De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen

Met de Thuis/Afwezig-functie kunnen al je Nest-producten automatisch hun gedrag aanpassen als je thuiskomt of weggaat. De Nest Cam kan bijvoorbeeld automatisch worden ingeschakeld als je weggaat, zodat je een oogje in het zeil kunt houden, en weer worden uitgeschakeld als je thuiskomt.

Lees het onderstaande artikel voor meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie en de werking ervan:

Meer informatie over de Thuis/Afwezig-functie >

De Thuis/Afwezig-functie bepaalt de aanwezigheid van iemand in huis aan de hand van de locatie van de mobiele telefoons of tablets die zijn ingelogd bij een app-account dat toegang tot je huis deelt, en de activiteitssensoren in sommige van je Nest-producten. Je kunt bepaalde instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen om de werking ervan te verbeteren. Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor instructies over het wijzigen van deze instellingen. In het artikel Problemen met de Thuis/Afwezig-functie oplossen vind je gedetailleerde stappen voor het oplossen van problemen die verder gaan dan het wijzigen van instellingen.

Wijzigen wat Nest-producten doen wanneer je thuis of afwezig bent

Volg deze stappen om de manier te wijzigen waarop de Thuis/Afwezig-functie je Nest-producten bedient:

1. Open de Nest-app op je telefoon of tablet. Op een computer ga je naar home.nest.com.
  2. Tik rechtsboven in het startscherm van de app
    op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Selecteer de Thuis/Afwezig-functie.
  4. Tik op het pictogram Thuis of Afwezig bovenaan het scherm.
    Je ziet nu een overzicht van wat je verschillende
    Nest-producten doen wanneer je huis op Thuis of Afwezig staat.
  5. Tik op het Nest-product waarvan je de instellingen wilt wijzigen.

Als je meerdere Nest-producten in huis hebt, heeft
elk product over het algemeen andere instellingen.
De enige uitzondering
is de Nest Protect: alle Protects in je huis delen
dezelfde instellingen voor de Thuis/Afwezig-functie, dus zie
je maar één Nest Protect in het overzicht.

Hieronder hebben we de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie
voor de verschillende producten op een rijtje gezet.

Nest app home away assist settings page

Nest-thermostaten

Hier kun je kiezen of de thermostaat wel of niet moet
overschakelen naar Ecotemperaturen wanneer je huis op Afwezig
staat.

Tik op de schakelaar boven in het menu om deze functie
in of uit te schakelen.

In het gedeelte Hoe hij reageert zie je wat er
in elke modus in je huis gebeurt:

• Thuis - Aan betekent dat de thermostaat je normale
    schema gebruikt wanneer er iemand thuis is.
  • Afwezig - Ecotemperaturen betekent dat je thermostaat
    overschakelt op Ecotemperaturen wanneer er niemand thuis is.

Tik onder in het menu op Ecotemperaturen als je
de Ecotemperaturen wilt wijzigen die je
thermostaat moet aanhouden als je niet thuis bent.

Omdat je thermostaat energie probeert te besparen
als hij is ingesteld op Ecotemperaturen, schakelt hij
apparatuur niet vooraf in om een geplande temperatuur aan te houden.

Meer informatie over Ecotemperaturen en hoe je de instellingen kunt wijzigen >

app eco temperatures home away

Nest-camera's en de Nest Hello videodeurbel

Nest-camera's en de Nest Hello videodeurbel>

Tik op de schakelaar om in te stellen of elke camera
automatisch in- of uitschakelt als je huis schakelt
tussen Thuis en Afwezig.

Denk eraan dat het overschakelen bij camera's anders werkt dan bij
andere Nest-producten: camera's worden alleen in- of uitgeschakeld
door de locatie van je telefoon of als je handmatig
de modus van je huis wijzigt in Thuis of Afwezig. Heb je een schema ingesteld,
dan schakelt de camera over volgens dit
schema én op aanwijzing van de Thuis/Afwezig-functie. Raadpleeg het volgende
artikel voor meer details.

Hoe de camera werkt met de Thuis/Afwezig-functie >

Nest app Home/Away Assist page

Nest Protect

Als je 2e generatie Nest Protects hebt, zie je een optie Geluidscheck. De 1e generatie Nest Protect voert geen Geluidscheck uit.

De Nest Protect is ingesteld om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken en probeert de Geluidscheck daarom altijd uit te voeren wanneer er niemand thuis is. Er is dus geen optie om de Geluidscheck uit te laten voeren op een tijdstip waarop je thuis bent. Wel heb je de mogelijkheid om de Geluidscheck uit te schakelen.

Tik op Opties voor de Geluidscheck om in te stellen of al je Protects wel of niet één keer per maand of op jouw voorkeurstijden de Geluidscheck moeten uitvoeren.

Meer informatie over de Geluidscheck >

Beveiliging (Nest Secure alarmsysteem)

Nest Secure werkt op een aantal manieren samen met de Thuis/Afwezig-functie. Meldingen van de functie Herinnering gebruiken de Thuis/Afwezig-functie om je te helpen herinneren het alarm in te schakelen als je weggaat en weer uit te schakelen als je thuiskomt. Je kunt ook schakelen tussen beveiligingsniveaus wanneer je handmatig overschakelt tussen Thuis en Afwezig.

Dit is hetzelfde scherm dat wordt weergegeven als je naar Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen en dan Beveiliging en dan Thuis/Afwezig-functie gaat. Ga voor meer informatie over de opties die je hier ziet naar het gedeelte 'Thuis/Afwezig-functie' van het volgende artikel:

De instellingen van Nest Secure wijzigen >

Nest x Yale slot

Op dit scherm kun je Automatisch vergrendelen inschakelen. Als Automatisch vergrendelen is ingeschakeld, vergrendelt het slot zich automatisch weer nadat het is ontgrendeld.

Je kunt ervoor kiezen om Automatisch vergrendelen in te schakelen voor Thuis, Afwezig of beide instellingen. Je kunt ook instellen na hoeveel tijd het slot weer wordt vergrendeld. Ga voor meer informatie over alle opties voor vergrendelen en ontgrendelen (waaronder Automatisch vergrendelen) naar het volgende artikel:

Het Nest × Yale slot vergrendelen en ontgrendelen >

De locatie van je telefoon gebruiken met de Thuis/Afwezig-functie

De locatie van je telefoon gebruiken met de Thuis/Afwezig-functie>

De Thuis/Afwezig-functie gebruikt de gegevens van de sensoren van je Nest-producten en de (wifi-)locatiegegevens van je telefoon om te bepalen of je thuis bent. De functie werkt het best als iedereen met wie je de toegang tot je Nest-huis deelt ook de locatie van zijn telefoon deelt.

Elke persoon kan slechts één apparaat gebruiken om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen. Heb je twee of meer telefoons of tablets, kies dan het apparaat dat je meestal bij je hebt. Schakel de functie in met de Nest-app die op dat apparaat is geïnstalleerd.

Hoe de Thuis/Afwezig-functie de locatie van je telefoon gebruikt >

Als de Thuis/Afwezig-functie de locatiegegevens van je telefoon mag gebruiken, kan de functie nauwkeuriger werken. Je kunt het gebruik van je locatiegegevens overigens op elk gewenst moment weer uitschakelen. Volg deze stappen om in te stellen of de locatiegegevens van je telefoon of tablet wel of niet met de Thuis/Afwezig-functie mogen worden gedeeld:

1. Tik rechtsboven in het startscherm van de app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.

2. Selecteer de Thuis/Afwezig-functie.

3. Selecteer Bepalen of je thuis bent.

4. Selecteer Locatie van mobiel gebruiken.

app what decides

5. Tik op de grijze schakelaar om het menu uit te vouwen. Je ziet nu
een lijst met alle mensen die de bediening van de Nest-apparaten in
je huis delen.

Opmerking: Je kunt wel zien welke mobiele apparaten door de
Thuis/Afwezig-functie worden gebruikt, maar je kunt alleen
je eigen mobiele apparaat in- of uitschakelen. De andere
mensen met wie je de toegang tot je Nest-huis deelt,
moeten deze instellingen zelf wijzigen op het mobiele
apparaat dat ze gebruiken voor de Nest-app.

6. Tik op je naam.

app phone location

7. Tik op de schakelaar om de Thuis/Afwezig-functie toestemming
te geven je locatiegegevens te gebruiken (de schakelaar wordt blauw)
of  om locatiegegevens uit te schakelen (de schakelaar wordt grijs).

Misschien heb je eerder al een andere telefoon of tablet ingesteld
om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen. Als je het gebruik
van je locatiegegevens op een tweede apparaat inschakelt,
wordt de instelling op  het eerste apparaat automatisch uitgeschakeld.

Opmerking: Je kunt de locatiegegevens ook uitschakelen in het
hoofdmenu van je telefoon. Dit heeft echter niet alleen gevolgen
voor de nauwkeurigheid van de Thuis/Afwezig-functie, maar kan
ook invloed hebben op de manier waarop andere apps op je
telefoon werken.

app phone location

Wijzigen welke Nest-producten helpen bepalen of iemand thuis is

De Thuis/Afwezig-functie kan naast de locatie van mobiele apparaten die zijn ingelogd op een app-account dat de toegang tot je huis deelt, ook informatie gebruiken die afkomstig is van de activiteitssensoren in je Nest-producten.

De volgende Nest-producten kunnen de Thuis/Afwezig-functie helpen vaststellen of er iemand thuis is:

• Nest-thermostaat
  • Nest Protect
  • Nest Secure, inclusief Nest Guard en Nest Detect

Andere Nest-producten gebruiken hun sensoren niet op deze manier.

Je kunt als volgt wijzigen welke Nest-producten gegevens van hun activiteitssensoren delen met de Thuis/Afwezig-functie.

1. Tik rechtsboven in het startscherm van de app op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  2. Selecteer de Thuis/Afwezig-functie.
  3. Tik op Bepalen of je thuis bent.
  4. Selecteer een Nest-product en tik vervolgens op de schakelaar
    om de deelname van dit product aan de Thuis/Afwezig-functie
    in of uit te schakelen.

Als er Geen deelnemende producten staat vermeld, moet je
ten minste één van de bovenstaande producten hebben.

Belangrijk: Als je zowel de locatie van mobiele apparaten als alle
producten uitschakelt om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen,
schakelt je huis niet automatisch over tussen Thuis en Afwezig.
Je kunt het huis dan alleen handmatig op Thuis of Afwezig zetten
via de Nest-app.

Hieronder zie je enkele details over de manier waarop elk Nest-product
de Thuis/Afwezig-functie ondersteunt:

Nest app home away assist settings page

Thermostaat

Als je de deelname van de thermostaat aan de Thuis/Afwezig-functie uitschakelt, maar wel de locatiegegevens van je telefoon gebruikt, wijzigen de Nest-producten hun gedrag alleen wanneer de Nest-service vaststelt dat er een telefoon in huis is.

Protect

Als een Nest Protect op netvoeding (230 V) een huisdier detecteert nadat iedereen het huis heeft verlaten, kan dit verhinderen dat je huis overschakelt naar Afwezig. In dat geval is het misschien beter om de gegevens van de activiteitssensoren niet te delen met de Thuis/Afwezig-functie. Je kunt dit ook oplossen door ervoor te zorgen dat je huisdieren niet in de kamers kunnen komen waar een bedrade Nest Protect is geïnstalleerd.

Nest Secure

Als Nest Secure is ingesteld op Uit Nest Guard off of Thuis en bewaken Home guard icon, kan informatie van zijn sensoren de Thuis/Afwezig-functie helpen vaststellen of er iemand thuis is. Als Nest Secure echter is ingesteld op Afwezig en bewaken Away and guarding, zal gedetecteerde beweging ertoe leiden dat het alarm afgaat.