Problemen met de Thuis/Afwezig-functie oplossen

De Thuis/Afwezig-functie kan zowel sensorgegevens van het Nest-product als de locatie van je telefoon gebruiken om te bepalen of je weg of thuis bent. Als je Nest-thermostaat niet zoals verwacht Ecotemperatuur heeft ingeschakeld of uitgeschakeld, als je camera niet is ingeschakeld of uitgeschakeld of als je huis niet naar een andere modus is geschakeld, dan hebben we tips om je te helpen.

Hier volgen enkele stappen voor probleemoplossing als er problemen zijn met het overschakelen tussen Thuis en Afwezig of als een van je Nest-producten zijn gedrag niet verandert zoals je zou verwachten.

De Activiteitsgeschiedenis in de app controleren

Je kunt in de app snel zien waarom en wanneer je huis is overgeschakeld tussen Thuis en Afwezig.

1. Je kunt via
    Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Thuis/Afwezig-functie zien waarom je huis is ingesteld op Thuis of Afwezig . Scroll helemaal naar beneden
    en selecteer Activiteitsgeschiedenis.
  2. Je ziet een activiteitsgeschiedenis van de afgelopen tien dagen. Tik op een dag
    om de details van die dag te zien. Je ziet dan
    activiteit die het overschakelen tussen de modi Thuis en Afwezig
    heeft veroorzaakt.
  3. Controleer de dagen en tijdstippen waarvan je denkt dat er verkeerd
    is overgeschakeld. Je ziet bijvoorbeeld
    Thuis: Activiteit in huis. Thermostaat in woonkamer
    19:30. Dit betekent dat de modus Afwezig is uitgeschakeld
    omdat de thermostaat activiteit opmerkte.
  4. Als je weet waarom je huis is overgeschakeld op een verkeerd moment,
    kun je proberen dit in de toekomst te voorkomen. Je
    kunt bijvoorbeeld een product dat te veel activiteit waarneemt, verplaatsen,
    of bewegingsdetectie voor dat product uitzetten via de app.
Activity history page

Deel je e-mailadres en wachtwoord niet

Deel je e-mailadres en wachtwoord niet met andere mensen die toegang hebben tot je huis. Wanneer meer dan één persoon dezelfde gegevens gebruikt om in te loggen bij de app, kan dit leiden tot onverwacht gedrag met je huis en Nest-producten. Gebruik de Nest-app om andere mensen uit te nodigen voor toegang tot je huis. Zij maken dan een account met hun eigen e-mailadres en wachtwoord.

Als je de Nest-app voor iPhone/iOS gebruikt

Zorg ervoor dat 'Ververs apps op achtergrond' is ingeschakeld voor de Nest-app. De Thuis/Afwezig-functie werkt alleen als deze functie is ingeschakeld voor de Nest-app.

Als je een iPhone X of hoger of een iPad hebt, volg je deze stappen om 'Ververs apps op achtergrond' in te schakelen:

1. Veeg omhoog vanaf de onderkant naar het midden van het scherm en houd vast totdat de app-schakelfunctie wordt weergegeven.
  2. Veeg naar links of rechts om de app te zoeken die je wilt gebruiken.
  3. Tik op de app.

Als je een smarttoetsenbord of een bluetooth-toetsenbord hebt gekoppeld aan je iPad, druk je op Command-Tab om tussen apps te schakelen.

In sommige gevallen kunnen acties zoals het geforceerd afsluiten van de Nest-app problemen veroorzaken met de Thuis/Afwezig-functie. Merk je dat je huis niet schakelt tussen de modus Thuis en Afwezig als je dat wel zou verwachten, dan sluit je de Nest-app af en start je die opnieuw op. Als dat niet werkt, kun je ook je telefoon opnieuw opstarten.

De camera is niet overgeschakeld zoals je had verwacht

Gebruik niet tegelijkertijd een cameraschema en de Thuis/Afwezig-functie. Je kunt het schema uitzetten door naar de instellingen van de camera te gaan en Schema te selecteren.

De thermostaat heeft problemen met het in- of uitschakelen van Ecotemperatuur

• Zorg dat je thermostaat is ingesteld om automatisch over te schakelen naar Ecotemperatuur. Ga naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Thuis/Afwezig-functie om dit te controleren.
  • Controleer of misschien iemand anders met gedeelde toegang de temperatuur handmatig heeft gewijzigd waardoor de thermostaat is overgeschakeld van Ecotemperatuur naar verwarmen of koelen.
  • Als de thermostaat handmatig op Ecotemperatuur is ingesteld, schakelt hij niet automatisch terug naar verwarmen of koelen wanneer er iemand thuiskomt. Je kunt dit oplossen door de thermostaat in de gewenste verwarmings- of koelingsmodus te zetten, waarna het automatisch overschakelen wordt hervat.

Je huis is niet overgeschakeld op een andere modus

• Als je huisdieren hebt en er zijn Nest-producten in de kamers waar je huisdieren vaak zijn, verwijder je de producten van de lijst met ondersteunende producten in Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Thuis/Afwezig-functie.
  • Controleer of je telefoon niet in de vliegtuigmodus staat en of mobiele data wel is ingeschakeld.
  • Ga naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Thuis/Afwezig-functie om te controleren of je correcte locatie bovenaan het scherm wordt weergegeven. Als je thuis bent, moet Thuis blauw zijn. Als je locatie niet correct is, ga je naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en vervolgens Informatie over je huis en vervolgens Adres om te controleren of de locatie van je huis op de kaart correct is.

Dit is een korte samenvatting van ons online Help-artikel. Ga voor gedetailleerde informatie via een webbrowser naar support.nest.com en zoek dit artikel op.

Onze excuses voor het ongemak. Apple voorkomt dat iOS-ontwikkelaars kunnen linken naar pagina's (zoals de Nest-website) die commerciële transacties buiten een app toestaan. Daarom kunnen we niet vanuit de app linken naar ons normale online Help-artikel.