Problemen met de Thuis/Afwezig-functie oplossen

De Thuis/Afwezig-functie kan zowel sensorgegevens van het Nest-product als de locatie van je telefoon gebruiken om te bepalen wanneer je weg of weer thuis bent. Als je Nest-thermostaat niet zoals verwacht Ecotemperatuur heeft ingeschakeld of uitgeschakeld, als je camera niet is ingeschakeld of uitgeschakeld of als je huis niet naar een andere modus is geschakeld, dan hebben we tips om je te helpen.

We hebben de Thuis/Afwezig-functie ontworpen voor vrijwel alle soorten huizen, dus de functie leert automatisch je huis en je schema kennen. Maar we geven hier ook enkele opties voor het nauwkeurig afstellen van de Thuis/Afwezig-functie, zodat de functie goed werkt voor jou en je gezin.

Lees eerst het onderstaande artikel voordat je problemen probeert op te lossen. We hebben de belangrijkste kenmerken van de Thuis/Afwezig-functie voor je op een rijtje gezet.

Essentiële kenmerken van de Thuis/Afwezig-functie

• Laat andere mensen niet met jouw e-mail en wachtwoord inloggen bij de Nest-app. Dit kan problemen veroorzaken met het gedrag van de Thuis/Afwezig-functie. In plaats hiervan nodig je anderen uit om met hun eigen account in de app de toegang te delen tot je huis.
  • De Thuis/Afwezig-functie houdt niet voortdurend je exacte locatie bij, maar alleen of je wel of niet thuis bent. En er moet voldoende afstand zijn tussen jou en je huis voordat wordt overgeschakeld naar de modus Afwezig. Overschakelen naar Thuis gaat meestal sneller en je huis staat misschien al in de modus Thuis voordat je naar binnen loopt.

De Thuis/Afwezig-functie gebruikt alleen de locatie van je telefoon als je de Nest-app hiervoor toestemming geeft. Mocht je van gedachten veranderen, dan kun je de locatie van je telefoon aan- of uitzetten in de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie.

Het gedrag van de modus Thuis

• De locatie van je telefoon heeft geen voorrang op de sensoren van het Nest-product. Dus als een Nest-thermostaat of Nest Protect merkt dat er iemand thuis is, schakelt je huis over van Afwezig naar Thuis en schakelt de thermostaat Ecotemperatuur uit.
  • Schakelen tussen Afwezig en Thuis kan altijd automatisch. Zelfs als je je huis op Thuis of Afwezig hebt ingesteld, wordt automatisch de andere modus actief nadat iedereen het huis heeft verlaten of als er weer iemand thuiskomt.
  • De tijd die de Thuis/Afwezig-functie nodig heeft om je Nest-producten automatisch in te stellen, kan variëren. De lengte van de vertraging is afhankelijk van de regelmaat waarmee jij en je huisgenoten vertrekken en weer thuiskomen. Als je een voorspelbaar, regelmatig dagschema hebt, is de vertraging korter.
  • Je huis schakelt niet over van Thuis naar Afwezig wanneer je de thermostaat handmatig op Ecotemperatuur hebt gezet.

Het gedrag van de thermostaat

• Als je je huis handmatig in de modus Afwezig zet in de Nest-app, schakelt de thermostaat automatisch over naar Ecotemperatuur. Wanneer er iemand thuiskomt en je huis daardoor overschakelt naar de modus Thuis, schakelt je thermostaat automatisch terug naar verwarmen of koelen.
  • Stel je de thermostaat handmatig in op Ecotemperatuur, dan schakelt hij niet automatisch terug naar verwarmen of koelen wanneer er iemand thuiskomt. Je kunt dit oplossen door de thermostaat in de gewenste verwarmings- of koelingsmodus te zetten, waarna het automatisch overschakelen wordt hervat.
  • Hoelang je thermostaat nodig heeft om je huis over te schakelen naar Afwezig (en zichzelf naar Ecotemperaturen), kan verschillen. De vertraging is afhankelijk van hoe vaak je vertrekt en weer thuiskomt, en hoe vaak de thermostaat activiteit in je huis detecteert.

Het gedrag van de camera

• Camera's worden alleen op basis van de locatie van je telefoon automatisch ingeschakeld of uitgeschakeld. Je kunt de camera echter wel handmatig uitzetten met de Nest-app. Je kunt ook je huis handmatig instellen op de modus Thuis of Afwezig, waardoor je camera ook wordt overgeschakeld.
  • De camera helpt de Thuis/Afwezig-functie niet om vast te stellen of je thuis of afwezig bent. Dus als je gewoon voor de camera langs loopt, schakelt je huis niet naar de modus Thuis.
  • Wanneer andere Nest-producten activiteit opmerken, gaan je camera's niet uit. Ze weten namelijk niet zeker of het om jou, een indringer of een gezinslid gaat. Camera's in je huis gaan pas automatisch aan als alle mobiele telefoons die de Thuis/Afwezig-functie ondersteunen, weg zijn. En ze gaan pas automatisch uit als een ervan thuiskomt.
Het schakelgedrag kan verwarrend zijn wanneer je camera is ingesteld op overschakelen door de Thuis/Afwezig-functie en je ook een cameraschema hebt ingesteld. We raden je aan om maar een van de twee te gebruiken.

Het gedrag van Nest Secure

• Nest Secure kan door de Thuis/Afwezig-functie niet automatisch worden in- of uitgeschakeld. Je moet een Nest Tag gebruiken, je code invoeren of de app gebruiken om je beveiligingssysteem in of uit te schakelen. Wanneer je vanuit de app overschakelt naar de modus Thuis, kan Nest Secure het beveiligingsniveau aan deze modus aanpassen.
  • De Thuis/Afwezig-functie kan je meldingen sturen om je eraan te herinneren het alarm in of uit te schakelen wanneer je thuiskomt en weggaat. Dus als Nest Secure is uitgeschakeld wanneer de laatste persoon het huis verlaat, kan deze op zijn telefoon een herinnering krijgen om Nest Secure in te schakelen. En wanneer de eerste persoon bijna thuis is, kan de app vragen of hij het alarm wil uitschakelen voordat hij de deur opendoet.

Kies jouw probleem voor hulp bij het oplossen

Selecteer je probleem in de lijst hieronder om meer te weten te komen over mogelijke oorzaken en oplossingen. Bij deze oplossingen wordt ervan uitgegaan dat je telefoon een goede mobiele verbinding heeft, dat de locatie van je huis correct is aangegeven in de Nest-app en dat je Nest-producten online zijn. Als dit niet het geval is, raadpleeg je de artikelen met tips voor algemene probleemoplossing hieronder voor specifieke hulp bij deze en andere problemen.

Je huis schakelt niet over naar Afwezig of Thuis zoals verwacht

Belangrijk: Controleer de Activiteitsgeschiedenis in de app

Je kunt in de app snel zien waarom en wanneer je huis is overgeschakeld tussen Thuis en Afwezig. Bovendien krijg je wat hulp bij het oplossen.

1. Als je wilt zien waarom je huis is ingesteld op Thuis of Afwezig,
    ga je naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Thuis/Afwezig-functie. Scroll
    helemaal naar beneden en selecteer Activiteitsgeschiedenis.
  2. Je ziet een activiteitsgeschiedenis van de afgelopen tien dagen. Tik op een
    dag om de details van die dag te zien. Je ziet dan
    de activiteit die het overschakelen tussen de modi Thuis en Afwezig
    heeft veroorzaakt.
  3. Controleer de dagen en tijdstippen waarvan je denkt dat er
    verkeerd is overgeschakeld. Hier zie je
    bijvoorbeeld Thuis: Activiteit in huis. Thermostaat in woonkamer
    19:30 uur. Dit betekent dat de modus Afwezig is uitgeschakeld
    omdat de thermostaat activiteit opmerkte.
  4. Wanneer je weet waarom je huis is overgeschakeld op een verkeerd
    moment, kun je proberen dit in de toekomst te voorkomen. Je kunt
    bijvoorbeeld een product verplaatsen dat te veel activiteit
    waarneemt of bewegingsdetectie voor dat product uitzetten via
    de app. Hieronder vind je meer informatie over enkele specifieke
    instellingen die je kunt wijzigen, afhankelijk van het probleem dat je hebt.
Home Away/Assist activity history page

Je huis is overgeschakeld naar de modus Thuis terwijl het op Afwezig had moeten staan

Je huis schakelt altijd automatisch over naar Thuis wanneer je Nest-producten activiteit waarnemen of een telefoon die de Thuis/Afwezig-functie ondersteunt, je huis binnenkomt.

Dus als iemand je huis binnenkomt, moet je huis snel naar Thuis schakelen. Als in je huis een huisdier rondloopt, of iets anders dat warmte afgeeft, kunnen je Nest-producten dit opmerken en je huis onverwacht terugschakelen naar Thuis.

Houd er ook rekening mee dat je huis wat vroeger naar Thuis kan overschakelen om je huis voor te bereiden op je komst. Dan staat de modus Thuis al aan voordat je het huis binnenwandelt. Hoe vroeg dit gebeurt, is afhankelijk van de mobiele en wifi-verbinding van je telefoon, die van invloed is op de nauwkeurigheid van je locatie.

Oplossing:

Je kunt dit snel oplossen door via de Nest-app de modus van je huis te veranderen. Maar je huis gaat weer terug naar Thuis als er activiteit is of als er een telefoon binnenkomt die is ingesteld in de Nest-app.

Als dit probleem blijft optreden, volg je deze stappen:

1. Je kunt via Instellingen > Thuis/Afwezig-functie in de app zien waarom je huis is ingesteld op Afwezig. Scroll helemaal naar beneden en selecteer Activiteitsgeschiedenis.
  2. Heb je huisdieren, verwijder dan specifieke Nest-producten uit de lijst met producten die de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie ondersteunen. Verwijder producten die zich in kamers bevinden waar je huisdieren vaak komen.
  3. Heb je een Nest-thermostaat, verwijder dan warmtebronnen uit het zicht van de thermostaat. Als er een verwarmingselement is dat je thermostaat misschien kan zien maar dat je niet kunt verplaatsen, kun je de ondersteuning van de thermostaat voor de Thuis/Afwezig-functie in de instellingen van de thermostaat uitschakelen.
  4. Controleer de instellingen van je telefoon voor iOS of Android.
Controleer of de locatie van je huis in de Nest-app klopt. Zie het gedeelte Algemene tips voor het oplossen van problemen verderop in dit artikel voor gedetailleerde stappen.

Je huis schakelt niet automatisch over naar Afwezig wanneer je dit verwacht

Houd er rekening mee dat je huis niet automatisch overschakelt naar Afwezig wanneer je de deur uitloopt. De Thuis/Afwezig-functie houdt niet voortdurend je exacte locatie bij, maar alleen of je wel of niet thuis bent. En er moet voldoende afstand zijn tussen jou en je huis voordat de modus Afwezig wordt ingeschakeld. Als je dus op bezoek bent bij de buren, kan het zijn dat je huis niet overschakelt naar Afwezig.

Een andere veelvoorkomende oorzaak is dat het mobiele en/of wifi-signaal bij je huis niet sterk is. Nest weet dan pas dat je bent vertrokken als je telefoon een goede verbinding heeft.

Oplossing: Los problemen op die mogelijk te maken kunnen hebben met de locatie. De Nest-app controleert automatisch de instellingen van je telefoon om verbindingsproblemen te voorkomen (zie het eerste deel van het gedeelte 'Algemene tips voor het oplossen van problemen' in dit artikel). Maar hier zijn nog een paar dingen die je kunt controleren:

1. Controleer of er geen mensen (of hun telefoons) meer aanwezig zijn in huis. Als dit het geval is, wordt je huis niet op Afwezig gezet.
  2. Als je huisdieren en een Nest Protect op 120 V hebt, is het mogelijk dat de Protect je dieren heeft opgemerkt waardoor de modus Afwezig niet is geactiveerd. Je kunt de Protect verwijderen uit de lijst met producten die de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie ondersteunen.
  3. Ga naar de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie in de Nest-app. Controleer of de Thuis/Afwezig-functie goed aangeeft of je Thuis of Afwezig bent. Als dit niet het geval is, ga je hieronder naar het gedeelte 'Algemene tips voor het oplossen van problemen' in dit artikel en volg je de instructies om de locatie van je huis in de Nest-app te controleren.
  4. Los problemen op die te maken kunnen hebben met de locatie van je telefoon. Als er andere mensen in huis zijn die de Nest-app gebruiken voor gedeelde toegang tot je huis, moeten ze controleren of de locatie van hun telefoon ook correct is aangegeven in de app.
  5. Met de automatische controle van de Nest-app kun je de meeste verbindingsproblemen als gevolg van je telefooninstellingen voorkomen. In deze artikelen vind je een lijst van dingen die je verder kunt controleren:

Problemen met locatie van telefoon oplossen voor iOS >
Problemen met locatie van telefoon oplossen voor Android >

Controleer of de locatie van je huis in de Nest-app klopt. Zie het gedeelte Algemene tips voor het oplossen van problemen verderop in dit artikel voor gedetailleerde stappen.

Nest-camera's en de Nest Hello

De camera is niet uitgeschakeld zoals verwacht

Snelle oplossing: Je kunt de camera handmatig uitzetten met de Nest-app of je huis handmatig instellen op de modus Thuis of Afwezig. Hierdoor wordt je camera ook overgeschakeld.

1. Als je een cameraschema hebt, zet je dit uit. We raden je af om zowel een cameraschema als de Thuis/Afwezig-functie te gebruiken om je camera over te schakelen. De reden hiervoor is dat je camera soms aan kan gaan wanneer je thuis bent en uit wanneer je weg bent. De camera zal altijd proberen zijn schema te blijven volgen, maar wordt tegelijk ook automatisch in- of uitgeschakeld door locaties van in de app ingestelde mobiele telefoons die het huis binnenkomen en verlaten. Als je liever alleen een vast cameraschema gebruikt dat niet automatisch je camera overschakelt wanneer mensen komen en gaan, schakel je de Thuis/Afwezig-functie voor de camera uit. Als je meer camera's in huis hebt, moet je dit voor elke camera doen.
  2. Als je geen cameraschema gebruikt, ga je in de Nest-app naar Pictogram van Nest-instellingen en dan Thuis/Afwezig-functie. Controleer of de Thuis/Afwezig-functie bovenaan het scherm aangeeft of je locatie correct is. Als je thuis bent, moet Thuis blauw zijn.
    Als je locatie niet correct is, ga je hieronder naar het gedeelte Algemene tips voor het oplossen van problemen in dit artikel en volg je de instructies om te controleren of de locatie in je huis correct wordt aangegeven.
    Als er andere mensen in huis zijn die de Nest-app gebruiken voor gedeelde toegang tot je huis, moeten ze controleren of de locatie van hun telefoon ook correct is aangegeven in de app.
  3. Controleer of de optie voor het automatisch in- en uitschakelen van je camera wanneer je thuiskomt en vertrekt niet is uitgeschakeld, en of iemand met gedeelde toegang deze optie niet heeft uitgeschakeld.
  4. Camera's worden alleen aan de hand van de locatie van je telefoon automatisch aan- en uitgezet. Is de locatie van je telefoon niet nauwkeurig, dan kan dit invloed hebben op het overschakelen. Probeer de stappen voor het oplossen van problemen met de locatie van je iOS-telefoon of de locatie van je Android-telefoon.
  5. Als je nog meer hulp nodig hebt, bekijk je de Algemene tips voor het oplossen van problemen hieronder voor meer oplossingen die je kunt uitproberen.

Nest-thermostaat

Je huis staat in de modus Afwezig maar je thermostaat is niet overgeschakeld op Ecotemperatuur

Wanneer je huis automatisch overschakelt naar de modus Afwezig, zou je thermostaat ook naar Ecotemperatuur moeten overschakelen. Als dit niet gebeurt, is de thermostaat misschien niet ingesteld voor het automatisch overschakelen naar Ecotemperatuur.

Oplossing:

1. Zorg dat je thermostaat is ingesteld om automatisch over te schakelen naar Ecotemperatuur.
  2. Als je de thermostaat onmiddellijk op Ecotemperatuur wilt zetten, dan kun je dit handmatig doen. Hij blijft dan op Ecotemperatuur staan tot je hem handmatig op verwarmen of koelen zet.

De thermostaat blijft niet op Ecotemperatuur staan terwijl je huis is ingesteld op Afwezig

Als de thermostaat automatisch naar Ecotemperatuur overschakelt wanneer je huis op Afwezig staat maar onverwacht Ecotemperatuur uitschakelt wanneer je nog steeds weg bent, kan dit de volgende oorzaken hebben:

• Je hebt de temperatuur handmatig gewijzigd of iemand met gedeelde toegang heeft dit gedaan.
  • Je hebt de optie voor automatisch overschakelen naar Ecotemperatuur uitgezet of iemand met gedeelde toegang heeft dit gedaan.

Oplossing:

1. Als je wilt dat de thermostaat op Ecotemperatuur blijft staan, zet je hem handmatig op Ecotemperatuur. Hij blijft dan op Ecotemperatuur staan tot je hem handmatig op verwarmen of koelen zet.
  2. Controleer of iemand met gedeelde toegang tot het huis de temperatuur misschien heeft gewijzigd. Dit zou Ecotemperatuur stopzetten.
Controleer of de optie voor het automatisch overschakelen naar Ecotemperatuur niet is uitgeschakeld, en of iemand met gedeelde toegang deze optie niet heeft uitgeschakeld.

De thermostaat is op Ecotemperatuur blijven staan

Als je thuiskomt en in de Nest-app ziet dat je huis naar de modus Thuis is geschakeld terwijl de thermostaat nog steeds op Eco staat, is de thermostaat waarschijnlijk handmatig op Ecotemperatuur gezet.

Oplossing: Stel hem handmatig in op verwarmen of koelen waardoor hij weer automatisch gaat overschakelen.

Schakelen tussen Nest-thermostaatmodi >

Algemene tips voor het oplossen van problemen

De Nest-app helpt je automatisch

De instellingen van je telefoon kunnen invloed hebben op hoe goed de Thuis/Afwezig-functie
werkt. Als je bijvoorbeeld wifi hebt uitgeschakeld om de batterij van
je telefoon te sparen, werkt de functie niet optimaal.

De Nest-app controleert automatisch de instellingen van je telefoon.
Als het nodig is, wordt er een aangepaste lijst weergegeven met instellingen die je
kunt wijzigen om de Thuis/Afwezig-functie te optimaliseren. Zie je een scherm
dat vergelijkbaar is met het scherm rechts, bekijk dan een van de onderstaande artikelen
voor gedetailleerde informatie over het oplossen van specifieke problemen op iOS- en Android-apparaten.

Meer informatie over het oplossen van problemen met de locatie van je telefoon (voor iOS)

Meer informatie over het oplossen van problemen met de locatie van je telefoon (voor Android) >

Opmerking: De app laat dit scherm slechts één keer per week zien als het nodig is.
Heb je het scherm gesloten zonder de instellingen te wijzigen,
bekijk dan een van de gelinkte artikelen hierboven voor meer informatie.

Nest app update phone location

Wordt het scherm voor probleemoplossing niet weergegeven in de Nest-app, maar schakelt je huis nog steeds niet over zoals je zou verwachten? Voer dan onderstaande controles uit die van toepassing zijn op elk type telefoon of tablet.

Deel niet het e-mailadres en wachtwoord van je Nest-app

Deel je e-mailadres en wachtwoord niet met anderen die toegang hebben tot je huis. Je kunt ze beter uitnodigen om de toegang te delen via hun eigen e-mailadres en wachtwoord in de Nest-app.  Wanneer meer dan één persoon dezelfde gegevens gebruikt om in te loggen bij de app, kan dit leiden tot onverwacht gedrag met je huis en Nest-producten.

Andere mensen toegang tot je Nest huis geven met de Nest-app >

Als je de Nest-app voor iPhone/iOS gebruikt

Zorg dat 'Ververs apps op achtergrond' is ingeschakeld voor de Nest-app. De Thuis/Afwezig-functie werkt alleen als deze functie is ingeschakeld voor de Nest-app. Ontdek hoe je 'Ververs apps op achtergrond' inschakelt op de supportsite van Apple.

In sommige gevallen kunnen acties zoals het geforceerd afsluiten van de Nest-app problemen veroorzaken met de Thuis/Afwezig-functie. Merk je dat je huis niet schakelt tussen Thuis en Afwezig wanneer je dat wel zou verwachten, sluit dan de Nest-app af en start hem opnieuw op. Als dat niet werkt, kun je ook je telefoon opnieuw opstarten.

Bekijk het volgende artikel voor gedetailleerde supportinformatie over de Thuis/Afwezig-functie op iOS-apparaten.

Problemen met de Thuis/Afwezig-functie oplossen (voor iOS) >

Als je de Nest-app voor Android gebruikt

Sommige mobiele Nexus-telefoons (5, 5x, 6 of 6p) en mogelijk andere mobiele Android-telefoons kunnen een enkele keer je locatie verkeerd doorgeven. Dus als je Nest-camera's in je huis hebt, kunnen ze onverwacht worden in- of uitgeschakeld. Als dit gebeurt, stel je het gedrag van je camera in op 'Geen wijziging' in de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie en vervolgens stel je de camera zo in dat hij op vaste tijden wordt in- en uitgeschakeld.

Bekijk het volgende artikel voor gedetailleerde supportinformatie over de Thuis/Afwezig-functie op Android-apparaten.

Problemen met de Thuis/Afwezig-functie oplossen (voor Android) >

Wat je nog meer kunt controleren

Je locatie controleren

De Thuis/Afwezig-functie zet je huis niet direct in de modus Afwezig zodra je de deur uitloopt. Je moet eerst een beetje verder uit de buurt van je huis zijn. Als je bijvoorbeeld alleen maar even naar de buren bent gelopen, schakelt je huis dus waarschijnlijk niet meteen over naar de modus Afwezig.

Hoe de Thuis/Afwezig-functie de locatie van je telefoon gebruikt >

Als je meer dan één telefoon hebt, controleer je of je telefoon wordt gebruikt voor de Thuis/Afwezig-functie

Iedereen met wie de toegang tot het Nest-huis is gedeeld, kan maar één telefoon of tablet instellen om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen. Heb je twee mobiele telefoons (een voor werk en een voor privé), of een telefoon en een tablet, zorg er dan voor dat je het juiste mobiele apparaat bij je hebt als je het huis wilt laten overschakelen naar een andere modus wanneer je weggaat of thuiskomt.

Ga je bijvoorbeeld als laatste de deur uit met achterlating van de telefoon die de Thuis/Afwezig-functie ondersteunt, dan gaat je huis ervan uit dat je nog steeds thuis bent en wordt er niet overgeschakeld naar Afwezig.

Je kunt dit controleren in de Nest-app: ga naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Thuis/Afwezig-functie en dan Bepalen of je thuis bent. Bij de telefoon die je nu gebruikt, moet Ja staan.

Huisdieren kunnen invloed hebben op het overschakelen in huis

In de meeste huizen veroorzaakt de aanwezigheid van huisdieren geen problemen met het overschakelen naar Afwezig door Nest-thermostaten. Dit komt doordat thermostaten vaak zo hoog aan de muur zijn gehangen dat de sensoren van de Nest-thermostaat je huisdier niet detecteren. Maar als je huisdieren hebt die springen, klimmen of vliegen, kan je thermostaat ze zien en denken dat je nog steeds thuis bent.

De sensoren van de Nest Protect detecteren meestal ook bewegingen van honden en andere huisdieren. Je viervoeters kunnen er dus de oorzaak van zijn dat je huis niet overschakelt naar Afwezig wanneer alle mensen de deur uit zijn.

Als je vermoedt dat je thermostaat of je Protects huisdieren detecteren, schakel je de ondersteuning van de Thuis/Afwezig-functie voor die Nest-producten in kamers met huisdieren uit.  Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen >

Controleer of iemand anders de instellingen heeft gewijzigd

Mensen die je hebt uitgenodigd om het beheer van je Nest-huis te delen, kunnen ook je instellingen wijzigen. Controleer daarom of de Thuis/Afwezig-functie nog steeds goed is ingesteld. Is er iets gewijzigd, laat de anderen dan weten dat ze de instellingen niet mogen veranderen.

De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen >

Controleer de batterij, instellingen en signaalsterkte van je telefoon

Met de automatische controle van de Nest-app kun je de meeste verbindingsproblemen als gevolg van je telefooninstellingen voorkomen. Hieronder vind je een lijst van dingen die je daarnaast nog kunt controleren:

1. Controleer of mobiele gegevens (ook wel mobiele data genoemd) en wifi zijn ingeschakeld.
    Opmerking: De Thuis/Afwezig-functie hoeft bijna nooit gebruik te maken van gps-gegevens. Gps-gegevens worden alleen gebruikt om de locatie van je telefoon te synchroniseren als er twee dagen lang geen contact is geweest. De Thuis/Afwezig-functie houdt dus niet continu je locatie bij. Bovendien is de functie ontworpen om de batterij van je telefoon zo min mogelijk te belasten.
  2. Controleer of je telefoon niet in de vliegtuigmodus staat.
  3. Als de batterij van je telefoon bijna leeg is, kunnen mobiele data en wifi automatisch worden uitgeschakeld om de batterij te sparen. Sluit je telefoon aan op de oplader.
  4. Als je in een gebied bent waar het mobiele signaal zwak is, kan de Thuis/Afwezig-functie mogelijk niet bepalen of je weg bent, maar zodra het signaal sterker wordt, schakelt je huis over naar Afwezig.
  5. Controleer of de meldingen en gegevens van de Nest-app niet zijn uitgeschakeld of worden geblokkeerd. Je kunt dit nakijken in de besturingssysteeminstellingen van je telefoon. Meestal bevat het instellingenmenu van je telefoon een lijst met alle geïnstalleerde apps. Selecteer de Nest-app in de lijst en controleer of de app mobiele, wifi- en gps-gegevens kan gebruiken en meldingen kan ontvangen.

Controleer of de Nest-producten van stroom worden voorzien en verbinding hebben met wifi

Als een of meer Nest-producten in de Nest-app worden vermeld als Offline, kan dit gevolgen hebben voor wat er gebeurt wanneer je huis schakelt tussen Thuis en Afwezig en wanneer je thermostaat overschakelt naar Ecotemperatuur.

1. Het kan zijn dat een of meer Nest-producten geen stroom krijgen. Controleer of de producten zijn aangesloten.
  2. Als al je producten worden vermeld als Offline, raadpleeg je dit artikel om dit op te lossen.
  3. Als de verbinding zo nu en dan wegvalt, kan dit worden veroorzaakt door een draadloze storing. Heeft de Nest-thermostaat herhaaldelijk geen verbinding met wifi, dan moet je waarschijnlijk uitgebreidere probleemoplossing toepassen.
  4. Controleer de status van de Nest-service. Het kan een heel enkele keer voorkomen dat de Nest-service niet beschikbaar is, zodat je huis niet naar een andere modus kan overschakelen.

Controleer of de locatie van je huis in de Nest-app klopt

De Nest-app stelt de locatie van je huis automatisch in wanneer je een account maakt. Maar de app kan er soms een beetje naast zitten, waardoor de nauwkeurigheid en timing van de Thuis/Afwezig-functie niet optimaal is. Je kunt dit probleem oplossen door de locatie van je huis handmatig in te stellen in de Nest-app. Dat doe je zo:
  1. Tik op het startscherm van de app op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen
  2. Selecteer 'Informatie over je huis'.
  3. Tik op 'Adres'.
  4. Corrigeer je adres als dat nodig is. Tik op 'Volgende'.
  5. Versleep vervolgens de kaart totdat de speld op de locatie van je huis staat.
Adjust home location screen in the Nest app

Als je aan het bellen was toen je thuiskwam of vertrok

Met sommige oudere mobiele telefoons en bij sommige mobiele providers kun je niet tegelijk bellen en gegevens verzenden. Ben je dus aan het bellen op het moment dat je thuiskomt of vertrokken bent, dan kan je telefoon mogelijk niet aan je Nest-huis doorgeven dat je er weer bent. Hierdoor kan het overschakelen van je producten naar de modus Thuis iets langer duren dan normaal. Je telefoon activeert de overschakeling naar de modus Thuis wanneer je ophangt en de Nest-app opent.