Meer informatie over de lampjes en de geluiden van de Nest-camera en hoe je instellingen kunt wijzigen

De lampjes van Google Nest-camera's laten je weten of je camera normaal werkt of dat er een probleem is. Een geluidssignaal geeft aan wanneer iemand Praten en luisteren gebruikt.

Wat de lampjes betekenen

Nest Hello videodeurbel

De deurbel heeft twee lampjes waaraan je kunt zien wat de status is:

• Een klein statuslampje boven de camera
  • Een grote lichtring rond de knop van de deurbel

Stroomvoorziening en connectiviteit

Lampje

Betekenis

solid green light

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De Nest Hello is ingeschakeld, verbonden met een wifi-netwerk en geeft videobeelden door.

Geen statuslampje en geen
lichtring

Er zijn twee mogelijke redenen waarom de lampjes van de deurbel niet branden:

De camera is uitgeschakeld

Wanneer de camera geen videobeelden streamt, brandt het statuslampje niet. De camera kan handmatig, op basis van een schema of via de Thuis/Afwezig-functie zijn uitgeschakeld.

Hij ontvangt geen stroom

De draden van de deurbel zijn niet goed aangesloten of ontvangen geen stroom.

Problemen met de Nest Hello videodeurbel oplossen >

Nest cam yellow blinking light

Lichtring knippert geel

Onvoldoende stroom

De deurbel is aangesloten op stroom, maar ontvangt niet voldoende stroom om normaal te werken. Controleer het voltage.

Problemen met de Nest Hello videodeurbel oplossen >

Instellen en verbinden met de Nest-app

Lampje

Betekenis

blue pulse light

Lichtring pulseert blauw

Klaar voor verbinding met de Nest-app

De deurbel is gereed en wacht op je invoer in de app.

blue rotating light

Lichtring draait blauw

Maakt verbinding met de Nest-app

Nest verwerkt de informatie en brengt een verbinding tot stand tussen de app en de deurbel.

green pulse light

Lichtring pulseert eenmaal groen

Er is verbinding gemaakt met de Nest-app

De deurbel is verbonden met de Nest-app en is klaar voor gebruik.

yellow pulse light

Lichtring knippert vijf keer geel

Probleem bij het verbinden

Wanneer je de Nest Hello voor het eerst instelt, zie je dit als de videodeurbel geen verbinding kan maken met de Nest-service of de instelling niet kan voltooien. Kijk in de Nest-app of er een foutmelding is, of een ander probleem dat je moet oplossen.

Problemen met de Nest Hello videodeurbel oplossen >

Alledaags gebruik

Lampje

Betekenis

white pulse light

Lichtring pulseert wit

Er staat iemand voor de deur

De deurbel heeft een persoon bij de deur opgemerkt.

blue rotating light

Lichtring draait blauw

Iemand heeft op de deurbel gedrukt en wacht op een reactie van de eigenaar

Iemand heeft op de deurbel gedrukt en wacht op een reactie.

nest hello red light

Rode lampjes boven de deurbelknop

Nachtzicht staat aan

Je ziet deze lampjes alleen 's avonds en 's nachts. Het betekent dat Nachtzicht aan staat. Deze infrarode lampjes helpen je camera om te zien, zodat je een beter beeld krijgt van wat er gebeurt. Je kunt Nachtzicht altijd uitschakelen in de instellingen van de camera.

Nest Cam IQ indoor en outdoor

De camera heeft twee verschillende lampjes die aangeven wat er gebeurt:

• Een klein statuslampje
  • Een grotere lichtring rond de lens

Ze lichten op in verschillende patronen en kleuren om aan te geven wat de camera doet.

Lampje

Betekenis

solid green light

Statuslampje brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De Nest-camera is ingeschakeld, verbonden met wifi en geeft videobeelden door.

De lichtring brandt niet.

solid green light

Statuslampje pulseert langzaam
groen

Live videobeelden bekijken

Iemand bekijkt de live videostream van de camera via de Nest-app, een apparaat zoals de Google Home Hub of een verbinding van derden, zoals Alexa Show.

De lichtring brandt niet.

Opmerking: Er is een uitzondering. Het lampje van de camera pulseert niet groen als je de mobiele dataverbinding van een Android-telefoon (niet wifi) gebruikt om video te streamen in de Vensters van de app.

blue pulse light

Lichtring pulseert blauw

Klaar voor verbinding met de Nest-app

De camera is gereed en wacht op je invoer in de Nest-app.

yellow pulse light

Lichtring knippert vijf keer
geel

Probleem bij het verbinden

Wanneer je de camera voor het eerst instelt, zie je dit als de camera geen verbinding kan maken met de Nest-service of de instelling niet kan voltooien. Kijk in de Nest-app of er een foutmelding is, of een ander probleem dat je moet oplossen.

Foutmeldingen van de Nest-camera en de Nest Hello oplossen >

red blink light

Lichtring knippert rood

Onvoldoende stroom

De camera is aangesloten op een stopcontact, maar krijgt niet genoeg stroom om goed te werken. Probeer een ander stopcontact. Sluit de camera niet aan op een externe batterij.

Geen statuslampje en geen
lichtring

Er zijn drie mogelijke redenen waarom de lampjes van de camera niet branden:

De camera is uitgeschakeld

Wanneer de camera geen videobeelden streamt, brandt het statuslampje niet. De camera kan handmatig, op basis van een schema of via de Thuis/Afwezig-functie zijn uitgeschakeld.

Hij ontvangt geen stroom

De stroomkabel is losgekoppeld of het stopcontact waarop hij is aangesloten, krijgt geen stroom.

Het statuslampje is uitgeschakeld

De camera streamt wel live videobeelden, maar iemand heeft het statuslampje uitgeschakeld via de Nest-app.

Nest Cam Indoor en Outdoor

Lampje

Betekenis

solid green light

Brandt groen

Alles werkt zoals het hoort

De Nest-camera is ingeschakeld, verbonden met een wifi-netwerk en geeft videobeelden door.

solid blue status light

Brandt blauw

De camera start (opnieuw) op

Dit gebeurt wanneer je de stekker van de camera voor het eerst in het stopcontact steekt, wanneer de camera zichzelf opnieuw opstart (bijvoorbeeld na een stroomstoring of firmware-update) of wanneer de camera wacht om te worden toegevoegd aan een account.

solid red status light

Brandt rood

Led werkt niet goed

Zie je alleen een continu brandend rood statuslampje, dan werkt de led niet goed. Neem contact op met Nest Support voor verdere probleemoplossing.

solid green light

Pulseert groen

Live videobeelden bekijken

Iemand bekijkt de live videostream van de camera via de Nest-app, een apparaat zoals de Google Home Hub of een verbinding van derden, zoals Alexa Show.

De lichtring brandt niet.

Opmerking: Er is een uitzondering. Het lampje van de camera pulseert niet groen als je de mobiele dataverbinding van een Android-telefoon (niet wifi) gebruikt om video te streamen in de Vensters van de app.

Brandt niet

Er zijn twee mogelijke redenen waarom het lampje van de camera niet brandt:

De camera is uitgeschakeld

Wanneer de camera geen videobeelden streamt, brandt het statuslampje niet. De camera kan handmatig, op basis van een schema of via de Thuis/Afwezig-functie zijn uitgeschakeld.

Hij ontvangt geen stroom

De stroomkabel is losgekoppeld of het stopcontact waarop hij is aangesloten, krijgt geen stroom.

De betekenis van het geluidssignaal

Alle camera's

Geluid Betekenis

Praat- en luistersignaal

De camera gebruikt een geluidssignaal voor de functie Praten en luisteren. Hiermee
laat hij mensen in de buurt van de camera weten dat je aan het praten bent. Hij
laat een geluidssignaal horen voordat je gaat praten en nog een geluidssignaal als
je stopt met praten.

De licht- en geluidsinstellingen van de camera wijzigen

De helderheid van het statuslampje van de camera wijzigen

1. Tik op de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen .
  3. Selecteer Statuslampje. Kies dan Laag, Hoog of Automatisch.

Opmerking: Deze functie is niet beschikbaar op de Dropcam.

Het Praat- en luistersignaal in- en uitschakelen

Het geluidssignaal laat mensen weten dat je iets wilt zeggen en is dus erg handig als je de functie Praten en luisteren gebruikt. Maar als je het geluidssignaal wilt uitschakelen, kan dat ook.

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer Praat- en luistersignaal Nest cam talk listen tone.
  4. Tik op de schakelaar om het signaal in of uit te schakelen.