Problemen met het Nest-rapport oplossen

Het Nest-rapport is een maandelijkse e-mail die je van Google Nest krijgt. Het bevat een overzicht van je energieverbruik voor verwarmen en koelen, de veiligheidsgebeurtenissen en andere informatie over je huis en je producten.

Als je geen Nest-rapporten krijgt, vind je hieronder stappen waarmee je dat kunt oplossen. Je hebt het volgende nodig om je eerste Nest-rapport te ontvangen:

• Een geverifieerd e-mailadres en wachtwoord om in te loggen bij de Nest-app of de Home-app.
  • Een Google Nest-product dat is gekoppeld aan de Nest-app of Home-app.

Je krijgt het eerste rapport ongeveer 2 weken na het einde van de maand waarin je het product voor het eerst hebt geïnstalleerd. Nadat je je eerste rapport hebt ontvangen, krijg je voortaan elke eerste of tweede week van de maand een rapport toegestuurd.

Het Nest-rapport ontvangen of de ontvangst stopzetten

Als je het Nest-rapport wilt ontvangen, moeten je apparaten verbinding hebben met wifi en zijn toegevoegd aan je account in de Nest-app of de Home-app. Je krijgt het Nest-rapport niet als je je hebt afgemeld voor productmails van Google Nest. Elke persoon die de toegang tot je huis deelt, kan eigen instellingen opgeven.

In de Home-app:

1. Tik in het startscherm op Instellingen .
  2. Selecteer Meldingen en dan Algemene meldingen.
  3. Open E-mailmeldingen.
  4. Tik op de schakelaar om e-mails met het Nest-rapport aan of uit te zetten.

In de Nest-app:

1. Tik in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Meldingen.
  3. Kies Nest-rapport. Je moet misschien omlaag scrollen om deze optie te zien.
  4. Tik op de schakelaar om het Nest-rapport aan of uit te zetten.

Als je het Nest-rapport nog steeds niet krijgt, ga je naar het onderstaande gedeelte over probleemoplossing voor meer hulp.

Gedeelten van het Nest-rapport ontbreken

• Niet genoeg gegevens: Als er niet genoeg gegevens voor elke dag van de maand zijn, kan het Nest-rapport je misschien geen nauwkeurige schatting geven van je energieverbruik, veiligheidsactiviteiten of activiteiten van Works with Nest-producten.
    • Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de thermostaat hebt uitgezet omdat je op vakantie was. In deze gevallen kan Nest een schatting maken (als er maar een paar dagen ontbreken) of worden bepaalde gedeelten uit het Nest-rapport weggelaten omdat er niet genoeg gegevens zijn.
  • Offline: Als je apparaat enige tijd offline is geweest, zie je het misschien niet meer in het Nest-rapport.
    • Apparaten die langere tijd offline zijn, worden weggelaten uit het Nest-rapport om het rapport relevant en nuttig te houden.
    • Als je apparaat weer verbonden is, verschijnt het automatisch in het Nest-rapport van de volgende maand.
    • Zou je apparaat online moeten zijn maar is dit niet het geval, dan moet je misschien problemen met wifi- en verbindingsproblemen oplossen.
  • Apparaten die je niet gebruikt: Als je apparaat continu offline is omdat je het niet meer gebruikt, kun je het verwijderen uit je account in de Nest-app.
  • Geen maandelijks totaal: Er zijn ook rapportgedeelten waarin je een totaal voor de maand krijgt, zoals je totale aantal Nest Blaadjes. Als je in een maand geen Nest Blaadjes hebt verdiend, wordt dat gedeelte weggelaten uit het Nest-rapport.

Je hebt het Nest-rapport niet gekregen

1. Verifieer je e-mailadres

Als je het e-mailadres dat aan je account in de app is gekoppeld, niet hebt geverifieerd, wordt het Nest-rapport niet verstuurd.

1. Log in bij de app.
  2. Als je e-mailadres niet is geverifieerd, wordt je gevraagd om je e-mailadres te verifiëren voordat je kunt doorgaan. Je kunt een nieuwe verificatiemail laten sturen naar het e-mailadres dat je hebt gebruikt om in te loggen.
  3. Zodra het e-mailadres is geverifieerd, ontvang je elke maand het Nest-rapport.

2. Ga na of je een e-mail hebt gekregen van account@nest.com

Het Nest-rapport wordt gestuurd vanaf het e-mailadres 'account@nest.com'.

1. Doorzoek je e-mailaccount om na te gaan of de e-mail in je inbox staat.
  2. Kun je niets vinden, check dan ook de map voor spam of ongewenste e-mail. Misschien markeert je e-mailprogramma onbekende e-mailadressen als ongewenst. Als dat het geval is, voeg je 'account@nest.com' toe aan je e-mailcontacten of je adresboek.

3. Check je e-mailinstellingen

Sommige e-mailproviders blokkeren automatisch e-mails van Nest, zodat ze niet eens in je inbox terechtkomen. Je moet ons e-mailadres mogelijk toevoegen aan een aparte witte lijst (lijst met goedgekeurde afzenders). Weet je niet zeker hoe dat werkt, neem dan contact op met het supportteam of de beheerder van je e-mailservice voor hulp.

4.Check je e-mail in de app (alleen Nest-app)

Als je problemen blijft houden met het ontvangen van e-mail van Nest, probeer dan een e-mailadres van een andere provider.

1. Log in bij de Nest-app Nest app icon.
  2. Tik in het startscherm van de app op Menu Pijl-omlaag.
  3. Selecteer je huis.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  5. Tik op Account en dan tik op het e-mailadres dat is gekoppeld aan de Nest-app.
  6. Als je het e-mailadres wilt wijzigen, kies je een ander e-mailadres in de lijst of tik je op Nog een e-mailadres toevoegen.
  7. Geef het nieuwe e-mailadres nogmaals op ter bevestiging.
  8. Werkt het nieuwe e-mailadres niet, stap dan weer over naar je oorspronkelijke e-mailadres. Als het e-mailadres in eerste instantie verkeerd was ingesteld, is het probleem hiermee misschien verholpen.
  9. Als je het rapport nog steeds niet krijgt, neem je contact op met ons supportteam.

5. Check de wifi-verbinding

Als je Nest-producten niet zijn verbonden met wifi of de verbinding af en toe wegvalt, kan het zijn dat er informatie ontbreekt in je Nest-rapport. Controleer het startscherm van de Nest-app op producten die offline zijn om na te gaan of je Nest-producten zijn verbonden met wifi.

Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen