To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ändra inställningarna för Home/Away Assist

Obs! De här anvisningarna gäller Google Nest-produkter som du hanterar i Nest-appen. För produkter som hanteras i Home-appen finns anvisningar i Ändra inställningarna för rutinerna Hemma och Borta.

Med Home/Away Assist kan Nest-produkternas beteende ändras när personer kommer och går. Funktionen kan t.ex. slå på Nest Cam så att du kan hålla ett öga på saker och ting när du går hemifrån och stänga av den när du är hemma och inte behöver den.

Om du vill veta mer om hur Home/Away Assist använder närvarodetektering för att slå på och stänga av enheter kan du läsa artikeln Så byter ditt hem automatiskt till Hemma eller Borta.

Home/Away Assist kan avgöra om någon är hemma utifrån platsen för telefoner eller surfplattor som är inloggade på ett appkonto som delar åtkomst till hemmet, samt utifrån aktivitetssensorer på en del Nest-produkter. Home/Away Assist kanske fungerar bättre om du ändrar inställningarna. Välj ett ämne nedan för att läsa detaljerade anvisningar om inställningar.

Behöver du hjälp med felsökning?

Om du vill ha detaljerade felsökningssteg som går igenom mer än att bara ändra dessa inställningar läser du artikeln Felsöka automatiska byten av lägen för hem och enheter.

Ändra vad Nest-produkter ska göra när du är hemma eller borta

Följ dessa steg om du vill ändra hur Nest-produkterna styrs av Home/Away Assist.

1. Öppna Nest-appen.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar på startskärmen.
  3. Välj Home/Away Assist.
  4. Tryck på någon av ikonerna för hemmaläget eller bortaläget högst upp på skärmen. En sammanfattning visas av vad de olika Nest-produkterna gör när det aktuella läget har angetts för hemmet.
  5. Om du vill ändra något trycker du på Nest-produkten du vill styra.

Om det finns flera Nest-produkter i hemmet är det vanligt att ha olika inställningar för dem. Alla Nest Protect-enheter i hemmet har dock samma inställningar för Home/Away Assist, så bara en Protect visas i listan.

Inställningar för de olika produkternas Home/Away Assist-alternativ visas nedan.

Nest-termostater

Här väljer du om Google Nest-termostaten ska byta till Eco Temperatures när bortaläget aktiveras för hemmet.

Tryck på reglaget högt upp på menyn om du vill aktivera eller inaktivera detta alternativ.

I avsnittet Hur det svarar finns information om vad som händer när de olika lägena har angetts för hemmet:

• Hemma – På innebär att termostaten använder det vanliga schemat när någon är hemma.
  • Borta – Eco Temperatures innebär att termostaten självmant byter till Eco Temperatures när ingen är hemma.

Tryck på Eco Temperatures längst ned på menyn om du vill ändra de Eco Temperatures som termostaten försöker upprätthålla när du är borta.

Obs! När termostaten är inställd på Eco Temperatures försöker den hjälpa dig att spara energi. Utrustning för värme, ventilation och luftkonditionering slås därför inte på i förväg för att nå en schemalagd temperatur.

Läs mer om Eco Temperatures och hur du ändrar inställningarna

Nest-kameror och Nest-dörrklockor

Tryck på reglaget för varje Google Nest-kamera eller dörrklocka och ange om den ska slås på och stängas av automatiskt när hemmet byter mellan hemma- och bortaläget.

Tänk på att kamerorna inte styrs av samma utlösare som andra Nest-produkter. Kameror slås endast på eller av utifrån telefonens plats eller om du manuellt ändrar hemmets läge till Hemma eller Borta.

Så här fungerar kameror med Home/Away Assist

Viktigt! Om du har angett ett schema för kameran slås den av eller på utifrån både schemat och Home/Away Assist. Detta kan bli förvirrande, så vi rekommenderar att du inte ställer in något schema om kameran ska användas med Home/Away Assist.

Nest Protect

Om du har en andra generationens Nest Protect visas ett alternativ för Sound Check. Det går inte att köra Sound Check på första generationens Nest Protect.

Sound Check är alltid inställt på att köras när ingen är hemma så att ingen ska bli störd. Det finns därför inget alternativ för att köra Sound Check när du är hemma, men du kan inaktivera det helt och hållet.

Tryck på Alternativ för Sound Check för att ändra om alla Protect-enheter ska köra Sound Check en gång i månaden och på en tid du föredrar.

Läs mer om Sound Check

Nest × Yale-lås

Du kan aktivera Autolås för Nest × Yale lås. När Autolås är aktiverat låser sig låset automatiskt.

Du kan aktivera Autolås för hemmaläget, bortaläget eller både och. Du kan dessutom välja hur lång tid det ska gå innan det låses automatiskt.

Låsa och låsa upp Nest × Yale lås

Använda telefonens plats med Home/Away Assist

Home/Away Assist avgör om någon är hemma utifrån data från Nest-produktens sensorer samt telefonens plats från wifi och mobildata. Du får bäst upplevelse om alla som har delad åtkomst och kontroll över Nest-produkterna i appen har aktiverat telefonens plats.

Det går bara att använda en telefon för Home/Away Assist per person. Om du har flera telefoner aktiverar du Home/Away Assist på den du oftast har med dig.

Data om telefonens plats kan göra Home/Away Assist mer exakt, men du kan inaktivera detta om du vill. Så här aktiverar eller inaktiverar du telefonens plats:

1. Öppna Nest-appen.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Home/Away Assist.
  4. Välj What decides if you’re home.
  5. Välj Use phone location.
  6. Utöka menyn genom att trycka på reglaget. Då visas en lista över alla som kan styra Nest-hemmet.

Obs! Du kan se vems telefon som används med Home/Away Assist, men du kan inte aktivera eller inaktivera plats på någon annan telefon än din egen. Alla andra måste ändra inställningarna i Nest-appen på sin egen telefon.

1. Tryck på ditt namn.
  2. Aktivera eller inaktivera telefonens plats för Home/Away Assist genom att trycka på reglaget.

Obs! Det går bara att dela en telefons plats i taget per person. Om du redan har aktiverat plats på en telefon inaktiveras inställningen på den första telefonen om du aktiverar den på en annan telefon.

Om du redan delar telefonens plats via Nest-appen inaktiveras inställningen i Nest-appen om du aktiverar den i Home-appen. Du kan endast dela telefonens plats via en app i taget.

Du kan även inaktivera telefonens plats i telefonens huvudmeny för inställningar, men då påverkas inte bara hur exakt Home/Away Assist är. Andra appar på telefonen kan också påverkas.

Ändra vilka Nest-produkter som används till att avgöra om någon är hemma

Utöver information om telefonens plats kan Home/Away Assist använda information från Nest-produkternas aktivitetssensorer.

Följande Nest-produkter kan användas av Home/Away Assist för att avgöra om någon är hemma.

• Nest-termostat
  • Nest Protect
  • Nest × Yale-lås

Andra Nest-produkter används inte på detta sätt.

Så här ändrar du vilka Nest-produkter som delar data från aktivitetssensorer med Home/Away Assist.

1. Öppna Nest-appen.
  2. Tryck på Settings ikon för Nest-inställningar.
  3. Välj Home/Away Assist.
  4. Tryck på What decides if you’re home.
  5. Välj en Nest-produkt och tryck på reglaget för att aktivera eller inaktivera om den ska användas av Home/Away Assist.

Om det står No participating products beror det på att du inte har någon av produkterna ovan.

Viktigt! Om du både inaktiverar telefonens plats och anger att inga produkter ska användas av Home/Away Assist byter inte hemmet mellan hemma- och bortaläget automatiskt. Då måste du byta läge manuellt i Nest-appen.

Nedan finns information om hur de olika Nest-produkterna används av Home/Away Assist:

Nest-termostater

Om du anger att termostaten inte ska användas av Home/Away Assist (men att telefonens plats ska användas) ändras endast Nest-produkternas beteende när Nest-tjänsten upptäcker en telefon i hemmet.

Nest Protect

Nest Protect-enheter som är anslutna till elnätet kan förhindra att hemmet byter till bortaläget om de upptäcker husdjur som rör sig när du har gått hemifrån. Därför kanske du inte vill att aktivitetssensorerna på dem ska användas för Home/Away Assist. Du kan även testa att inte låta husdjuren vara i de rum där du har installerat Nest Protect-enheter med kabel.