To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så här används telefonens plats av Home/Away Assist

När du har gett Home/Away Assist behörighet att använda telefonens plats i Nest-appen används den för att avgöra om du har gått hemifrån och om du har kommit hem igen. Nest-appen registrerar inte var du är hela tiden, utan får enklare aviseringar när du kommer hem eller går hemifrån med telefonen.

Home/Away Assist känner av när du går hemifrån och kommer hem igen med hjälp av Nest-produkternas aktivitetssensorer. Eftersom du troligen har telefonen eller surfplattan med dig hela dagen kan Nest även använda enhetens plats för Home/Away Assist, så att funktionen kan avgöra mer exakt när du går hemifrån och kommer hem.

Med Home/Away Assist behöver du inte slå på eller av alla Nest-produkter manuellt eller följa ett bestämt schema. Till exempel kan Home/Away Assist sänka värmen för att hålla energiförbrukningen nere när du går hemifrån och låta Nest-kameran börja streama för att hålla ett öga på saker och ting.

Läs mer om Home/Away Assist

Så här använder du telefonens plats och får den bästa upplevelsen med Home/Away Assist

När du registrerar dig för ett konto i Nest-appen får du frågan om du vill använda telefonen eller surfplattan som hjälpmedel för Home/Away Assist. Du kan bara välja en enhet. Om du har fler än en (till exempel en telefon och en surfplatta, eller en jobbtelefon och en privat telefon) väljer du den som du oftast har med dig.

När du har konfigurerat Home/Away Assist så att funktionen kan använda telefonens plats används en kombination av mobildata och wifi-data från telefonen för att avgöra om du har gått hemifrån eller kommit hem igen. Nest-appen använder de platstjänster som är inbyggda i iOS och Android. Med de tjänsterna används en kombination av signalstyrkan från mobilmaster, wifi-nätverk och ibland GPS för att få en mer exakt platsangivelse.

Du får alltså bäst upplevelse med Home/Away Assist om du åtminstone har mobildata och wifi aktiverat i telefonens inställningar. Du får hjälp med detta i Nest-appen i och med att en statuskontroll körs automatiskt när du öppnar appen och meddelar dig om något har ändrats i telefonens inställningar så att Home/Away Assist-funktionens precision kan påverkas.

Så här används GPS av Home/Away Assist

Om mobil- och wifi-anslutningen är dålig kan det hjälpa att ha GPS aktiverat. Nest-appen kontrollerar bara din position via GPS i sällsynta fall om telefonen har tappat mobil- och wifi-anslutningen och inte har hörts av på ett par dagar. I och med att GPS sällan används minimeras dess påverkan på batteritiden.

Nest-appen registrerar inte telefonens exakta plats hela tiden på det sätt som en app för GPS-navigering gör när du kör. Det behöver den inte göra. Home/Away Assist behöver bara känna till två saker: om du har åkt hemifrån eller om du har kommit hem igen. Detta görs genom att ett stort område runt hemmet definieras som ett slags hemmazon i appen. Telefonen används inte för att avgöra exakt när du öppnar dörren eller kör ut ur garaget. Nest-appen får bara en avisering från platstjänsterna i telefonens operativsystem när du kommer in i hemmazonen eller lämnar den. Om du kilar över till grannen kanske bortaläget inte aktiveras, till exempel.

Felsöka när Nest inte kan avgöra om du är hemma eller borta

Så här används andra personers telefoner

Home/Away Assist kan använda andras telefoner på exakt samma sätt som din. Alla med åtkomst till ett Nest-hem med ett konto i appen kan använda telefonens plats som hjälpmedel för att avgöra om någon är hemma eller om ingen är det. Den som kan vara med och styra hemmet med sin telefon kan inte se exakt vem som är hemma, bara att någon är det eller att ingen är det.

Läs mer om Family Accounts och att ge andra åtkomst till Nest-hemmet

Så respekterar Home/Away Assist din integritet

Vi tar din integritet på allvar. Din platsinformation delas inte utanför Nest utan ditt tillstånd och vi krypterar våra anslutningar för att skydda data.

Vår hantering av telefonens plats styrs av våra integritetsprinciper liksom allt annat vi gör. Vi ger dig möjlighet att använda telefonens plats för Home/Away Assist och talar om för dig vilken data som används och hur den används så att du kan fatta ett välgrundat beslut. Och du kan inaktivera Home/Away Assist när som helst.

Mer information om hur vi skyddar din data finns i Nests integritetsmeddelande.