Hoe gebruikt de Thuis/Afwezig-functie de locatie van je mobiel?

Nadat je in de Nest-app toestemming hebt gegeven, gebruikt de Thuis/Afwezig-functie de locatie van je mobiel om te helpen bepalen wanneer je weg bent en wanneer je weer thuis bent. De Nest-app houdt niet continu je locatie bij, maar ontvangt alleen algemene meldingen van je mobiel waarin wordt aangegeven of je wel of niet thuis bent.

De Thuis/Afwezig-functie gebruikt de activiteitssensoren van je Nest-producten om te bepalen wanneer je weg of weer thuis bent. Maar omdat je waarschijnlijk je mobiel (of tablet) de hele dag bij je hebt, kan Nest ook de locatie van je mobiel gebruiken om de Thuis/Afwezig-functie nauwkeuriger te laten weten wanneer je aan- of afwezig bent.

Met de Thuis/Afwezig-functie hoef je je Nest-producten niet allemaal aan of uit te zetten en hoef je geen vast schema te gebruiken. Als je bijvoorbeeld van huis gaat, kan de Thuis/Afwezig-functie de verwarming lager zetten om energie te besparen en je Nest-camerastream inschakelen om de boel in de gaten te houden.

Meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie >

De locatie van je mobiel gebruiken en optimaal gebruikmaken van de Thuis/Afwezig-functie

Wanneer je je in de Nest-app registreert voor een gratis account, word je gevraagd of je je mobiel of tablet wilt gebruiken om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen. Je kunt maar één apparaat kiezen. Heb je meerdere mobiele apparaten (bijvoorbeeld een mobiel en een tablet, of een eigen mobiel en een voor het werk), kies dan het apparaat dat je het vaakst bij je hebt.

Nadat je de Thuis/Afwezig-functie hebt ingesteld om de locatie van je mobiel te gebruiken, wordt een combinatie van de mobiele en wifi-gegevens van je mobiel gebruikt om te bepalen of je weg of weer thuis bent. De Nest-app maakt gebruik van de standaard locatieservices die in iOS en Android zijn ingebouwd. Deze services baseren hun informatie op een combinatie van de signaalsterkte van zendmasten, gegevens van wifi-netwerken en af en toe GPS-gegevens als dat nodig is om je locatie nauwkeuriger te bepalen.

De Thuis/Afwezig-functie werkt het beste als je ten minste mobiele gegevens en wifi hebt ingeschakeld in de instellingen van je mobiel.De Nest-app helpt je hierbij door automatisch een statuscontrole uit te voeren wanneer je de app opent. De app laat je weten wanneer wijzigingen in de instellingen van je mobiel de nauwkeurigheid van de Thuis/Afwezig-functie kunnen beïnvloeden.

Hoe gebruikt de Thuis/Afwezig-functie GPS-gegevens?

Als je een zwakke mobiele en wifi-verbinding hebt, kan het inschakelen van GPS ondersteuning bieden. De Nest-app controleert slechts zeer zelden de GPS-locatie. Dit gebeurt alleen als je mobiele en wifi-verbinding zijn weggevallen en je mobiel in de afgelopen paar dagen niet is ingecheckt. Het gebruik van GPS-gegevens wordt tot een minimum beperkt om de batterij van je mobiel niet te zwaar te belasten.

De Nest-app registreert dus niet voortdurend de exacte locatie van je mobiel, zoals een GPS-navigatieapp in de auto wel doet. En dat is ook nergens voor nodig. De Thuis/Afwezig-functie hoeft maar twee dingen te weten: ben je afwezig of ben je aanwezig. Hiervoor bakent de app een groot gebied rondom je huis af en gebruikt dit als een soort van thuiszone. Je mobiel wordt niet gebruikt om te bepalen op exact welk moment je het huis binnenkomt of de garage uitrijdt. De Nest-app ontvangt alleen een melding van de locatieservices van het besturingssysteem van je mobiel om te bepalen of je de thuiszone binnenkomt of verlaat. Loop je bijvoorbeeld even naar het huis van de buren, dan schakelt je huis dus niet meteen over naar de modus Afwezig.

Problemen oplossen wanneer Nest niet kan bepalen of je thuis of afwezig bent >

Hoe wordt de mobiel van andere mensen gebruikt?

De Thuis/Afwezig-functie kan de mobiel van andere mensen op precies dezelfde manier gebruiken als jouw mobiel wordt gebruikt. Iedereen die toegang heeft tot een Nest-huis via een account in de app, kan de locatie van zijn mobiel gebruiken, zodat het huis beter kan bepalen of er iemand thuis is of dat iedereen is vertrokken. Mensen die hun mobiel hiervoor gebruiken, kunnen niet zien wie er precies thuis of niet thuis is, alleen dat er iemand thuis is of dat iedereen weg is.

Meer informatie over Gezinsaccounts en mensen uitnodigen om de toegang tot je Nest-huis te delen >

Hoe beschermt de Thuis/Afwezig-functie je privacy?

We nemen je privacy zeer serieus. Je locatiegegevens worden zonder je toestemming niet buiten Nest gedeeld. Bovendien versleutelen we onze verbindingen om je gegevens veilig te houden.

Net als bij alles wat we doen, zijn onze privacyprincipes ook van toepassing op het gebruik van de locatie van je mobiel. We bieden je de mogelijkheid de locatie van je mobiel te gebruiken om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen en we geven aan welke gegevens worden gebruikt en hoe ze worden gebruikt. Op basis daarvan kun je zelf bepalen of je deze functie wel of niet wilt inschakelen. Je kunt de Thuis/Afwezig-functie overigens op elk gewenst moment weer uitschakelen.

Lees de privacyverklaring van Nest voor alle informatie over hoe we je gegevens veilig houden en andere belangrijke zaken.