Meer informatie over de herkenning van bekende gezichten en het beheren van je bibliotheek

Heb je een Nest Aware-abonnement, dan kun je een Google Nest Cam IQ, een Hello-deurbel of een Google Nest Hub Max2 verschillende gezichten leren1 onderscheiden. Na verloop van tijd kan je apparaat bekende gezichten herkennen. Als de camera een bekend of onbekend gezicht ziet, kun je een melding van de app krijgen.

Bekend-gezicht meldingen in- of uitschakelen

Schakel herkenning van bekende gezichten en meldingen voor mensen in.

1. Schakel herkenning van bekende gezichten in3.
    • Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Bekende gezichten en vervolgens Herkenning van bekende gezichten.
    • Als je meerdere camera's met een Nest Aware-abonnement hebt, selecteer je de camera's waarvan je meldingen wilt ontvangen.
  2. Schakel meldingen voor mensen in.
    • Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Meldingen. Selecteer de camera en tik op Mensen Nest Account web menu icon. .

De camera bekende gezichten leren

Als je camera een onbekend gezicht ziet of het niet zeker weet, gaat hij ervan uit dat dit een onbekende persoon is. Vervolgens wordt een melding verzonden met de vraag of je die persoon kent.

Tik op de melding op je telefoon om de camera te laten weten of je de persoon kent.

In het begin krijg je mogelijk veel meldingen over onbekende gezichten. Maar als je een tijdje mensen hebt geïdentificeerd, gebruikt de camera momentopnamen van het gezicht van elke persoon om een beter beeld te krijgen van hoe hij of zij eruitziet. Dit helpt in de toekomst bij de herkenning.

Als je een melding mist

Je kunt de gezichten bekijken die je camera heeft gezien.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de app.
  2. Tik op Mensen Nest Account web menu icon.  (onderaan de Beeldlijn van de camera).
  3. Volg de instructies om te zien welke gezichten je camera niet herkent.

Onjuiste momentopnamen uit een bekend-gezicht profiel verwijderen

Als de camera iemand verkeerd identificeert, moet je dit zo snel mogelijk verhelpen. Zo wordt de kans kleiner dat het voor die persoon opnieuw gebeurt.

Onjuiste of verkeerd geïdentificeerde momentopnamen verwijderen:

1. Tik op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Bekende gezichten.
  2. Tik op het gezichtsprofiel dat je wilt bekijken en vervolgenstik op Selecteren.
  3. Tik op een onjuiste momentopname en vervolgens op Verwijderen.

Gezichten combineren die zijn geïdentificeerd als verschillende mensen

Soms kan de camera een bekend gezicht herkennen als een nieuw gezicht waardoor dezelfde persoon twee profielen krijgt.

Als je dubbele profielen wilt oplossen en samenvoegen, tik je in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Bekende gezichten en vervolgenstik op Selecteren en vervolgenstik op het dubbele profiel dat je wilt combineren. Als er meerdere dubbele profielen zijn, kun je die ook selecteren en vervolgens tik op Samenvoegen nest familiar face merge icon .

Een persoon of de hele bibliotheek met bekende gezichten verwijderen

1. Ga in de Nest-app naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Bekende gezichten.
  2. Als je een persoon wilt verwijderen, tik je op het gezicht van die persoon en tik je op Dit gezicht vergeten.
  3. Als je je hele bibliotheek met bekende gezichten wilt verwijderen, waaronder iedereen die je als bekend hebt gecategoriseerd en objecten die geen persoon zijn, tik je op Bibliotheek wissen

Meer informatie over herkenning van bekende gezichten

Ga naar de supportsite van Nest voor meer informatie en tips voor het gebruik van deze functie.

(1) De functie voor herkenning van bekende gezichten van Nest is niet beschikbaar op Nest-camera's die worden gebruikt in Illinois. Het is mogelijk dat de wetgeving van de staat Illinois invloed heeft op het gebruik van de functie. Daarom hebben we de functie uit voorzorg uitgeschakeld. Als het huis waar je de camera gebruikt zich in Illinois bevindt, zou je herkenning van bekende gezichten niet moeten kunnen inschakelen in de Nest-app.

(2) Deze functie wordt niet ondersteund door de Nest Hub Max in de EU.

(3) Gebruik herkenning van bekende gezichten in overeenstemming met de wet. Afhankelijk van waar je woont, moet je bezoekers mogelijk om toestemming vragen als je ze met de camera wilt identificeren.