Feilsøk telefonposisjon

Nest- eller Home-appen ber deg om å oppdatere innstillingene på telefonen hvis det er noe du kan gjøre for å forbedre hvordan Home/Away Assist fungerer for deg.

Appen sjekker regelmessig innstillingene på telefonen eller nettbrettet du bruker, for å sikre at hjemmet bytter mellom Hjemme- og Bortemodus så nøyaktig som mulig. Hvis den registrerer at du kan endre en innstilling for å få den til å fungere bedre, blir du varslet når du åpner appen. Du ser en tilpasset liste over ting du bør endre på enheten. Sørg for å endre de foreslåtte innstillingene, men det kan også være lurt å sjekke alle innstillingene nedenfor hvis du ikke har gjort det allerede.

Slik bruker Home/Away Assist posisjonen til telefonen din

Merk: Nest- eller Home-appen viser skjermbildet med telefonposisjon bare én gang i uken, slik at du ikke blir forstyrret hver gang du bruker appen.

Hvis du ikke vil endre innstillingene, kan du angi at appen ikke skal bruke telefonposisjon.
I Home-appen går du til Home-innstillingene og trykker på Registrering av tilstedeværelse.
I Nest-appen går du til innstillingene og trykker på Home/Away Assist.

Her er noen ting du bør sjekke på enheten din, og informasjon om hvordan du endrer dem.

1. Slå av flymodus

Flymodus kan bidra til å spare batteri siden det deaktiverer Wi-Fi, mobil og Bluetooth, men du kan ha glemt å slå av funksjonen. Sørg for at flyikonet er slått av.

Kontrollér flymodus på Android

2. Slå på Wi-Fi

Dette er en av de viktigste innstillingene fordi den kan ha stor innvirkning på posisjonsnøyaktigheten. Sørg for at Wi-Fi-ikonet er fremhevet i kontrollsenteret.

Merk: Hvis enheten din kjører Android OS 4.3 eller nyere, trenger du ikke å ha Wi-Fi slått på. Posisjonstjenester kan av og til bruke Wi-Fi selv om Wi-Fi ikke er på. Sørg for at du har angitt at posisjonsskanning skal bruke Wi-Fi. Du finner en fullstendig veiledning i trinn 4 nedenfor.

3. Slå på Posisjonstjenester og velg Høy presisjon
Gå til telefoninnstillingene, og velg Posisjon. Sørg for at innstillingen er slått på. Under «Avansert» sjekker du deretter at «Google Posisjonsnøyaktighet» er på.
4. Angi posisjonsskanning

Dette er en annen viktig innstilling fordi den kan ha stor innvirkning på posisjonsnøyaktigheten.

Gå til telefoninnstillingene og velg Posisjon. Sørg deretter for at Wi-Fi-skanning er slått på. Dette gjør at telefonen kan bruke Wi-Fi til å avgrense posisjonen din selv om Wi-Fi er slått av.

Merk: Hvis enheten din har en eldre versjon av Android OS enn 4.3, er det ikke sikkert at den har noen innstilling for Wi-Fi-skanning av posisjon. Som et alternativ kan du prøve å holde Wi-Fi påslått for optimal Home/Away Assist-ytelse.

5. Slå på mobildata

Gå til telefoninnstillingene, og trykk på Nettverk og internett og så Mobilnettverk. Sørg for at Mobildata-bryteren er slått på. Dette bidrar til at hjemmet ditt bytter så raskt som mulig når du drar eller kommer hjem.

Viktig: Hvis du også har angitt en grense for mobildata for å forhindre ekstra kostnader, kan ikke Home/Away Assist bruke mobildata etter at du har overskredet datagrensen.

6. Angi innstillinger for Nest- eller Home-appen

Merk: Følgende trinn (6, 7 og 8) gjelder bare for Android Marshmallow 6.0 eller nyere.

I tillegg til de generelle Android OS-innstillingene har hver app du har installert, egne innstillinger som du kanskje også må endre. Velg Apper i innstillingene, og rull ned til du ser Nest- eller Home-appen du bruker. Trykk på den og sjekk følgende innstillinger i trinn 7 og 8.

7. Ikke begrens bakgrunnsdata

Trykk på Databruk, og sørg for at «Begrens appens bakgrunnsdata» er slått av.

Dette er en viktig innstilling for å sikre at appen kan bidra til å kontrollere hjemmet ditt selv når appen ikke kjører.

8. Slå på posisjonstillatelser

Gå tilbake til Appinformasjon, og trykk på Tillatelser. Sørg for at Posisjon er slått på. Dette gjør at appen kan hente data fra Android-posisjonstjenestene.

Merk: Appen bruker standardposisjonstjenestene som er innebygd i Android. Disse tjenestene bruker en kombinasjon av signalstyrken på mobilmaster, informasjon om Wi-Fi-nettverket og av og til GPS for å avgrense posisjonen din hvis det er nødvendig.

9. (Bare Home-appen) Sjekk innstillingene for registrering av tilstedeværelse

Merk: Krever Android 4.1 eller nyere.

Åpne Home-appen og velg Innstillinger og så Registrering av tilstedeværelse. Her kan du se hvilke medlemmer av husstanden som har slått på registrering av tilstedeværelse på telefonene sine, og hvilke av enhetssensorene som bidrar til registrering av tilstedeværelse.

Finn ut mer om registrering av tilstedeværelse

10. Start appen på nytt

I noen tilfeller kan tvungen avslutning av Nest- eller Home-appen føre til at Home/Away Assist slås av. Hvis du oppdager at hjemmet ditt ikke bytter mellom Hjemme- og Bortemodus i henhold til innstillingene etter tvungen avslutning, kan du lukke appen og starte den på nytt.

Merk: Enkelte Nexus-telefoner (5, 5x, 6 eller 6p), og muligens andre Android-telefoner, kan av og til oppgi feil posisjon. Dette kan føre til at kameraer i hjemmet uventet kan slås av eller på. Hvis dette skjer, kan du fjerne kameraet fra Home/Away Assist og angi en tidsplan for kameraet.