To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

De Nest-thermostaat instellen

Als je de Nest-thermostaat net hebt geïnstalleerd of als je hem naar de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, moet je een paar vragen beantwoorden om hem in te stellen. De thermostaat gebruikt de informatie over je huis en je verwarmingssysteem om je te helpen energie te besparen.

Nest Thermostat E

De app begeleidt je door het installatieproces

Als je een Nest Thermostat E installeert, moet je de Nest-app gebruiken.
Je beantwoordt enkele installatievragen en stelt de thermostaat in met je
telefoon of tablet. In de app word je stapsgewijs door de
installatie geleid. Volg de instructies nauwkeurig.

nest thermostat front view

3e of 2e generatie Nest Learning Thermostat

Beantwoord de vragen over je thermostaat

Als je een 3e of 2e generatie Nest Learning Thermostat installeert,
stelt de thermostaat je een aantal eenvoudige vragen
over je huis, je verwarmingssysteem en welke temperaturen je prettig
vindt.

De thermostaat gebruikt deze informatie om de temperatuur
aangenaam te houden en je te helpen met energie besparen.

Je kunt de thermostaatring naar de verschillende opties draaien en
de ring indrukken om je keuze te bevestigen.

nest thermostat gen 3 front view Nest thermostat hand animation image.

3e of 2e generatie Nest Learning Thermostat installeren

Taal

Selecteer de taal waarin de Nest-thermostaat tekst moet weergeven. De thermostaat kiest ook een tijdnotatie op basis van de taal die je selecteert. Kies je bijvoorbeeld Engels (VS), dan wordt de 12-uursnotatie gebruikt. Selecteer je Engels (VK), dan wordt de 24-uursnotatie gebruikt. Je kunt de taal op elk gewenst moment wijzigen via het menu Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Taal.

Beschikbare talen op de Nest-thermostaat >

Internetverbinding

Selecteer de naam van je netwerk in de lijst met beschikbare netwerken. Mogelijk moet je de Nest-thermostaat even de tijd geven om alle beschikbare netwerken te vinden.

Je hoeft de thermostaat niet met internet te verbinden om je huis te verwarmen, maar dan heb je ook geen toegang tot alle functies van de thermostaat. Volg deze link voor meer informatie over de functies die alleen beschikbaar zijn als je de thermostaat verbindt met wifi:

Meer informatie over het gebruik van wifi voor de Nest-thermostaat >

Als je het wachtwoord van je netwerk moet invoeren, draai je de thermostaatring om een letter, cijfer of symbool te kiezen en druk je op de ring om het gekozen teken te selecteren. Gebruik Shift om te schakelen tussen kleine letters (abc), hoofdletters (ABC), cijfers en leestekens (123) en aanvullende tekens (* ` ?).

Heb je een fout gemaakt, gebruik dan het pijltje terug ⌫ om het laatst ingevoerde teken te verwijderen. Selecteer het vinkje thermostat done icon wanneer je het juiste wachtwoord hebt ingevoerd.

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-thermostaat aan een wifi-netwerk >

Je locatie >

Je locatie

Als de Nest-thermostaat verbinding heeft met wifi, probeert hij je locatie te raden. Klopt deze niet, dan kun je hier de juiste locatie invoeren. De Nest-thermostaat gebruikt je locatie om de datum en tijd te updaten en lokale weersinformatie weer te geven. Als je geen verbinding met wifi hebt, moet je zelf je land, locatie, datum en tijdzone invoeren.

Kies vervolgens het type huis (eengezinswoning, meergezinswoning, appartement of bedrijfspand). De Nest-thermostaat werkt in een bedrijfsruimte een beetje anders.

Selecteer in welke kamer de thermostaat is geplaatst. Kies bijvoorbeeld de gang, kelder of slaapkamer. Staat de juiste kamer er niet bij? Dan kun je ook een zelfbedachte naam voor de kamer invoeren.

Apparatuur

Als je systeem is geïnstalleerd door een Nest Pro, selecteert de installateur Nest Pro en voert hij zijn Nest Pro-ID in. Ben je geen Nest Pro, kies dan Deze stap overslaan om enkele vragen over je verwarmingssysteem te beantwoorden.

Tijdens deze stap probeert de Heat Link verbinding met de thermostaat te maken. Je ontvangt een bericht zodra de Heat Link en de thermostaat zijn gekoppeld. Volg deze link als je hulp nodig hebt bij het koppelen van de Heat Link:

De Nest-thermostaat en de Heat Link koppelen >

Zodra de Heat Link is gekoppeld, laat je de Nest-thermostaat weten welk type ketel je hebt (gewone ketel, combiketel of anders). De Nest-thermostaat biedt verschillende opties voor elk type systeem. Je moet hier ook opgeven welk type bediening je hebt (OpenTherm of aan/uit-bediening) en welke brandstof het systeem gebruikt.

Hoe kan ik zien welk type verwarming ik heb? >

Mogelijk moet je een aanvoertemperatuur en warmwaterbediening kiezen als je verwarmingssysteem ook het warme water in huis regelt. Neem contact op met een Nest Pro als je niet weet welke aanvoertemperatuur je moet kiezen.

Temperatuur

Kies je Ecotemperatuur.

De thermostaat weet met de Thuis/Afwezig-functie wanneer je van huis vertrekt, zodat hij automatisch de Ecotemperatuur kan inschakelen om energie te besparen.

Je Ecotemperatuur is de temperatuur die de thermostaat aanhoudt wanneer je niet thuis bent. Als je de Ecotemperatuur bijvoorbeeld instelt op 13 °C, gaat de thermostaat je huis pas verwarmen als de temperatuur onder de 13 °C komt.

Meer informatie over Ecotemperatuur >

Systeemtest

Nadat je alle vragen hebt beantwoord, kun je het verwarmingssysteem testen. Met behulp van een systeemtest kun je controleren of je verwarmingssysteem werkt zoals het hoort.

Je kunt je systeem ook op een later moment testen. Ga daarvoor naar het menu Instellingen en dan Apparaat.

Nest-app

Nadat je systeem is getest, verbind je de Nest-thermostaat met de Nest-app. Je kunt de thermostaat dan bedienen met je telefoon. Ook kun je je energiegeschiedenis beheren, de thermostaat vastzetten op een bepaalde temperatuur en meer.

1. Op het scherm van je thermostaat wordt een toegangscode weergegeven.

2. Lees dit artikel over het invoeren van de toegangscode op je telefoon of tablet om je thermostaat toe te voegen aan de Nest-app:

De thermostaat verbinden met de Nest-app >