Probleemoplossing wanneer je geen Nest-rapport ontvangt

Het Nest-rapport is een maandelijkse mail, verzonden door Nest, met daarin een samenvatting van je verwarmings- en koelingsgebruik, veiligheidsactiviteiten en andere informatie over je huis en je Nest-producten. Als je je rapporten niet ontvangt, volgen hier enkele maatregelen die je kunt treffen om het probleem op te lossen.

Je hebt het volgende nodig om je eerste Nest-rapport te ontvangen:

• Een geverifieerd e-mailadres en wachtwoord om in te loggen bij de Nest-app.
  • Een Nest-product dat is verbonden met de Nest-app.

Je ontvangt het eerste rapport ongeveer twee weken na het einde van de maand waarin je het product voor het eerst hebt geïnstalleerd. Nadat je je eerste rapport hebt ontvangen, krijg je voortaan elke eerste of tweede week van de maand een rapport toegestuurd.

Controleer het volgende als je geen rapport ontvangt:

1. Verifieer je e-mailadres

Als je het e-mailadres dat is gekoppeld aan je account in de Nest-app niet hebt geverifieerd, versturen we geen Nest-rapport.

1. Log in bij de Nest-app.
  2. Als je e-mailadres niet is geverifieerd, word je gevraagd om je e-mailadres te verifiëren voordat je kunt doorgaan. Je kunt een nieuwe verificatiemail laten sturen naar het e-mailadres dat je hebt gebruikt om in te loggen.
  3. Zodra het e-mailadres is geverifieerd, ontvang je elke maand het Nest-rapport.

2. Controleer je accountinstellingen

1. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen op het startscherm van de app.
  2. Selecteer Meldingen.
  3. Kies Nest-rapport. Mogelijk moet je een stukje omlaag scrollen om dit te zien.
  4. Tik op de schakelknop om het Nest-rapport in of uit te schakelen.

3. Controleer of je een e-mail hebt ontvangen van account@nest.com

Het Nest-rapport wordt verzonden van het e-mailadres 'account@nest.com'.

1. Doorzoek je e-mailaccount om te controleren of je de e-mail niet over het hoofd hebt gezien tussen je andere e-mails.
  2. Als je niets kunt vinden, bekijk je de mappen voor spam en ongewenste e-mail. Mogelijk markeert je e-mailprogramma onbekende e-mailadressen als ongewenst. Als dat het geval is, voeg je 'accounts@nest.com' toe aan je e-mailcontacten of je adresboek.

4. Controleer je e-mailinstellingen

Sommige e-mailproviders blokkeren automatisch e-mails van Nest, zodat ze niet eens in je inbox belanden. Je moet ons e-mailadres mogelijk toevoegen aan een aparte witte lijst (lijst met geautoriseerde afzenders). Weet je niet zeker hoe dat werkt, neem dan contact op met de ondersteuning of beheerder van je e-maildienst voor hulp.

5.  Controleer je e-mailadres in de Nest-app

Als je problemen blijft houden met het ontvangen van e-mail van Nest, probeer dan een e-mailadres van een andere provider.

1. Log in bij de Nest-app om je e-mailadres te wijzigen.
  2. Tik op het Menu-pictogram Arrow pointing down op het startscherm van de app.
  3. Selecteer Account.
  4. Selecteer Account beheren.
  5. Kies Accountbeveiliging.
  6. Tik op E-mailadres.
  7. Voer je wachtwoord in en voer vervolgens je nieuwe e-mailadres in. Voer het nieuwe e-mailadres nogmaals in ter bevestiging.
  8. Tik op Wijzigingen opslaan.

Werkt het nieuwe e-mailadres niet, stap dan weer over naar je oorspronkelijke e-mailadres. Als het e-mailadres in eerste instantie verkeerd was ingesteld, is het probleem hiermee mogelijk verholpen.

Ontvang je het rapport nog steeds niet, neem dan contact op met ons supportteam.

6. Controleer je wifi-verbinding

Als je Nest-producten niet zijn verbonden met wifi of de verbinding af en toe wegvalt, kan het zijn dat er informatie ontbreekt in je Nest-rapport. Controleer het startscherm van de Nest-app op producten die offline zijn om te controleren of je Nest-producten zijn verbonden met wifi.

Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen >

Opmerking: Als je een rapport ontvangt over ontbrekende gegevens van een Nest-product dat je niet langer gebruikt, moet je het product verwijderen uit de app. Als je al je apparaten verwijdert, krijg je geen Nest-rapport meer totdat je minstens één product weer toevoegt aan je account.