Problemen met locatie van mobiel oplossen voor Android

De Nest-app vraagt je de instellingen van je mobiel te updaten als er iets is waarmee je de werking van de Thuis/Afwezig-functie kunt verbeteren. Hieronder lees je hoe je de instellingen van je mobiel kunt wijzigen.

1. De vliegtuigmodus uitschakelen

In de vliegtuigmodus wordt de wifi-, Bluetooth- en mobiele verbinding uitgeschakeld om de batterij te sparen, maar veel mensen vergeten de vliegtuigmodus weer uit te zetten. Controleer of het vliegtuigpictogram gedimd en doorgestreept wordt weergegeven.

De vliegtuigmodus in Android beheren >

2. Wifi inschakelen

Dit is een belangrijke instelling die grote invloed heeft op de nauwkeurigheid van de Thuis/Afwezig-functie. Controleer of het wifi-pictogram is gemarkeerd in het Bedieningspaneel.

Opmerking: Heb je Android 4.3 of hoger op je apparaat staan, dan hoeft wifi niet ingeschakeld te zijn. In plaats daarvan kunnen de locatieservices zo nu en dan gebruikmaken van wifi, ook als wifi niet is ingeschakeld. Zorg ervoor dat je 'Wifi-scannen' hebt ingeschakeld in de optie voor het scannen van de locatie. De volledige instructies vind je in stap 4 hieronder.

3. Locatieservices inschakelen en instellen op 'Hoge nauwkeurigheid'

Ga naar Instellingen en selecteer Locatie. Controleer of de schakelaar groen is (en dus is ingeschakeld). Controleer vervolgens of de modus is ingesteld op 'Nauwkeurig'.

4. Stel het scannen van de locatie in.

Dit is een van de belangrijkste instellingen omdat deze optie grote invloed heeft op de nauwkeurigheid van de Thuis/Afwezig-functie. Ga naar Locatie, tik op het menupictogram in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Scannen.

Zorg ervoor dat 'Wifi-scannen' is ingeschakeld. Op deze manier kan je mobiel gebruikmaken van wifi om je locatie nauwkeuriger te bepalen, ook als je wifi hebt uitgeschakeld.

Opmerking: Heb je een lagere versie dan Android 4.3 op je apparaat staan, dan is de optie 'Wifi-scannen' mogelijk niet beschikbaar. Als alternatief kun je wifi ingeschakeld houden om de prestaties van de Thuis/Afwezig-functie te optimaliseren.

5. Mobiele data inschakelen

Ga naar Instellingen en selecteer Datagebruik. Controleer of de schakelaar voor mobiele data groen is (en dus is ingeschakeld). Hiermee zorg je ervoor dat je huis zo snel mogelijk overschakelt wanneer je weggaat of thuiskomt.

Belangrijk: Als je een datalimiet hebt ingesteld om extra kosten te voorkomen, kan de Thuis/Afwezig-functie geen mobiele data meer gebruiken wanneer de datalimiet is bereikt.

6. Instellingen van de Nest-app instellen

Opmerking: De volgende stappen (6, 7 en 8) zijn alleen van toepassing op Android Marshmallow 6.0 of hoger.

Naast de algemene instellingen van het Android-besturingssysteem heeft elke app die je installeert zijn eigen instellingen die je soms moet aanpassen. Ga naar Instellingen, selecteer Apps en scroll omlaag naar de Nest-app. Tik op de Nest-app en controleer de volgende instellingen in stap 7 en 8:

7. Achtergrondgegevens niet beperken

Tik op Datagebruik en controleer of de optie 'Achtergrondgegevens in app beperken' is uitgeschakeld.

Dit is een belangrijke instelling die de Nest-app gebruikt om je huis te beheren, ook wanneer de Nest-app niet actief is.

8. Locatierechten inschakelen

Ga terug naar het scherm met app-informatie en tik op Machtigingen. Zorg ervoor dat Locatie is ingeschakeld. Op deze manier kan de Nest-app gegevens ontvangen van de locatieservices van Android.

Opmerking: De Nest-app maakt gebruik van de standaard locatieservices die in Android zijn ingebouwd. Deze services baseren hun informatie op een combinatie van de signaalsterkte van zendmasten, gegevens van wifi-netwerken en af en toe gps-gegevens als dat nodig is om je locatie nauwkeuriger te bepalen.

9. De Nest-app opnieuw opstarten

Als je de Nest-app geforceerd afsluit, kan de Thuis/Afwezig-functie in sommige gevallen worden uitgeschakeld. Heb je de app geforceerd afgesloten en merk je vervolgens dat je huis niet schakelt tussen de modus Thuis en Afwezig zoals je zou verwachten, sluit dan de app en start deze opnieuw op.

Opmerking: Sommige Nexus-smartphones (5, 5x, 6 of 6p), en mogelijk andere Android-smartphones, kunnen een enkele keer je locatie verkeerd doorgeven, waardoor de camera's in je huis onverwachts kunnen in- of uitschakelen. Gebeurt dit bij jou, dan kun je de camera uit de Thuis/Afwezig-functie verwijderen en een schema instellen dat de camera kan volgen.