To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så här används telefonens plats av Home/Away Assist

När du har gett Home/Away Assist behörighet att använda telefonens plats i Nest-appen används den för att avgöra om du har gått hemifrån och om du har kommit hem igen. Nest-appen registrerar inte var du är hela tiden, utan får enklare aviseringar när du kommer hem eller går hemifrån med telefonen.

Home/Away Assist kan med din tillåtelse använda telefonens plats för att känna av när du har gått hemifrån och när du är hemma igen. Därigenom kan Nest-produkterna göra det de ska automatiskt när du kommer och går utan att du behöver slå på eller av dem manuellt eller följa ett bestämt schema.

Här följer lite information om Home/Away Assist och telefonen som du kan ha nytta av:

• Nest-appen spårar inte var du är hela tiden. Den får bara enklare information från telefonen som visar om du är hemma eller har gått hemifrån.

• Appen använder de platstjänster som är inbyggda i iOS och Android. Med de tjänsterna används en kombination av signalstyrkan från mobilmaster, wifi-nätverk och ibland även GPS.

• För att inte tära på batteriet använder Home/Away Assist bara GPS om telefonen har tappat mobildata- och wifi-anslutningen och inte har hörts av på ett par dagar.

• Andra i hushållet kan använda sin telefons plats för Home/Away Assist. Deltagarna kan inte se exakt vem som är hemma, bara att någon är det eller att ingen är det.

• Vi krypterar våra anslutningar för att skydda data. Platsinformationen delas inte utanför Nest utan din tillåtelse.

• Mer information om hur vi skyddar din data finns på Nests webbplats.

Du bör kontrollera att mobildata och wifi har aktiverats i telefonens inställningar så att du får bäst upplevelse. Om något har ändrats på telefonen så att Home/Away Assist påverkas visas ett meddelande om det när du öppnar Nest-appen.