To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Home/Away Assistin asetusten muuttaminen

Huom. Nämä ohjeet koskevat Nest-sovelluksessa ylläpitämiäsi Google Nest ‑tuotteita. Jos tuotetta ylläpidetään Home-sovelluksessa, ohjeet löytyvät artikkelista Kotona- ja Poissa-ohjelmien asetusten muuttaminen.

Kun käytät Home/Away Assistia, kaikki Nest-tuotteesi voivat automaattisesti muuttaa toimintaansa ihmisten saapuessa ja poistuessa. Se voi esimerkiksi käynnistää Nest Camin pitääkseen tilannetta silmällä, kun lähdet kotoa, ja sammuttaa sen, kun olet kotona etkä enää tarvitse sitä.

Jos haluat lukea lisää siitä, miten Home/Away Assist käyttää paikallaolotunnistinta laitteidesi säätämiseen, lue artikkeli Kodin siirtyminen automaattisesti Kotona- tai Poissa-tilaan.

Home/Away Assist voi havaita, onko joku kotona, minkä tahansa sellaisen puhelimen tai tabletin sijainnin avulla, jolla on kirjauduttu kotisi pääsyoikeuden jakavalle sovellustilille, sekä käyttämällä joidenkin Nest-tuotteidesi liiketunnistimia. Sinun kannattaa ehkä muuttaa joitakin Home/Away Assistin asetuksia, jotta se toimii paremmin. Tutustu yksityiskohtaisiin asetusohjeisiin valitsemalla alta aihe.

Tarvitsetko apua vianetsintään?

Näiden asetusten muuttamiseen liittyviä yksityiskohtaisia vianetsintäohjeita on artikkelissa Ohjeita kodin ja laitteiden tilan automaattisen vaihtumisen ongelmatilanteisiin.

Nest-tuotteiden toiminnan muuttaminen sen mukaan, oletko kotona vai poissa

Näiden ohjeiden avulla voit muuttaa tapaa, jolla Home/Away Assist ohjaa Nest-tuotteitasi.

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Home/Away Assist.
  4. Napauta näytön yläreunasta Kotona- tai Poissa-kuvaketta . Näet yhteenvedon siitä, mitä kukin Nest-tuote tekee, kun kotisi on kyseisessä tilassa.
  5. Jos haluat tehdä muutoksia, napauta sitä Nest-tuotetta, jota haluat ohjata.

Jos kodissasi on useita Nest-tuotteita, jokaiseen on eri asetukset. Kaikilla kotisi Nest Protecteilla on kuitenkin samat Home/Away Assist ‑asetukset, joten tässä listassa on vain yksi Protect.

Kunkin tuotteen Home/Away Assist ‑vaihtoehtojen asetukset on lueteltu alla.

Nest-termostaatit

Täältä voit valita, vaihtaako Google Nest ‑termostaatti ekolämpötiloihin, kun kotisi on Poissa-tilassa.

Ota asetus käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla valikon yläosassa olevaa valitsinta.

"Miten se reagoi" ‑osiosta näet, mitä tapahtuu, kun kotisi on kussakin tilassa:

• Kotona – päällä tarkoittaa, että termostaattisi käyttää tavallista aikatauluasi aina, kun joku on kotona.
  • Poissa – ekolämpötilat tarkoittaa, että termostaattisi vaihtaa ekolämpötiloihin, kun ketään ei ole kotona.

Valitse valikon alareunasta Ekolämpötilat, jos haluat muuttaa ekolämpötiloja, joita termostaattisi pyrkii ylläpitämään ollessasi poissa.

Huom. Koska termostaatti yrittää auttaa säästämään energiaa ekolämpötilojen ollessa käytössä, se ei laita LVI-laitteita päälle etukäteen aikataulutetun lämpötilan saavuttamiseksi.

Lue lisää ekolämpötiloista ja asetusten muuttamisesta

Nest-kamerat ja ‑ovikellot

Napauta valitsinta määrittääksesi, käynnistyvätkö tai sammuvatko kaikki Google Nest ‑kamerat ja ‑ovikellot automaattisesti, kun kotisi vaihtuu Kotona- tai Poissa-tilaan.

Muista, että kameroita ei vaihdeta kaikilla samoilla käynnistimillä kuin muita Nest-tuotteita. Kameraa vaihdetaan vain puhelimen sijainnin perusteella tai jos vaihdat kodin tilan manuaalisesti Kotona- tai Poissa-tilaan.

Miten kamera toimii yhdessä Home/Away Assistin kanssa

Tärkeää: Jos olet asettanut kameralle aikataulun, se vaihtuu sekä aikataulun että Home/Away Assistin mukaan. Tämä voi aiheuttaa hämmentävää toimintaa, joten suosittelemme, ettet määritä aikataulua, jos kamerasi on otettu käyttöön Home/Away Assistin avulla.

Nest Protectit

Jos sinulla on 2. sukupolven Nest Protect, näet Sound Check ‑vaihtoehdon. 1. sukupolven Protectit eivät tee Sound Checkiä.

Sound Check pyrkii aina toistamaan äänen, kun ketään ei ole kotona, jotta se ei olisi häiriöksi. Et siis voi vaihtaa sitä toimimaan, kun olet kotona, mutta voit poistaa Sound Checkin kokonaan käytöstä.

Valitse Sound Checkin asetukset, niin voit valita, toimivatko kaikki Protectit kerran kuussa haluamaasi aikaan.

Lue lisää Sound Checkistä

Nest × Yale ‑lukko

Voit ottaa Nest × Yale ‑lukon automaattilukituksen käyttöön. Kun automaattilukitus on päällä, lukko lukittuu automaattisesti uudelleen lukituksen avauksen jälkeen.

Voit laittaa automaattilukituksen päälle Kotona- tai Poissa-tilalle tai molemmille. Voit myös päättää, kuinka pitkään lukko odottaa ennen uudelleenlukitusta.

Nest × Yale ‑lukon lukitseminen ja avaaminen

Puhelimen sijainnin käyttäminen Home/Away Assistin kanssa

Home/Away Assist havaitsee, kun joku on kotona, käyttämällä Nest-tuotteen antureiden dataa sekä puhelimesi Wi-Fi- ja mobiilisijaintidataa. Parhaan kokemuksen saamiseksi varmista, että kaikki, joilla on Nest-tuotteidesi jaettu pääsy- ja hallintaoikeus sovelluksessa, käyttävät myös puhelimensa sijaintia.

Jokaisella henkilöllä voi olla vain yksi puhelin Home/Away Assistin apuna. Jos sinulla on useampi kuin yksi laite, ota Home/Away Assist käyttöön laitteella, joka yleensä kulkee mukanasi.

Puhelimen sijainti voi tehdä Home/Away Assistista tarkemman, mutta sen voi halutessaan poistaa käytöstä. Ota puhelimen sijainti käyttöön tai poista se käytöstä näin:

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Home/Away Assist.
  4. Valitse Mikä määrittää, oletko kotona.
  5. Valitse Käytä puhelimen sijaintia.
  6. Laajenna valikko napauttamalla valitsinta. Tämä näyttää listan kaikista ihmisistä, joilla on Nest-kotisi jaettu hallintaoikeus.

Huom. Voit tarkistaa, kenen puhelimia käytetään Home/Away Assistin kanssa, mutta et voi ottaa sijaintia käyttöön tai poistaa sitä käytöstä muissa puhelimissa kuin omassasi. Kaikkien muiden on muutettava näitä asetuksia omalla puhelimellaan Nest-sovelluksessa.

1. Napauta nimeäsi.
  2. Ota puhelimen sijainti käyttöön Home/Away Assistia varten tai poista se käytöstä napauttamalla valitsinta.

Huom. Jokainen voi jakaa yhden puhelimen sijainnin kerrallaan vain yhdellä puhelimella. Jos olet jo ottanut puhelimen sijainnin käyttöön yhdessä puhelimessa, sen käyttöönotto toisessa puhelimessa poistaa sijainnin käytöstä ensimmäisellä puhelimella.

Jos jaat puhelimesi sijainnin Nest-sovelluksen kautta, sen käyttöön ottaminen Home-sovelluksessa poistaa sen Nest-sovelluksen käytöstä. Voit käyttää vain yhtä sovellusta kerrallaan puhelimesi sijainnin jakamiseen.

Voit myös poistaa puhelimen sijainnin käytöstä puhelimen pääasetusvalikosta, mutta tämä ei vaikuta vain Home/Away Assistin tarkkuuteen, vaan myös muiden puhelimen sovellusten toimintaan.

Näin vaihdat Nest-tuotteet, jotka auttavat havaitsemaan, onko ketään kotona

Puhelimen sijainnin lisäksi Home/Away Assist voi käyttää Nest-tuotteidesi liiketunnistimien tietoja.

Seuraavat Nest-tuotteet voivat auttaa Home/Away Assistia selvittämään, onko kukaan kotona.

• Nest-termostaatti
  • Nest Protect
  • Nest × Yale ‑lukko

Muut Nest-tuotteet eivät osallistu tällä tavalla.

Näin voit muuttaa, mitkä Nest-tuotteet jakavat dataa liiketunnistimistaan Home/Away Assistille.

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Home/Away Assist.
  4. Valitse Mikä määrittää, oletko kotona.
  5. Valitse Nest-tuote ja ota se sitten käyttöön Home/Away Assistissa tai poista se käytöstä napauttamalla valitsinta.

Jos näet "Ei osallistuvia tuotteita" ‑tekstin, sinulla ei ole mitään edellä mainittuja tuotteita.

Tärkeää: Jos poistat käytöstä sekä puhelimen sijainnin että kaikki tuotteet, jotka voisivat avustaa Home/Away Assistia, kotisi ei vaihda automaattisesti Kotona- ja Poissa-tilojen välillä. Sinun on vaihdettava tilat manuaalisesti Nest-sovelluksessa.

Tässä on lisätietoja siitä, miten kukin Nest-tuote auttaa Home/Away Assistia:

Nest-termostaatit

Jos poistat termostaatin Home/Away Assistin käytöstä, mutta käytät puhelimen sijaintia, Nest-tuotteesi muuttavat toimintansa vain, kun Nest-palvelu havaitsee puhelimen olevan kodissasi.

Nest Protectit

Langalliset Nest Protectit voivat estää kotiasi vaihtamasta Poissa-tilaan, jos ne havaitsevat lemmikkisi liikkuvan poistumisesi jälkeen, joten et välttämättä halua asettaa kodin liiketunnistinta avustamaan Home/Away Assistin käyttöä. Voit myös halutessasi pitää lemmikit poissa huoneista, joihin on asennettu langallisia Nest Protecteja.