To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen met automatische Ecotemperaturen voor Nest-thermostaten op een standaard oplossen

Als de Google Nest-thermostaat op de Nest-standaard staat en niet schakelt tussen Ecotemperaturen en verwarmen als dat zou moeten, zijn er een paar makkelijke oplossingen.

Over het algemeen is het vooral belangrijk dat de thermostaat zich op een vlakke ondergrond bevindt op de aanbevolen hoogte tussen 0,75 en 1 meter boven de vloer.

Voordat je probeert het probleem op te lossen

Als de thermostaat is ingesteld om automatisch te schakelen tussen Ecotemperaturen en verwarmen als je weggaat en thuiskomt, wacht de thermostaat een tijdje nadat iedereen het huis heeft verlaten voordat deze overschakelt naar Ecotemperaturen.

Hoelang de thermostaat wacht, hangt af van waar deze is geïnstalleerd en wat die heeft geleerd over je huis en je gewoonten. In sommige gevallen kan dit een paar uur duren. Denk dus niet te snel dat het overschakelen niet werkt.

Als de thermostaat na een paar uur nog niet is overgeschakeld naar Ecotemperaturen, kun je de thermostaat zo nodig handmatig op Ecotemperaturen zetten. Volg daarna de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Opmerking: De stappen voor probleemoplossing in dit artikel zijn over het algemeen van toepassing als je geen telefoon hebt die helpt met aanwezigheidsdetectie. Als je telefoon helpt met aanwezigheidsdetectie en je problemen ondervindt, voer je probleemoplossing voor automatisch overschakelen uit voor je thermostaat.

Stappen voor probleemoplossing

1. Zorg dat automatisch overschakelen naar Afwezig is ingesteld om over te schakelen naar Ecotemperaturen

Het kan zijn dat iemand de instellingen voor Thuis- en Afwezig-routines (Home-app) of de Thuis/Afwezig-functie (Nest-app) heeft gewijzigd, zodat de thermostaat niet meer kan overschakelen naar Ecotemperaturen. Ga na of overschakelen naar Ecotemperaturen is aangezet met de app of op de thermostaat.

De instellingen voor Ecotemperaturen wijzigen

Nest thermostat USE ECO

2. Check de locatie van de Nest-standaard

De plek waar je de thermostaat plaatst, kan een grote invloed hebben op hoe goed hij automatisch schakelt tussen Ecotemperaturen en verwarmen als je weggaat of thuiskomt.

Check eerst de locatie van je Nest-standaard om er zeker van te zijn dat de thermostaat activiteit kan waarnemen. Pas de plaatsing daarna zo nodig aan.

Belangrijk: Je moet de Nest-thermostaat alleen verplaatsen als het nodig is. Zelfs als je de thermostaat een paar centimeter of naar een nieuwe ruimte hebt verplaatst, moet deze opnieuw leren op de nieuwe locatie. Als je de locatie hebt aangepast, reset je wat de thermostaat heeft geleerd over je huis en je gewoonten.

Tips

• Plaats de thermostaat tussen 0,75 en 1 meter boven de vloer.
  • Als je hem bijvoorbeeld te ver van de rand van een plank of tafel hebt geplaatst, worden de sensoren misschien geblokkeerd en kan hij niet bepalen of je thuis of afwezig bent. Plaats de thermostaat dichter bij de rand om het probleem op te lossen.
  • Als je de Nest-standaard op een lage ondergrond hebt geplaatst, zoals een tv-meubel, neemt de thermostaat misschien je huisdieren waar en schakelt deze daarom niet over naar Ecotemperaturen. Zet de standaard op een hogere plek om het probleem op te lossen.

In ons Helpcentrum vind je meer tips over waar je de Nest-standaard kunt plaatsen.

3. Zorg dat de thermostaat niet wordt aangepast door routines

Soms kunnen Google Home- of Assistent-routines voorkomen dat de thermostaat overschakelt naar Ecotemperaturen.

Als je denkt dat een routine de thermostaat aanpast, check je de bijbehorende recente activiteit:

• Als je de routines voor het huishouden of gescripte routines wilt checken, Open de Google Home-app Google Home-app en dan tik op Activiteit .
  • Als je je persoonlijke routines wilt checken, ga je naar Mijn activiteit. Andere leden van het huis moeten misschien ook hun persoonlijke routines checken.
    • Opmerking: Web- en app-activiteit moet aanstaan.

Zo wijzig je de instellingen van een routine:

1. Open de Google Home-app Google Home-app en dan tik op Automatiseringen en dan de naam van de routine.
  2. Pas de instellingen aan en dan tik op Opslaan.

4. Reset de leerfunctie van Auto-Afwezig

Normaal gesproken hoef je de leerfunctie van de thermostaat alleen te resetten als je leefritme of gewoonten recent zijn veranderd of als je de thermostaat hebt verplaatst.

Nadat je de leerfunctie van de thermostaat hebt gereset, leert deze je gewoonten en temperatuurvoorkeuren opnieuw kennen. Binnen een paar dagen is hij klaar om weer automatisch over te schakelen naar de Ecotemperatuur.

Volg deze stappen om de modus Afwezig te resetten:

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Resetten.
  3. Kies Afwezig en volg de instructies op het scherm.
nest thermostat reset away

5. Voeg een telefoon toe om te helpen bij automatisch overschakelen tussen Thuis en Afwezig

Thuis- en Afwezig-routines en de Thuis/Afwezig-functie gebruiken de locatie van je telefoon om de thermostaat te laten weten wanneer je thuis bent en wanneer je weggaat. Aan de hand van de locatie van je telefoon kan de thermostaat schakelen tussen Ecotemperaturen en verwarmen zonder dat de thermostaat jou hoeft waar te nemen.