To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Hjemme og Borte på Nest fungerer ikke

Denne artikkelen er for medlemmer av hjem som bruker Home-appen (Hjemme- og Borte-rutinene) eller Nest-appen (Home/Away Assist) for automatisk bytting mellom Hjemme- og Bortemodus på enheter etter som folk kommer og går.

Her følger noen feilsøkingstrinn du kan følge hvis hjemmet ditt eller bestemte produkter i hjemmet ikke bytter modus automatisk slik du forventer.

Generelle feilsøkingstips

Sjekk posisjonen din

Hjemmet ditt bytter ikke til Bortemodus umiddelbart etter at du drar hjemmefra. Du må som oftest være litt lenger borte fra hjemmet før det bytter til Bortemodus.

Hvis du for eksempel bare har gått på besøk til naboen, er det ikke sikkert at hjemmet ditt automatisk bytter til Bortemodus.

Slik bruker registrering av tilstedeværelse posisjonen til telefonen din

Ikke del påloggingslegitimasjonen for kontoen din

Ikke del e-postadressen din og passordet ditt med andre som har tilgang til hjemmet ditt. Du bør heller invitere andre til å dele tilgang ved bruk av sine egne e-postadresser og passord. Når flere personer bruker den samme legitimasjonen for å logge på appen, kan det føre til at Nest-produktene og statusen i hjemmet ditt reagerer på uventede måter.

Kjæledyr kan påvirke modusbytte i hjemmet

I de fleste hjem med Nest-termostater hindrer ikke kjæledyr hjemmene i å bytte til Bortemodus. Dette er fordi termostatene vanligvis er montert høyt nok oppe på veggen til at sensorene på Nest-termostatene ikke registrerer kjæledyrene. Men hvis du har kjæledyr som hopper, klatrer eller flyr, kan termostaten din registrere dem og tro at du fremdeles er hjemme.

Nest Protect-sensorer kan vanligvis registrere bevegelse fra hunder og andre kjæledyr. Det betyr at de lodne vennene dine kan hindre hjemmet i å bytte til Bortemodus når alle menneskene har dratt hjemmefra.

Hvis du har en mistanke om at enhetene dine registrerer kjæledyrene, kan du fjerne enheten som registrerer bevegelsen, fra listen over enheter som bidrar til registrering av tilstedeværelse. Du finner detaljerte veiledninger i artiklene nedenfor.

Sjekk telefonens batteri, innstillinger og signalstyrke

1. Sørg for at mobildata og wifi er slått på.

• Merk: Hjemmet ditt trenger sjelden å bruke GPS-data for å fastslå om du er hjemme eller ikke, når du har med deg telefonen. Det bruker GPS-data til å synkronisere telefonens posisjon bare hvis den ikke har vært registrert på to dager. Det sporer ikke posisjonen din kontinuerlig og er dessuten laget for å ha minimal innvirkning på telefonens batterinivå.

2. Sjekk at flymodus ikke er aktivert på telefonen.

3. Hvis telefonen har veldig lavt batteri, kan mobildata og wifi bli slått av automatisk for å bevare batterinivået. Koble telefonen til en lader.

4. Hvis du er i et område med svakt mobilsignal, er det ikke sikkert at hjemmet ditt vet at du har dratt hjemmefra, men hjemmet skal bytte til Bortemodus når du får bedre signal.

5. Sjekk varslene og datatillatelsene for Home- eller Nest-appen via telefonens OS-innstillinger. Vanligvis ser du en liste over installerte apper et sted i Innstillinger-menyen på telefonen. Velg Home- eller Nest-appen fra listen, og sjekk at den kan bruke mobil-, wifi- og GPS-data samt sende varsler.

Feilsøk telefonposisjon

Telefonens innstillinger kan påvirke hvor vellykket byttingen mellom Hjemme- og Bortemodus er. Hvis wifi for eksempel er slått av på telefonen din, er det ikke sikkert at hjemmet ditt vet når du drar hjemmefra med telefonen.

Løs problemer med telefonposisjon

Sjekk Hjemme- og Borte-aktivitet i loggen

Med en rask titt i appen kan du se hvorfor og når hjemmet ditt har byttet mellom Hjemme- og Bortemodus, og du kan få mer informasjon om hva du bør feilsøke.

Hjemmets logg i Home-appen

1. På startskjermen går du til Aktivitet    Nylige hendelser Gå til loggen, og se etter «Hjemme og borte»-hendelser.

2. Trykk på en dato for å finne aktivitetshendelsene som førte til at hjemmet byttet til Hjemme- eller Bortemodus den dagen.

3. Sjekk tidspunktene da du mener byttingen skjedde ved en feil.

• Du kan for eksempel se «Byttet til Hjemmemodus • Telefonposisjon klokken 09.35». Det betyr at hjemmet automatisk gikk ut av Bortemodus fordi noen kom hjem med telefonen sin.

4. Når du vet hva som fører til at hjemmet ikke bytter riktig, kan du prøve å unngå det i fremtiden.

• Du kan for eksempel flytte en enhet som registrerer for mye aktivitet, eller du kan slå av bevegelsesregistrering for den enheten via appen.

Activity History i Nest-appen

1. Gå til innstillingene Innstillinger for Nest-ikon Home/Away Assist, rull ned til bunnen og velg Activity History

2. Der ser du de siste 10 dagene med Activity History. Trykk på en dato for å finne aktivitetshendelsene som førte til at hjemmet byttet til Hjemme- eller Bortemodus den dagen.

3. Sjekk tidspunktene da du mener byttingen skjedde ved en feil.

• Du kan for eksempel se noe sånt som «Hjemmemodus: Aktivitet i huset. Termostaten i stuen klokken 19.30». Det betyr at hjemmet automatisk gikk ut av Bortemodus fordi termostaten registrerte aktivitet.

4. Når du vet hva som fører til at hjemmet ikke bytter riktig, kan du prøve å unngå det i fremtiden.

• Du kan for eksempel flytte et produkt som registrerer for mye aktivitet, eller du kan slå av bevegelsesregistrering for det produktet via appen.

Hjemmet ditt

Hjemmet bytter til Hjemmemodus når det skal være i Bortemodus

Hjemmet ditt bytter alltid til Hjemmemodus automatisk når

• Google Nest-produktene dine registrerer aktivitet

• en telefon som er konfigurert til å bidra med Hjemme- og Borte-rutinene eller Home/Away Assist, registreres i hjemmet

Så hvis noen kommer hjem, skal hjemmet raskt bytte til Hjemmemodus.

Hjemmet kan uventet bytte tilbake til Hjemmemodus hvis Nest-produktene dine registrerer kjæledyr som går rundt i huset, eller andre ting som beveger seg og avgir varme.

Hjemmet kan også bytte til Hjemmemodus litt tidligere for å være forberedt på at du kommer hjem. Så du kan oppleve at Hjemmemodus aktiveres før du går inn døren. Hvor tidlig hjemmet bytter, avhenger litt av mobil- eller wifi-tilkoblingen til telefonen din, ettersom dette påvirker posisjonsnøyaktigheten.

Hurtigløsning

Som en hurtigløsning kan du bytte manuelt til Bortemodus i Home- eller Nest-appen. Hjemmet ditt bytter tilbake til Hjemmemodus hvis det registrerer aktivitet eller at en telefon tilknyttet appen kommer hjem.

Feilsøk gjentakende problemer

1. For å finne ut hvorfor Hjemmemodus var slått på for hjemmet, og for å få veiledning om hva du bør feilsøke, gå til Activity History i Home- eller Nest-appen.

• I Nest-appen: Gå til innstillingene Innstillinger for Nest-ikon Home/Away Assist, og rull ned for å velge Activity History.

• I Home-appen: Gå til Aktivitet   Gå til loggen, og filtrer hendelsene, så du bare ser hendelser som er tilknyttet registrering av tilstedeværelse. Deretter går du gjennom hendelsene som er tilknyttet registrering av tilstedeværelse.

2. Hvis du har kjæledyr, kan du gå til innstillingene og se om det hjelper å fjerne bestemte Nest-enheter fra rommene der kjæledyrene ofte oppholder seg, fra listen over enheter som registrerer tilstedeværelse.

3. Hvis du har en Nest-termostat, kan du flytte eventuelle ovner ut av termostatens sensorsone. Hvis du ikke kan flytte en bestemt ovn som termostaten registrerer, kan du gå til innstillingene og se om det hjelper å fjerne termostaten fra listen over enheter som registrerer tilstedeværelse.

4. Sjekk telefonens posisjonsinnstillinger for Android.

5. Sjekk at hjemmets posisjon er riktig i Home- eller Nest-appen.

Hjemmet bytter ikke automatisk til Bortemodus som forventet

Hjemmet bytter ikke automatisk til Bortemodus så snart du går ut døren. Dette er fordi appen ikke kontinuerlig sporer den nøyaktige posisjonen din.

I stedet sjekker den om du er hjemme eller ikke, og det må være ganske stor avstand mellom deg og hjemmet før det bytter til Bortemodus. Så hvis du besøker en nabo, er det ikke sikkert at hjemmet bytter til Bortemodus.

Hvis mobil- eller wifi-signalene dine ikke er sterke nok i hjemmet, er det ikke sikkert at Nest vet at du har dratt hjemmefra, før telefonen får en god tilkobling.

Løsning:

1. Gå til loggen for hjemmet for å sjekke om hjemmet rapporterer om du er hjemme eller ikke.

• I Nest-appen: Gå til innstillingene Innstillinger for Nest-ikon Home/Away Assist, og rull ned for å velge Activity History.

• I Home-appen: Gå til Aktivitet   Gå til loggen.

2. Sjekk at det ikke er noen personer (eller telefonene deres) i hjemmet. Dette hindrer at hjemmet bytter til Bortemodus.

3. Hvis du har kjæledyr og Nest Protect, kan Protect ha registrert kjæledyrene og hindret hjemmet i å bytte. Hvis dette skjer, fjerner du Protect fra listen over enheter som registrerer tilstedeværelse.

4. Feilsøk mulige problemer med telefonposisjon. Hvis andre bruker Nest-appen for delt tilgang til hjemmet ditt, bør de også sjekke at telefonposisjonen er riktig i appen.

5. Sjekk at hjemmets posisjon er riktig i Home- eller Nest-appen.

Nest-termostater

Hvis du nettopp har montert en Nest-termostat

Nest-termostater trenger omtrent en uke på å få oversikt over hjemmet ditt og den daglige tidsplanen din.

Mens termostaten lærer, bruker den posisjonen til telefonen din og aktivitet registrert fra andre produkter for å bytte til Eco Temperatures automatisk.

Termostatens sensorer brukes ikke for automatisk bytte til Hjemme- eller Bortemodus i løpet av innlæringsfasen.

Etter flere dager med læring bruker termostaten sensordataene til å fastslå om du er hjemme eller ikke, og når den skal bytte til Eco Temperatures. Så du opplever kanskje at tidsplanen for Eco Temperatures endres litt.

Hjemmet er i Bortemodus, men termostaten har ikke byttet til Eco Temperatures

Når hjemmet automatisk bytter til Bortemodus, skal termostaten også bytte til Eco Temperatures. Hvis ikke termostaten bytter til Eco Temperatures når hjemmet bytter til Bortemodus, er det ikke sikkert at termostaten er stilt inn til å bytte til Eco Temperatures automatisk.

Løsning:

1. Sørg for at termostaten er stilt inn til å bytte til Eco Temperatures automatisk.

2. Hvis du vil at termostaten skal bytte til Eco Temperatures umiddelbart, må du bytte manuelt til Eco Temperatures på termostaten. Den opprettholder Eco Temperatures til du bytter manuelt til oppvarmings- eller kjølingsmodus.

Termostaten opprettholder ikke Eco Temperatures når hjemmet er i Bortemodus

Hvis termostaten din bytter til Eco Temperatures automatisk når hjemmet ditt er i Bortemodus, men slår av Eco Temperatures uventet før du har kommet hjem, finner du noen mulige årsaker nedenfor:

• Du eller noen med delt tilgang har endret temperaturen manuelt.

• Du eller noen med delt tilgang har slått av alternativet for at termostaten automatisk skal bytte til Eco Temperatures.

Løsning:

1. Hvis du vil at termostaten skal opprettholde Eco Temperatures, må du bytte manuelt til Eco Temperatures på termostaten. Da opprettholder den Eco Temperatures inntil du bytter manuelt til oppvarmings- eller kjølingsmodus.

2. Gå til Activity History for å sjekke om noen i hjemmet har endret temperaturen. Dette kan føre til at termostaten går ut av Eco Temperatures.

3. Sjekk at automatisk bytte til Eco Temperatures for termostaten ikke er slått av.

Termostaten går ikke ut av Eco Temperatures når du kommer hjem

Hvis du kommer hjem og ser at hjemmets status er endret til Hjemmemodus, men termostaten fremdeles er i Eco-modus, har noen sannsynligvis satt termostaten til Eco Temperatures manuelt.

Løsning:

Still inn termostaten til foretrukket oppvarmings- eller kjølingsmodus, så gjenopptar den automatisk bytting igjen.

Slik bytter du modus på Nest-termostater

Nest-kameraer og -ringeklokker

Kameraet slås ikke av eller på som forventet

Hurtigløsning

Som en hurtigløsning kan du bruke appen til å slå av kameraet eller ringeklokken manuelt.

Feilsøk gjentakende problemer

1. Velg en manuell tidsplan eller automatisk bytting mellom på og av. Ikke bruk begge samtidig, siden dette kan føre til uventet funksjonalitet. Sjekk innstillingene for kameraet ditt eller ringeklokken din under hver av linkene nedenfor.

Merk: Hvis du har mer enn ett kamera i hjemmet, må du endre denne innstillingen for hvert av dem.

Endre tidsplanen for kameraet
    Home-appen: Endre innstillingene for Hjemme- og Borte-rutinene
    Nest-appen: Endre innstillingene for Home/Away Assist

2. Sjekk at den nåværende posisjonen din er riktig i appen. Hvis for eksempel du og alle andre i hjemmet har dratt hjemmefra, skal appen vise at hjemmet er satt til Bortemodus.

• I Home-appen: Trykk på Innstillinger Informasjon om hjemmet Hjemmeadresse, og kontrollér at informasjonen er riktig. Hvis du vil endre adressen, trykker du på den nåværende adressen og skriver inn en ny.

• I Nest-appen: Gå til innstillingene Innstillinger for Nest-ikon Home info (Informasjon om hjemmet) , og kontroller at informasjonen er riktig ved siden av «Address» («Adresse»). Hvis du vil endre adressen, trykker du på Address (Adresse).

• Hvis andre deler tilgang til hjemmet ditt og kontrollerer enheter, bør de også sjekke at telefonposisjonen er riktig i appen.

3. Gå til innstillingene for å sjekke at automatisk bytting til Hjemme- og Bortemodus når du kommer og går, ikke er slått av for kameraet ditt.

• For å sjekke innstillingene for Hjemme og Borte-rutinen for kameraet, åpne Home-appen trykk på Rutiner Hjemme-rutinen eller Borte-rutinen. Sjekk deretter om enhetshandlingen for kameraet er oppført.

• For å se innstillingene for Home/Away Assist for kameraet, åpne Nest-appen trykk på innstillingene Home/Away Assist Home eller Away kameraet ditt. Sjekk deretter om automatisk modusbytte er slått på.

4. Kameraer slås automatisk av eller på basert på telefonposisjonen din. Det betyr at unøyaktig telefonposisjon kan påvirke automatisk bytting når du kommer hjem eller drar hjemmefra. Prøv feilsøkingstrinnene for Android-telefonposisjon.

5. Hvis du trenger mer hjelp, kan du gå gjennom de generelle feilsøkingstipsene for å finne flere trinn du kan prøve.

Andre ting du bør sjekke

Bruk kun én telefon til å registrere tilstedeværelse

Alle som deler tilgang til et hjem med appen, bør ha registrering av tilstedeværelse aktivert på kun én telefon. Hvis du bruker mer enn én enhet med registrering av tilstedeværelse, kan det føre til at bytting mellom Hjemme- og Bortemodus ikke fungerer som forventet.

Hvis du for eksempel har to telefoner (jobb og privat), men tar kun med den ene når du drar hjemmefra, tror hjemmet at du fortsatt er der og bytter ikke til Bortemodus.

Home-appen

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger  og så Registrering av tilstedeværelse.
  3. Velg enhetene du vil bruke til å registrere tilstedeværelse. Disse enhetene bidrar til å fastslå om alle er borte, eller om noen er hjemme.

Nest-appen

Hvis du også bruker Nest-appen, bør du i tillegg sjekke innstillingene for Home/Away Assist.

Sjekk at det ikke er noen andre som har endret innstillingene

Alle du har invitert til å dele kontroll over hjemmet ditt, kan også endre følgende innstillinger:

• Alle kan slå av/på at hjemmet bruker telefonposisjonene til automatisk modusbytte.

• Alle kan velge hvilke enheter som automatisk bytter modus når noen kommer hjem eller drar hjemmefra.

• Alle kan slå av/på bevegelsessensorer for bestemte enheter.

Endringer i funksjoner som bruker registrering av tilstedeværelse, kan påvirke andre funksjoner som bruker registrering av tilstedeværelse. Hvis du for eksempel slår av registrering av tilstedeværelse med Only Ring When Home, kan det påvirke Home/Away Assist. Eller hvis et hjem som bruker Hjemme- og Borte-rutinene, slår av registrering av tilstedeværelse for telefonen din, slutter Only Ring When Home å fungere.

Sjekk disse innstillingene i appen for å sikre at de er innstilt slik du vil ha dem. Hvis noe er endret, må du be de andre som er invitert til hjemmet, om at de ikke skal endre innstillingene.

Innstillinger for Hjemme- og Borte-rutinene
Innstillinger for Home/Away Assist

Sjekk at Nest-produkter har strøm og er koblet til wifi

Hvis ett eller flere av Nest-produktene dine er oppført som «Offline» eller er koblet fra wifi, kan det påvirke hva som skjer når hjemmet bytter mellom Hjemme- og Bortemodus.

1. Ett eller flere av Nest-produktene dine kan være uten strøm. Sørg for at de er koblet til og oppladet.

2. Hvis alle eller noen av Nest-produktene dine fremdeles er oppført som «Offline», kan du gå gjennom denne artikkelen for å feilsøke: Feilsøk wifi- og tilkoblingsproblemer for Nest-produkter.

Sjekk at hjemmets posisjon er riktig

Feil hjemmeposisjon kan påvirke nøyaktigheten og timingen for automatisk bytting mellom Hjemme- og Bortemodus. Hvis hjemmet ditt ikke bytter til Hjemmemodus når du forventer det, kan du sjekke at hjemmets posisjon i appen er riktig.

I Home-appen

Endre adressen din:

1. Trykk på Innstillinger .

2. Velg Informasjon om hjemmet.

3. Trykk på Hjemmeadresse.

I Nest-appen

1. På startskjermen trykker du på Innstillinger Innstillinger for Nest-ikon.

2. Velg Home info (Informasjon om hjemmet).

3. Trykk på Address (Adresse).

4. Trykk på den gjeldende adressen hvis du må endre den. Trykk på Neste.

5. Deretter kan du dra kartet for å plassere knappenålen som markerer hjemstedet ditt.

Greit å vite om registrering av tilstedeværelse med Nest-produkter

Grunnprinsippene

• Registrering av tilstedeværelse bruker telefonposisjon og bevegelsessensorer til å fastslå når du kommer hjem eller drar hjemmefra, slik at de tilkoblede enhetene dine automatisk kan bytte til Hjemme- eller Bortemodus. Du kan konfigurere Hjemme- og Borte-rutinene i Home-appen eller Home/Away Assist i Nest-appen.

• Registrering av tilstedeværelse bruker posisjonen til telefonen din bare hvis du gir appen tillatelse til å bruke den. Hvis du ombestemmer deg, kan du slå av eller på tilgangen til telefonposisjonen i appinnstillingene.

• Du kan også angi den nåværende posisjonen din som enten Hjemme eller Borte manuelt i Home-appen via Innstillinger  Registrering av tilstedeværelse

• Du kan når som helst slå av bevegelsessensorer for bestemte Nest-enheter i innstillingene. Hvis du fjerner alle smarthjemenheter fra listen over enheter som registrerer tilstedeværelse, kan enhetene bare bruke telefonposisjon til automatisk modusbytte etter som du kommer og går.

Finn ut mer om registrering av tilstedeværelse

Hjemmets funksjonalitet

• Posisjonen til telefonen din overstyrer ikke sensorene i Nest-produktene dine. Det betyr at hvis Nest-termostaten eller Nest Protect registrerer aktivitet, bytter hjemmet ditt fra Borte- til Hjemmemodus, selv om telefonen din ikke er i hjemmet.

• Automatisk bytting til Hjemme- eller Bortemodus kan overstyre manuell bytting. Selv om du stiller hjemmet manuelt til Hjemme- eller Bortemodus, bytter det igjen når noen kommer hjem eller alle er dratt hjemmefra.

• Tiden det tar før Nest-produktene dine bytter automatisk når du kommer og går, kan variere. Tidsforsinkelsen avhenger av hvor regelmessig du og andre medlemmer av hjemmet kommer hjem og drar hjemmefra. Hvis du for eksempel har en konsekvent daglig rutine, blir tidsforsinkelsen kortere.

Nest-termostatens funksjonalitet

• Hvis du stiller hjemmet manuelt til Bortemodus, bytter termostaten automatisk til Eco Temperatures. Når noen kommer hjem og hjemmet ditt bytter til Hjemmemodus, bytter termostaten automatisk tilbake til oppvarmings- eller kjølingsmodus.

• Hvis du stiller termostaten manuelt til Eco Temperatures, bytter den ikke automatisk tilbake til oppvarmings- eller kjølingsmodus når noen kommer hjem. Hvis du stiller den manuelt til den oppvarmings- eller kjølingsmodusen du foretrekker, gjenopptar den automatisk bytting igjen.

• Tiden det tar før termostaten setter hjemmet til Bortemodus (og seg selv til Eco Temperatures), kan variere. Tidsforsinkelsen er basert på hvor regelmessig du drar hjemmefra og kommer hjem, og hvor ofte termostaten registrerer aktivitet i hjemmet.

• Hjemmet bytter ikke til Bortemodus når du setter termostaten manuelt til Eco Temperatures.

Nest-kameraets funksjonalitet

• Kameraer kan bare slås av eller på automatisk via posisjonen til telefonen din. Men du kan slå av kameraet ditt manuelt med Nest- eller Home-appen. Eventuelt kan du manuelt stille inn Hjemme- eller Bortemodus for hjemmet, noe som også slår kameraet av eller på.

• Kameraet bruker ikke sensorer til å fastslå om du hjemme eller ikke. Så hvis du bare går foran kameraet, bytter ikke hjemmet til Hjemmemodus.

• Aktivitet som registreres av andre Nest-produkter, slår ikke av kameraer, siden de ikke kan være sikre på om aktiviteten er en inntrenger, deg eller et familiemedlem. Kameraer i hjemmet slås ikke på automatisk før alle telefonene som er konfigurert til å registrere tilstedeværelse, er borte. Og de slås ikke av automatisk før en av dem kommer hjem.

• Forstyrrende funksjonalitet knyttet til kameraer som slås av eller på, kan skje hvis kameraet automatisk slås av/på når du kommer og går, samtidig som du har en kameratidsplan. Vi anbefaler at du velger bare ett av disse alternativene.

• Du finner mer informasjon om hvordan Nest-kameraer fungerer med registrering av tilstedeværelse, i brukerstøtten vår.

Protect-funksjonalitet

Nest Protect-funksjonaliteten påvirkes ikke av bytting mellom Hjemme- og Bortemodus. Men Nest Protect-enheter med ledning kan hindre hjemmet i å bytte til Bortemodus hvis sensorene registrerer aktivitet.