel plats, vilket leder till att kamerorna i hemmet plötsligt kan slås på eller stängas av. Om detta händer kan du ta bort kameran från rutinerna Hemma och Borta eller Home/Away Assist och ange ett schema som kameran ska följa.