De verwarming handmatig in- of uitschakelen wanneer de Nest-thermostaat geen verbinding met de Heat Link maakt

Als je de verwarming niet kunt bedienen met de Google Nest-thermostaat of de app, is de verbinding tussen de Heat Link en de thermostaat mogelijk verbroken. Totdat de verbinding is hersteld, moet je de verwarming handmatig in- en uitschakelen.

Druk op de knop op de Heat Link om de verwarming handmatig in te schakelen:

• Nest Thermostat E: Druk twee keer op de knop van de Heat Link.
  • De 3e en 2e generatie Nest Learning Thermostat: Druk één keer op de knop van de Heat Link.

Druk opnieuw op de knop om de verwarming handmatig uit te schakelen (druk twee keer voor de Nest Thermostat E).

Hiermee zorg je voor een aangename temperatuur terwijl je verbindingsproblemen probeert op te lossen.

Nest Thermostat E Heat Link heat link light heat link light

Nest Thermostat E
Heat Link

3e generatie
Nest Learning Thermostat
Heat Link

2e generatie
Nest Learning Thermostat
Heat Link

Houd rekening met het volgende:

• De handmatige verwarmingsmodus blijft het huis verwarmen, net zolang tot je de modus handmatig uitschakelt, zelfs als je opnieuw verbinding maakt met je thermostaat.
  • Als je thermostaat je warme water regelt, wordt het warme water ook ingeschakeld zodra je de handmatige verwarming inschakelt.
  • Houd er wel rekening mee dat je systeem niet je normale schema volgt wanneer je handmatige verwarming hebt ingeschakeld. Hij kan ook geen andere thermostaatinstellingen meer volgen. Als je bijvoorbeeld een OpenTherm-systeem hebt, kan de ketel in de handmatige verwarmingsmodus niet moduleren op de watertemperatuur.
  • Je kunt handmatige verwarming alleen inschakelen als de Heat Link niet is verbonden met je thermostaat. Als ze wel zijn verbonden, gebruik je de thermostaat of de app om de verwarming te regelen.

Hoe weet ik of handmatige verwarming is ingeschakeld

Nest Thermostat E

3e generatie
Nest Learning Thermostat

2e generatie
Nest Learning Thermostat

De status bekijken:

Druk één keer op de knop van de Heat Link en bekijk het verwarmingslampje gen 3 heat light green.

Het verwarmingslampje gen 3 heat light green en het warmwaterlampje nest thermostat hot water green icon  (indien van toepassing) van de Heat Link gaan automatisch branden.

Het statuslampje blink yellow  van de Heat Link gaat automatisch branden.

Wat doet het lampje als handmatige verwarming is ingeschakeld?

Brandt groen gedurende vijf seconden

Opmerking: Als het lampje groen pulseert, is de handmatige verwarming niet ingeschakeld. Je thermostaat is dan verbonden, dus het is niet nodig om handmatige verwarming in te schakelen.

Brandt groen

Knippert geel

Tip: Raadpleeg het volgende artikel als je andere lampjes, kleuren of knipperpatronen ziet:

Meer informatie over de lampjes op de Heat Link en wat deze lampjes betekenen >

Problemen oplossen met de verbinding van de Heat Link

Als de verbinding van de Heat Link is verbroken, zie je op je thermostaat een foutmelding die begint met de
letter H
.

Als je je systeem wilt bedienen met de Nest-thermostaat of de app, moet
je de problemen met de verbinding oplossen. Zie
het artikel hieronder:

Foutcodes van de Nest-thermostaat oplossen >

thermostat error message

De verwarming handmatig uitschakelen

Als je Heat Link niet is verbonden met je thermostaat, kun je één keer op de knop van de Heat Link drukken (of twee keer voor de Nest Thermostat E) om handmatige verwarming uit te schakelen.

Als de verbinding van je Heat Link met de thermostaat is hersteld heb je drie opties:

• Druk één keer op de knop van de Heat Link (of twee keer voor de Nest Thermostat E).
  • Gebruik de thermostaat:
    • Op het scherm van je thermostaat wordt HANDMATIG weergegeven om te bevestigen dat handmatige verwarming is ingeschakeld.
    • Draai aan de thermostaatring. Je wordt gevraagd om te bevestigen dat je de handmatige verwarmingsmodus wilt uitschakelen. Selecteer Uitschakelen.
  • Gebruik de Nest-app:
    • Selecteer de thermostaat in het startscherm van de Nest-app.
    • Op het scherm van je thermostaat wordt HANDMATIG weergegeven. Tik op HANDMATIG om handmatige verwarming uit te schakelen.

Als je Heat Link met je thermostaat is verbonden en je handmatige verwarming uitschakelt, wordt de thermostaat teruggezet naar het normale schema voor temperatuur en warm water.

Opmerking: Zodra de verbinding tussen de Heat Link en je thermostaat is hersteld, kun je handmatige verwarming niet opnieuw inschakelen, tenzij de verbinding wordt verbroken.