Meer informatie over het gebruik van het Google-overzicht van smartapparaten om je Nest-producten te bedienen

Het overzicht van smartapparaten is beschikbaar in de Google Home-app en op Google-smartdisplays. Hiermee kun je vanaf één centrale plek je ondersteunde Google Nest-producten en aan de Google Assistent gekoppelde apparaten bedienen. Je kunt je Nest-producten ook door anderen laten bedienen door hen via de Home-app uit te nodigen om lid van het huis te worden.

Voordat je je Nest-producten kunt bedienen via het overzicht van smartapparaten, moet je ze instellen via de Home-app.

Het overzicht van smartapparaten instellen

Aan de slag met het overzicht van smartapparaten:

1. Download de Google Home-app voor iOS of Android.
  2. Koppel je Nest-producten aan Google.
  3. Als je je huis deelt, kun je mensen uitnodigen om lid van het huis te worden.

Het overzicht van smartapparaten is beschikbaar via:

• Smartdisplays (zoals de Google Home Hub)
  • De Home-app voor iOS en Android

Je Nest-producten bedienen via het overzicht van smartapparaten

Het overzicht van smartapparaten biedt ondersteuning voor de volgende Nest-producten:

Google Nest-thermostaten

• De temperatuur wijzigen
  • Schakelen tussen verwarmen, koelen en Eco

Google Nest-camera's

• De live videostream bekijken

Google Nest Hello-videodeurbel

• De live videostream bekijken
  • Bezoekersmeldingen ontvangen (alleen smartdisplays)

Via het overzicht van smartapparaten kun je ook je Nest-producten bedienen met je stem.

Leden van je Google-huis bekijken en beheren

Als je je Nest-account hebt overgezet naar een Google-account

• Mensen die je producten kunnen bedienen, kun je beheren en bekijken met de Home-app, niet met de Nest-app.
  • Als de eigenaar zijn of haar account heeft overgezet, moeten andere leden van het huis ook overstappen op een Google-account. Als ze dit niet doen, hebben ze geen toegang meer tot het huis in de Nest-app.
  • Zodra de leden van je huis zijn overgestapt op een Google-account, kunnen ze toegang tot producten in je huis krijgen en ze delen, bedienen en gebruiken via de Nest-app en de Home-app.
  • Elk lid van het huis kan een ander lid verwijderen. Als je de eigenaar van een Nest-huis bent en uit het huis wordt verwijderd via de Home-app, geldt het volgende:
    • Je hebt geen toegang meer tot het Nest-huis.
    • Alle Nest-apparaten die je aan het Nest-huis hebt toegevoegd, worden verwijderd.
    • Al je Nest Aware-abonnementen worden opgezegd en je raakt de opgenomen videogeschiedenis kwijt die niet is opgeslagen in de Nest-app.

Als je je Nest-account niet hebt overgezet

Als je niet bent overgestapt en je Nest-producten bedient via de Nest-app, ga je naar dit artikel voor meer informatie.

Je vindt in dit Helpcentrum-artikel meer informatie over hoe je via de Home-app de toegang tot je huis kunt delen en kunt zien wie toegang tot je huis heeft.