Problemen met de locatie van je telefoon oplossen

De Nest- of Home-app vraagt je de instellingen van je telefoon te updaten als er iets is waarmee je de werking van de Thuis/Afwezig-functie kunt verbeteren.

De app checkt regelmatig de instellingen van je telefoon of tablet om er zeker van te zijn dat je huis zo nauwkeurig mogelijk schakelt tussen Thuis en Afwezig. Ontdekt de app dat je een instelling kunt wijzigen om betere resultaten te boeken, dan krijg je daar een melding van als je de app opent. Je ziet een aangepaste lijst met wijzigingen die je kunt doorvoeren op je apparaat. Voer de voorgestelde wijzigingen uit, maar check ook alle onderstaande instellingen (als je dat nog niet hebt gedaan).

Hoe de Thuis/Afwezig-functie de locatie van je telefoon gebruikt

Opmerking: De Nest- of Home-app laat je maximaal één keer per week het scherm 'Locatie van telefoon' zien, zodat je hier niet bij elk gebruik van de app mee wordt lastiggevallen.

Als je de instellingen niet wilt wijzigen, kun je de app zo instellen dat de locatie van je telefoon niet wordt gebruikt.
Ga in de Home-app naar de instellingen van je huis en tik op Aanwezigheidsdetectie.
Ga in de Nest-app naar Instellingen en tik op Thuis/Afwezig-functie.

Hier vind je alles wat je kunt checken op je apparaat en hoe je het kunt wijzigen.

1. Vliegtuigmodus uitschakelen

In de vliegtuigmodus worden wifi, bluetooth en mobiele verbindingen uitgeschakeld om de batterij te sparen. Misschien ben je vergeten de vliegtuigmodus weer uit te schakelen. Open de instellingen van je telefoon en zorg ervoor dat het vliegtuigicoon niet is gemarkeerd.

Vliegtuigmodus gebruiken in iOS

2. Wifi inschakelen

Dit is een belangrijke instelling die grote invloed heeft op de nauwkeurigheid van de Thuis/Afwezig-functie. Zorg ervoor dat het wifi-icoon is gemarkeerd in de instellingen van je telefoon.

3. Mobiele data inschakelen

Tik op Instellingen en selecteer 'Mobiel netwerk'. Controleer of de schakelaar voor mobiele data groen is (en dus is ingeschakeld). Hiermee zorg je ervoor dat je huis zo snel mogelijk overschakelt wanneer je weggaat of thuiskomt.

Belangrijk: Als je dataroaming ook hebt uitgeschakeld om extra kosten te voorkomen, kan de Thuis/Afwezig-functie geen mobiele data meer gebruiken als je telefoon overschakelt naar een netwerk dat buiten je dekkingsgebied valt.

Over de instellingen voor mobiele data

4. Locatieservices inschakelen

Tik op 'Instellingen', ga naar 'Privacy' en selecteer Locatieservices. Bekijk of de locatieservices zijn ingeschakeld.

5. Locatie-instellingen voor je telefoon configureren in de Nest- of Home-app

Naast de algemene iPhone- en iPad-instellingen heeft elke app die je installeert zijn eigen instellingen die je soms moet veranderen. Ga naar 'Instellingen' en tik op Privacy en dan Locatieservices en dan schakel de optie in. Scroll in 'Locatieservices' omlaag en tik op de app en dan stel 'Locatieservices' in op Altijd.

Elke app op je iPhone of iPad die Locatieservices gebruikt, heeft hiervoor zijn eigen instelling. Dit moet voor de app op 'Altijd' zijn ingesteld. Zo kan de app je huis overschakelen tussen Thuis en Afwezig, ook als je de app niet hebt geopend.

Daarnaast moet vanaf iOS 14 de optie 'Exacte locatie' zijn geselecteerd voor de app.

'Ververs apps op achtergrond' inschakelen

De Thuis/Afwezig-functie werkt alleen als voor de Nest- of Home-app de functie Ververs apps op achtergrond is ingeschakeld.

Mobiele data inschakelen

Dit is een belangrijke instelling. Schakel deze in om ervoor te zorgen dat de Nest- of Home-app je huis kan overschakelen als je geen wifi-verbinding hebt.

6. De app opnieuw opstarten

Als je de Nest- of Home-app geforceerd afsluit, kan de Thuis/Afwezig-functie in sommige gevallen worden uitgeschakeld. Heb je de app geforceerd afgesloten en merk je vervolgens dat je huis niet schakelt tussen Thuis en Afwezig zoals je zou verwachten, sluit dan de app en start deze opnieuw op.