To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest-puhelimen sijainti ei toimi

Nest- tai Home -sovellus pyytää sinua päivittämään puhelimesi asetukset, jos voit tehdä jotain parantaaksesi Home/Away Assistin toimintaa.

Sovellus tarkistaa puhelimen tai tabletin asetukset säännöllisesti varmistaakseen, että kotisi vaihtaa Kotona‑ ja Poissa-ohjelmien välillä mahdollisimman tarkasti. Jos sovellus havaitsee, että asetuksia voi muuttaa toiminnan parantamiseksi, se ilmoittaa siitä sinulle avatessasi sovelluksen. Näet listan asioista, jotka voit muuttaa laitteellasi. Muista muuttaa ehdotetut asetukset, mutta sinun kannattaa myös tarkistaa kaikki alla olevat asetukset, jos et ole vielä tehnyt niin.

Huom. Nest- tai Home-sovellus näyttää puhelimen sijaintinäkymän vain kerran viikossa, joten et näe sitä joka kerta, kun avaat sovelluksen.

Jos et halua muuttaa asetuksia, voit valita, että sovellus ei käytä puhelimesi sijaintia.

• Siirry Home-sovelluksessa kodin asetuksiin ja valitse Paikallaolotunnistin.
  • Siirry Nest-sovelluksessa asetuksiin ja valitse Home/Away Assist.
1. Laita lentokonetila pois päältä

Lentokonetila voi säästää akun varausta, koska se poistaa käytöstä mobiilidatan ja Wi-Fi- sekä Bluetooth-yhteydet, mutta olet ehkä unohtanut laittaa sen pois päältä. Varmista, että lentokonekuvake on pois päältä.

2. Laita Wi-Fi-yhteys päälle

Wi-Fi on yksi tärkeimmistä asetuksista, sillä se vaikuttaa sijainnin tarkkuuteen. Varmista, että Wi-Fi-kuvake on korostettuna Androidin Asetukset-kohdassa tai iOS:n hallintakeskuksessa.

3. Laita sijaintipalvelut päälle ja valitse "Suuri tarkkuus"
  1. Avaa puhelimen asetukset ja valitse Sijainti. Varmista, että se on päällä.
  2. Tarkista Lisäasetukset-kohdasta, että Googlen sijaintitietojen tarkkuus on päällä.
4. Aseta sijainnin hakeminen

Sijainnin hakeminen on tärkeä asetus, koska se vaikuttaa sijainnin tarkkuuteen.

Avaa puhelimen asetukset, valitse Sijainti ja varmista, että Wi-Fi-haku on päällä. Näin puhelimesi voi käyttää Wi-Fi-yhteyttä sijaintisi rajaamiseen, vaikka Wi-Fi olisi pois päältä.

5. Laita mobiilidata päälle

Android

Avaa puhelimen käyttöjärjestelmän asetukset ja valitse Verkko ja internet ja sitten Mobiiliverkko. Varmista, että mobiilidata-kytkin on päällä. Tämä auttaa varmistamaan kotisi tilan vaihtumisen mahdollisimman nopeasti, kun lähdet tai palaat.

iOS

Avaa asetukset ja valitse Mobiili. Varmista, että mobiilidata-kytkin on vihreä, mikä tarkoittaa sen olevan päällä. Tämä auttaa varmistamaan kotisi tilan vaihtumisen mahdollisimman nopeasti, kun lähdet tai palaat.

Tärkeää: Jos olet myös asettanut mobiilidatarajan lisämaksujen estämiseksi, Kotona- ja Poissa-ohjelmat tai Home/Away Assist eivät voi käyttää mobiilidataa datarajan ylityttyä.

6. Salli sijaintiluvat

Android

Palaa sovelluksen tietonäkymään ja valitse Luvat. Varmista, että Sijainti on päällä. Näin sovellus saa dataa Androidin sijaintipalveluista.

Huom. Sovellus käyttää Androidiin sisäänrakennettuja vakiosijaintipalveluita. Nämä palvelut käyttävät linkkitornin signaalin voimakkuutta, Wi-Fi-verkkotietoja ja toisinaan GPS:ää saadakseen tarkemman kuvan sijainnistasi.

Älä rajoita taustatietoja

Valitse Datan käyttö ja varmista, että taustatiedonsiirron rajoittaminen ei ole päällä.

Tämä on tärkeä asetus, jolla voidaan varmistaa, että sovellus voi ohjata kotia, vaikka sovellus ei olisi käynnissä.

Mobiilidatan käyttöönotto

On tärkeää, että mobiilidata-asetus on päällä. Laita se päälle niin varmistat, että Nest‑ tai Home-sovellus voi muuttaa kodin tilaa, kun Wi-Fi-yhteyttä ei ole.

iOS

1. Avaa Asetukset ja valitse Yksityisyys ja sitten Sijaintipalvelut.
  2. Laita Sijaintipalvelut päälle napauttamalla valitsinta.
  3. Vieritä alaspäin, napauta Home-sovellusta ja valitse sovelluksen Sijaintipalvelut-asetukseksi Aina. Jos käytät myös Nest-sovellusta, tee tämä myös sille.

Jokaisella sijaintipalveluita käyttävällä sovelluksella on yksilöllinen asetus. Sovelluksen asetukseksi tulisi valita Aina. Näin sovellus voi vaihtaa Kotona- ja Poissa-tilojen välillä, vaikka sovellus ei olisi käynnissä.

Taustalla olevien sovellusten päivittämisen käyttöönotto

Nest‑ tai Home-sovelluksen on otettava Taustalla olevien sovellusten päivitys käyttöön, jotta Kotona- ja Poissa-ohjelmat tai Home/Away Assist toimivat.

Mobiilidatan käyttöönotto

On tärkeää, että mobiilidata-asetus on päällä. Laita se päälle niin varmistat, että Nest‑ tai Home-sovellus voi muuttaa kodin tilaa, kun Wi-Fi-yhteyttä ei ole.

7. (Vain Home-sovellus) Tarkista paikallaolotunnistimen asetukset

Valitse Home-sovelluksesta Asetukset ja sitten Paikallaolotunnistin. Tarkista sitten, että asetukset on määritetty oikein, jotta puhelimen sijainti päätellään oikein.

• Paikallaolotunnistin on päällä puhelimessasi.
    • Laita paikallaolotunnistin päälle, jos haluat Kotona- tai Poissa-tilan perustuvan puhelimen sijaintiin.
    • Laita paikallaolotunnistin pois päältä, jos haluat Kotona- tai Poissa-tilan perustuvan vain kodin laitteisiin.
  • Puhelimessa näkyy ajantasainen Kotona- tai Poissa-tilasi sijainnistasi riippuen.
  • Kaikki kotitalouden jäsenet ovat ottaneet paikallaolotunnistimen käyttöön puhelimillaan.
  • Olet laittanut paikallaolotunnistimen päälle kaikilla laitteilla, joita haluat käyttää tätä ominaisuutta varten.

Paikallaolotunnistimen laittaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Kodin ominaisuudet ‑osiosta Paikallaolotunnistin.
  4. Laita Anna tämän kodin käyttää puhelinten sijainteja päälle tai pois päältä napauttamalla valitsinta.
8. Käynnistä sovellus uudelleen

Joissain tapauksissa lopetuksen pakottaminen (Android tai iOS) Nest- tai Home-sovelluksessa voi poistaa Home/Away Assistin käytöstä. Jos huomaat, että kotisi ei vaihda Kotona‑ ja Poissa-tilojen välillä lopetuksen pakottamisen jälkeen, sulje sovellus ja käynnistä se uudelleen.