To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka Home Report

Nest Home Report är ett e-postmeddelande som Google Nest skickar ut en gång i månaden. Det innehåller en sammanfattning av din uppvärmnings- och nedkylningsanvändning, säkerhetshändelser och annan information om ditt hem och dina produkter.

Om du inte får rapporterna kan du felsöka med följande steg. Om du vill få din första Home Report behöver du

• en verifierad e-postadress och ett lösenord för att logga in i Nest- eller Google Home-appen
  • en Google Nest-produkt som är ansluten till Nest- eller Home-appen.

Du får den första rapporten ungefär två veckor efter slutet på den månad då du först installerade produkten. När du har fått den första rapporten bör du få en ny rapport den första eller andra veckan i efterföljande månader.

Börja eller sluta få Home Report

Enheterna behöver vara anslutna till wifi och ha lagts till i ditt konto i Nest- eller Home-appen för att du ska få en Home Report. Du får ingen Home Report om du har valt bort produktmeddelanden från Google Nest. Alla som delar åtkomst till hemmet kan ändra sin individuella inställning.

Home-appen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på Inställningar följt av Aviseringar följt av E-postaviseringar.
  3. Aktivera eller inaktivera Nest Home Report.

Nest-appen

1. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på appens startskärm.
  2. Välj Notifications.
  3. Välj Nest Home Report. Du kan behöva scrolla ned för att hitta det.
  4. Aktivera eller inaktivera Nest Home Report genom att trycka på reglaget.

Om du fortfarande inte får någon Home Report kan du hitta mer hjälp i felsökningsavsnittet nedan.

Delar av din Home Report fattas

• Inte tillräckligt med data: Om det inte fanns tillräckligt med data från månadens alla dagar är det möjligt att Home Report inte kan ge en exakt beräkning av energiförbrukningen.
    • Du kanske till exempel stängde av termostaten när du var på semester. I dessa fall kan Nest göra en uppskattning (om det endast är några dagar som fattas) eller så innehåller inte Home Report avsnitten där det inte finns tillräckligt med data.
  • Offline: Om enheten har varit offline under en tid kan den sluta att visas i Home Report.
    • Enheter som är offline under en längre tid visas inte i Home Report för att hålla den relevant och användbar.
    • Så fort enheten kopplar upp sig på nytt börjar den automatiskt att visas i efterföljande månads Home Report.
    • Du kan behöva felsöka wifi- och anslutningsproblem om enheten bör vara online men inte är det.
  • Enheter du inte använder: Om enheten alltid är offline eftersom du inte använder den längre kan du ta bort den från ditt konto i Nest-appen.
  • Ingen sammanställning per månad: I vissa avsnitt av rapporten ser du även en sammanställning per månad, till exempel hur många Nest Leafs du har tjänat. Om du inte har tjänat några Nest Leafs under en månad visar inte Home Report det avsnittet.

Ändra språk för din Home Report

Hur du ändrar språk för din Home Report beror på vilken typ av konto du använder för att logga in i appen.

Google-konton

Om du använder ett Google-konto för att logga in i Home- eller Nest-appen baseras språket i din Home Report på det språk som du har ställt in i Google-kontot.

1. Öppna myaccount.google.com/personal-info.
  2. Välj Språk under Allmänna inställningar för webben.
  3. Välj Redigera under Önskat språk och välj sedan ett nytt språk från listan.

Andra konton

Om du loggar in i Home- eller Nest-appen med ett annat konto (som inte är ett Google-konto) kan du ändra inställningarna i båda apparna.

Home-appen

1. Öppna Home-appen och tryck på Inställningar följt av Aviseringar följt av Allmänna aviseringar följt av E-postaviseringar.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Välj Aviseringar följt av Nest Home Report.
  4. Tryck på Språk för e-post och välj språk för din Home Report.

Nest-appen

1. Öppna Nest-appen eller home.nest.com om du använder en dator.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Notifications följt av Nest Home Report.
  4. Tryck på Email language och välj språk för din Home Report.

Du fick ingen Home Report

Home-appen

Kontrollera att Google-kontot du använder för att logga in på ditt e-postkonto är samma som du använder för att logga in i Home-appen.

Nest-appen

1. Bekräfta din e-postadress

Om du inte har verifierat e-postadressen som är kopplad till kontot i appen kommer Nest Home Report inte att skickas.

1. Logga in i appen.
  2. Om e-postadressen inte har verifierats blir du ombedd att verifiera den innan du kan fortsätta. Du kan skicka om verifieringsmeddelandet till e-postadressen du använde för att logga in.
  3. När e-postadressen har verifierats bör du få din Nest Home Report varje månad.

2. Titta efter ett e-postmeddelande från account@nest.com

Home Report skickas från e-postadressen account@nest.com.

1. Sök i ditt e-postkonto för att se om e-postmeddelandet finns i inkorgen.
  2. Om du inte hittar något när du söker kollar du i skräppostmappen. E-postkontot kan markera okända e-postadresser som skräppost. Om så är fallet lägger du till account@nest.com i e-postkontakterna eller adressboken.

3. Kontrollera e-postinställningarna

Vissa e-postleverantörer kan blockera e-postmeddelanden från Nest automatiskt så att dessa inte når din inkorg. Du kan behöva lägga till vår e-postadress i en separat vitlista eller en lista över godkända avsändare. Om du inte vet hur du gör det kontaktar du e-postleverantörens support eller administratören och ber om hjälp.

4. Kolla din e-post i appen (endast Nest-appen)

Obs! De här stegen gäller bara om du använder ett Nest-konto med Nest-appen. Om du loggar in i Nest-appen med ett Google-konto fortsätter du till steg 5. Kontrollera wifi-anslutningen.

Om du fortfarande har problem med att få e-post från Nest testar du med en annan e-postadress från en annan e-postleverantör.

1. Logga in i Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Menu på appens startskärm.
  3. Välj hemmet.
  4. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  5. Tryck på Account följt av tryck på e-postadressen som är kopplad till Nest-appen.
  6. För att ändra e-postadressen väljer du en annan e-postadress från listan eller Add other email.
  7. Bekräfta genom att ange den nya e-postadressen igen.
  8. Om den nya e-postadressen inte fungerar byter du tillbaka till den ursprungliga e-postadressen. Om den ursprungligen konfigurerades felaktigt kan det här lösa problemet.
  9. Om du fortfarande inte får rapporten kan du kontakta vårt supportteam.

5. Kontrollera wifi-anslutningen

Om Nest-produkterna inte är anslutna till wifi eller har en instabil wifi-anslutning är det möjligt att det fattas information i din Home Report. Om du vill kontrollera att Nest-produkterna är anslutna till wifi öppnar du startskärmen i Nest-appen och tittar efter eventuella produkter som är offline.

Felsöka wifi- och anslutningsproblem med Nest-produkter