Problemen met automatisch overschakelen van je huis en apparaten oplossen

Dit artikel is bedoeld voor huizen waarin de Home-app (Thuis- en Afwezig-routines) of Nest-app (Thuis/Afwezig-functie) wordt gebruikt om apparaten automatisch over te schakelen tussen Thuis en Afwezig als mensen thuiskomen of vertrekken.

Hier volgen stappen voor probleemoplossing als je huis (of specifieke producten in je huis) niet automatisch overschakelen zoals verwacht.

Kies het probleem waar je hulp bij zoekt

Selecteer je probleem in de lijst hieronder om meer te weten te komen over mogelijke oorzaken en oplossingen. Bij deze oplossingen gaan we uit van het volgende:

• Je telefoon heeft een goede mobiele of wifi-verbinding.
  • In je Home-app of Nest-app staat de juiste locatie van je huis.
  • Je Nest-producten zijn online.
Als dit niet het geval is, kun je de algemene tips lezen om deze en andere problemen op te lossen.

Algemene tips om problemen op te lossen

Check je locatie

De Afwezig-functie gaat niet direct aan zodra je naar buiten stapt. Je moet eerst een beetje verder uit de buurt van je huis zijn.

Als je bijvoorbeeld even naar de buren loopt, kan het zijn dat je huis niet automatisch overschakelt naar Afwezig.

Hoe aanwezigheidsdetectie de locatie van je telefoon gebruikt

Deel nooit de inloggegevens van je account

Deel je e-mailadres en wachtwoord niet met anderen die toegang hebben tot je huis. In plaats daarvan vraag je mensen hun eigen e-mailadres en wachtwoord te gebruiken. Wanneer meer dan één persoon dezelfde gegevens gebruikt om in te loggen bij de app, kan dit leiden tot onverwacht gedrag met je huis en Nest-producten.

Andere mensen toegang geven tot je Nest huis met de Nest-app
Een huis en apparaten delen in de Home-app

Weet dat huisdieren invloed kunnen hebben op de modus Thuis en Afwezig

In de meeste huizen met Nest-thermostaten veroorzaakt de aanwezigheid van huisdieren geen problemen met het overschakelen naar Afwezig. Dit komt doordat thermostaten vaak zo hoog aan de muur zijn gehangen dat de sensoren van de Nest-thermostaat je huisdier niet zien. Maar als je huisdieren hebt die springen, klimmen of vliegen, kan je thermostaat ze zien en denken dat je nog steeds thuis bent.

De sensoren van de Nest Protect pikken ook bewegingen van honden en andere huisdieren op. Je harige vrienden kunnen er dus de reden van zijn dat je huis niet overschakelt naar Afwezig wanneer alle mensen de deur uit zijn.

Als je vermoedt dat je apparaten bewegingen van huisdieren oppikken, kun je de aanwezigheidsdetectie uitzetten.Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

Instellingen van Thuis- en Afwezig-routines wijzigen
Instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen

Check de batterij, instellingen en signaalsterkte van je telefoon

1. Ga na of mobiele data en wifi zijn ingeschakeld.

Opmerking: Het komt zelden voor dat je huis gps-gegevens nodig heeft om vast te stellen of je thuis bent of niet. Gps-gegevens worden alleen gebruikt om de locatie van je telefoon te synchroniseren als er 2 dagen lang geen contact is geweest. Je locatie wordt dus niet continu bijgehouden. Bovendien is de functie ontworpen om de batterij van je telefoon zo min mogelijk te belasten.

2. Zorg dat je telefoon niet in de vliegtuigmodus staat.
  3. Als de batterij van je telefoon bijna leeg is, kunnen mobiele data en wifi automatisch worden uitgeschakeld om de batterij te sparen. Sluit je telefoon aan op de oplader.
  4. Als je in een gebied bent waar het mobiele signaal zwak is, kan je huis misschien niet bepalen of je weg bent, maar zodra het signaal sterker wordt, schakelt je huis over naar Afwezig.
  5. Check of de meldingen en gegevens van de Home-app of Nest-app niet zijn uitgezet of worden geblokkeerd. Je kunt dit nakijken in de besturingssysteeminstellingen van je telefoon. Meestal bevat het instellingenmenu van je telefoon een lijst met alle geïnstalleerde apps. Selecteer de Home-app of Nest-app in de lijst en check of de app mobiele, wifi- en gps-gegevens kan gebruiken en meldingen kan sturen.

Als je aan het bellen was toen je thuiskwam of wegging

Met sommige telefoons en bij sommige mobiele providers kun je niet tegelijk bellen en gegevens sturen.

Ben je dus aan het bellen op het moment dat je thuiskomt of vertrekt, dan kan je telefoon misschien niet aan je Nest-huis doorgeven dat je er weer bent. Hierdoor kan het iets langer duren voordat je producten overschakelen naar Thuis.

Je telefoon activeert de overschakeling naar Thuis zodra je het telefoongesprek beëindigt en de Home-app of Nest-app opent.

Tips om problemen met oudere Android-telefoons op te lossen

Sommige Nexus-telefoons (5, 5x, 6 of 6p) en mogelijk andere Android-telefoons kunnen een enkele keer je locatie verkeerd doorgeven. Dus als je Nest-camera's in je huis hebt, kunnen ze onverwacht worden aan- of uitgezet.

Probeer het volgende als dit gebeurt:

1. Stel in dat je camera niet automatisch overschakelt als je binnenkomt of vertrekt.
    • Als je de Nest-app gebruikt, ga je naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen Thuis/Afwezig-functie tik op je camera zet automatisch overschakelen uit voor je camera.
    • Als je de Home-app gebruikt, ga ja naar Routines Thuis-routine of Afwezig-routine tik op Verwijderen  naast je camera om het automatisch overschakelen uit te zetten voor je camera.
  2. Maak een planning die bepaalt wanneer je camera aan en uit gaat.

Problemen met de locatie van je telefoon oplossen

De instellingen van je telefoon kunnen invloed hebben op hoe goed je huis schakelt tussen Thuis en Afwezig. Als je telefoon bijvoorbeeld geen wifi-verbinding heeft, weet je huis mogelijk niet wanneer je vertrekt of thuiskomt.

Problemen met de locatie van een Android-telefoon oplossen

Thuis- en Afwezig-activiteit bekijken in je geschiedenis

Je kunt in de app snel zien waarom en wanneer je huis is overgeschakeld tussen Thuis en Afwezig. Bovendien krijg je wat hulp bij het oplossen van problemen.

Thuis-geschiedenis in de Home-app

1. Ga op de homepage naar Feed  Recente gebeurtenissen Naar geschiedenis gaan en zoek de gebeurtenissen van Thuis en Afwezig.
  2. Tik op een dag om te bekijken door welke activiteiten er is geschakeld tussen Thuis en Afwezig.
  3. Check de tijdstippen waarvan je denkt dat er verkeerd is overgeschakeld.
    • Je ziet bijvoorbeeld iets als 'Overgeschakeld naar thuis • Telefoonlocatie 9:35'. Dit betekent dat je huis Afwezig automatisch heeft uitgezet, omdat er iemand thuiskwam met een gekoppelde telefoon.
  4. Wanneer je weet waarom je huis is overgeschakeld op een verkeerd moment, kun je proberen dit in de toekomst te voorkomen.
    • Je kunt bijvoorbeeld een apparaat dat te veel activiteit waarneemt, verplaatsen, of bewegingsdetectie voor dat apparaat uitzetten via de app.

Activiteitsgeschiedenis in de Nest-app

1. Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen Thuis/Afwezig-functie, scroll helemaal omlaag en selecteer Activiteitsgeschiedenis.
  2. De afgelopen 10 dagen van de activiteitsgeschiedenis worden getoond. Tik op een dag om te bekijken door welke activiteiten er is geschakeld tussen Thuis en Afwezig.
  3. Check de tijdstippen waarvan je denkt dat er verkeerd is overgeschakeld.
    • Je ziet bijvoorbeeld zoiets als 'Thuis: Activiteit in huis. Thermostaat in woonkamer 19:30.'. Dit betekent dat Afwezig automatisch is uitgezet omdat de thermostaat activiteit opmerkte.
  4. Wanneer je weet waarom je huis is overgeschakeld op een verkeerd moment, kun je proberen dit in de toekomst te voorkomen.
    • Je kunt bijvoorbeeld een product dat te veel activiteit waarneemt, verplaatsen, of bewegingsdetectie voor dat product uitzetten via de app.

Je huis

Je huis is overgeschakeld naar Thuis terwijl het op Afwezig had moeten staan

In de volgende situaties schakelt je huis altijd automatisch over naar Thuis:

• Je Google Nest-producten nemen activiteit waar.
  • Een telefoon die is gekoppeld aan je Thuis- en Afwezig-routines of de Thuis/Afwezig-functie, komt het huis binnen.

Dus als iemand je huis binnenkomt, moet je huis snel naar Thuis schakelen.

Je huis kan plotseling terugschakelen naar Thuis als je Nest-producten huisdieren zien lopen of als iets anders in huis beweegt en warmte uitstraalt.

Ook kan je huis alvast overschakelen naar Thuis als je bijna thuis bent. Dan staat Thuis dus al aan voordat je naar binnen gaat. Hoe vroeg dit gebeurt, is afhankelijk van de mobiele en wifi-verbinding van je telefoon, die van invloed is op de nauwkeurigheid van je locatie.

Snelle oplossing

Je kunt dit snel oplossen door in de Home-app of Nest-app zelf over te schakelen naar Afwezig. Je huis schakelt terug naar Thuis als er activiteit is of als een gekoppelde telefoon thuiskomt.

Terugkerende problemen oplossen

1. In de geschiedenis van de Home- of Nest-app zie je waarom je huis is overgeschakeld naar Afwezig en vind je enkele tips om problemen op te lossen.
    • Ga in de Nest-app naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen Thuis/Afwezig-functie, scroll omlaag en selecteer Activiteitsgeschiedenis.
    • Ga in de Home-app naar Feed  Recente gebeurtenissen Naar geschiedenis gaan.
  2. Als je huisdieren hebt, kun je proberen Nest-apparaten in kamers waar je huisdieren vaak komen, te verwijderen uit de lijst met apparaten waarvoor aanwezigheidsdetectie is ingesteld.
  3. Heb je een Nest-thermostaat, verwijder dan warmtebronnen uit het zicht van de thermostaat. Als er een verwarming is die de thermostaat kan waarnemen en die je niet kunt verplaatsen, kun je instellen dat de thermostaat geen aanwezigheidsdetectie meer uitvoert.
  4. Check de locatie-instellingen voor Android van je telefoon.
  5. Ga na of de locatie van je huis in de Home-app of Nest-app klopt.

Je huis schakelt niet automatisch over naar Afwezig als je dit verwacht

Je huis schakelt niet automatisch over naar Afwezig wanneer je de deur achter je dichtdoet. Dit komt doordat de app niet continu je exacte locatie bijhoudt.

In plaats daarvan checkt de app of je wel of niet thuis bent. Er moet ook voldoende afstand zijn tussen jou en je huis voordat wordt overgeschakeld naar Afwezig. Als je dus op bezoek bent bij de buren, kan het zijn dat je huis niet overschakelt naar Afwezig.

Als het mobiele en/of wifi-signaal bij je huis niet sterk is, weet Nest pas dat je bent vertrokken als je telefoon een goede verbinding heeft.

Oplossing:

1. Ga naar de geschiedenis van je huis en check of wordt vastgelegd wanneer je thuis of afwezig bent.
    • Ga in de Nest-app naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen Thuis/Afwezig-functie, scroll omlaag en selecteer Activiteitsgeschiedenis.
    • Ga in de Home-app naar Feed  Recente gebeurtenissen Naar geschiedenis gaan.
  2. Ga na of er geen mensen (of hun telefoons) meer aanwezig zijn in huis. Dan wordt je huis namelijk niet op Afwezig gezet.
  3. Als je huisdieren en een Nest Protect hebt, is het mogelijk dat de Protect ze heeft opgemerkt waardoor Afwezig niet is geactiveerd. In dat geval kun je je Protect verwijderen uit de lijst met apparaten die aanwezigheidsdetectie uitvoeren.
  4. Los problemen op die te maken kunnen hebben met de locatie van je telefoon. Als er andere mensen in huis zijn die de Nest-app gebruiken voor gedeelde toegang tot je huis, moeten ze nagaan of de locatie van hun telefoon ook correct is aangegeven in de app.
  5. Ga na of de locatie van je huis in de Home-app of Nest-app klopt.

Nest-thermostaten

Als je net een Nest-thermostaat hebt geïnstalleerd

Nest-thermostaten hebben ongeveer een week nodig om je huis en dagelijkse routine te leren kennen.

Terwijl je thermostaat aan het leren is, worden de locatie van je telefoon en waargenomen activiteit van andere producten gebruikt om automatisch over te schakelen naar Ecotemperaturen.

Tijdens deze leerperiode worden de sensoren van je thermostaat nog niet gebruikt om automatisch over te schakelen tussen Thuis en Afwezig.

Als de thermostaat een aantal dagen heeft kunnen leren, gebruikt hij zijn sensorgegevens om te bepalen of je thuis bent of niet en wanneer hij naar Ecotemperaturen moet overschakelen. Het is dus mogelijk dat het moment waarop naar Ecotemperaturen wordt overgeschakeld een beetje verandert.

Je huis is ingesteld op Afwezig maar je thermostaat is niet overgeschakeld op Ecotemperaturen

Als je huis automatisch overschakelt naar Afwezig, zou je thermostaat ook naar Ecotemperaturen moeten overschakelen. Als dit niet gebeurt, is de thermostaat misschien niet ingesteld voor het automatisch overschakelen naar Ecotemperaturen.

Oplossing:

1. Zorg dat je thermostaat is ingesteld om automatisch over te schakelen naar Ecotemperaturen.
  2. Als je de thermostaat onmiddellijk op Ecotemperaturen wilt zetten, kun je dit handmatig doen. Hij blijft dan op Ecotemperaturen staan tot je hem handmatig op verwarmen of koelen zet.

De thermostaat blijft niet op Ecotemperaturen staan terwijl je huis is ingesteld op Afwezig

Als de thermostaat automatisch naar Ecotemperaturen overschakelt wanneer je huis op Afwezig staat maar onverwacht Ecotemperaturen uitschakelt wanneer je nog steeds weg bent, kan dit de volgende oorzaken hebben:

• Je hebt de temperatuur handmatig gewijzigd of iemand met gedeelde toegang heeft dit gedaan.
  • Je hebt de optie uitgezet waarmee je thermostaat automatisch overschakelt naar Ecotemperaturen, of iemand met gedeelde toegang heeft dit gedaan.

Oplossing:

1. Als je wilt dat de thermostaat op Ecotemperaturen blijft staan, zet je hem handmatig op Ecotemperaturen. Hij blijft dan op Ecotemperaturen staan tot je hem handmatig op verwarmen of koelen zet.
  2. Bekijk in je activiteitsgeschiedenis of iemand in huis de temperatuur heeft aangepast. Ecotemperaturen kan hierdoor namelijk zijn uitgezet.
  3. Ga na of de functie voor automatisch overschakelen naar Ecotemperaturen niet is uitgezet voor je thermostaat.

Je thermostaat is op Ecotemperaturen blijven staan toen je thuiskwam

Als je thuiskomt en de thermostaat op Ecotemperaturen staat terwijl dat je huis op Thuis staat, dan is je thermostaat waarschijnlijk handmatig op Ecotemperaturen gezet.

Oplossing:

Stel de thermostaat handmatig in op verwarmen of koelen waardoor die weer automatisch gaat overschakelen.

Schakelen tussen verschillende standen van de Nest-thermostaat

Nest-camera's en de Nest Hello

De camera is niet aan- of uitgegaan zoals verwacht

Snelle oplossing

Een snelle oplossing is om de camera handmatig uit te zetten met de Nest-app of je huis handmatig in te stellen op Thuis of Afwezig. Hierdoor wordt je camera ook overgeschakeld.

Terugkerende problemen oplossen

1. Als je een zowel een schema als Thuis- en Afwezig-routines of de Thuis/Afwezig-functie gebruikt voor je camera, moet je een van de twee kiezen. We raden af om ze beide tegelijk te gebruiken om je camera te laten schakelen, omdat dit onverwacht gedrag kan opleveren.
  2. Ga na of je huidige locatie klopt in de app. Als er bijvoorbeeld niemand meer thuis is, moet de app aangeven dat je huis op Afwezig staat.
    • Tik in de Home-app op Instellingen  Informatie over huis Woonadres en check of de informatie klopt. Als het adres niet klopt, tik je op het adres en vul je een ander adres in.
    • Ga in de Nest-app naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen Informatie over huis check of het adres klopt. Tik op Adres als je het adres wilt aanpassen.
    • Als je de toegang tot je huis en apparaten deelt met andere mensen, moeten ze checken of de locatie van hun telefoon ook correct is aangegeven in de app.
  3. Bekijk bij de instellingen of automatisch overschakelen tussen Thuis en Afwezig als je binnenkomt en vertrekt wel aan staat voor je camera.

Instellingen van Thuis- en Afwezig-routines
    Instellingen van de Thuis/Afwezig-functie
  4. Camera's worden alleen aan de hand van de locatie van je telefoon automatisch aan- en uitgezet. Als de locatie van je telefoon niet nauwkeurig is, kan dat invloed hebben op het automatisch overschakelen. Probeer de stappen voor het oplossen van problemen met de locatie van je Android-telefoon.

5. Als je nog meer hulp nodig hebt, bekijk je de algemene tips om problemen op te lossen voor meer oplossingen die je kunt uitproberen.

Wat je nog meer kunt checken

Als je meerdere telefoons hebt, kun je er maar één gebruiken voor de aanwezigheidsdetectie

Iedereen met wie de toegang tot het Nest-huis is gedeeld, kan maar één telefoon of tablet instellen om automatisch over te schakelen tussen Thuis of Afwezig.

Als je twee telefoons hebt (werk en privé), moet je de telefoon meenemen die voor aanwezigheidsdetectie wordt gebruikt, zodat je huis automatisch overschakelt als je weggaat en thuiskomt.

Ga je bijvoorbeeld als laatste de deur uit zonder het apparaat dat wordt gebruikt om automatisch over te schakelen tussen Thuis en Afwezig, dan gaat je huis ervan uit dat je nog steeds thuis bent en wordt er niet overgeschakeld naar Afwezig.

Check in de instellingen van de Home-app of Nest-app of de telefoon die je bij je hebt, wordt gebruikt om de locatie te bepalen voor de Thuis- en Afwezig-routines of de Thuis/Afwezig-functie.

Instellingen van Thuis- en Afwezig-routines
Instellingen van de Thuis/Afwezig-functie

Ga na of iemand anders de instellingen heeft gewijzigd

Mensen met wie je het beheer van je huis deelt, kunnen de volgende instellingen aanpassen:

• Instellen dat je huis de locaties van telefoons wel of niet gebruikt om te bepalen of je huis automatisch moet overschakelen.
  • Kiezen welke apparaten automatisch overschakelen als je thuiskomt en vertrekt.
  • Activiteitssensoren voor specifieke apparaten aan- of uitzetten.

Check in de app of deze opties goed zijn ingesteld. Is er iets gewijzigd, laat de anderen dan weten dat ze de instellingen niet mogen veranderen.

Instellingen van Thuis- en Afwezig-routines
Instellingen van de Thuis/Afwezig-functie

Check of de Nest-producten stroom krijgen en verbonden zijn met wifi

Als een of meer Nest-producten offline zijn of geen wifi-verbinding hebben, kan dit gevolgen hebben voor wat er gebeurt wanneer je huis schakelt tussen Thuis en Afwezig.

1. Het kan zijn dat een of meer Nest-producten geen stroom krijgen. Zorg dat ze zijn aangesloten en opgeladen.
  2. Als bij een of meer Nest-producten nog steeds wordt vermeld dat ze offline zijn, lees je dit artikel om het probleem op te lossen.

Check of de locatie van je huis klopt

Een onjuiste locatie van je huis kan invloed hebben op de nauwkeurigheid en timing van het automatisch overschakelen tussen Thuis en Afwezig. Als je huis niet overschakelt naar Thuis wanneer je dat wel had verwacht, ga je na of de locatie van je huis correct in de app staat.

In de Home-app

Je adres wijzigen:

1. Tik op Instellingen .
  2. Selecteer Informatie over huis.
  3. Tik op Woonadres.

In de Nest-app

1. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  2. Selecteer Informatie over huis.
  3. Tik op Adres.
  4. Tik op het adres dat je wilt bewerken. Tik op Volgende.
  5. Versleep de kaart totdat de speld op de locatie van je huis staat.

Wat je moet weten over aanwezigheidsdetectie van Nest-producten

De basisprincipes

• Aanwezigheidsdetectie weet dankzij de locatie van je telefoon en activiteitssensoren wanneer je thuiskomt of vertrekt, zodat gekoppelde apparaten automatisch kunnen overschakelen naar Thuis of Afwezig. In de Home-app kun je Thuis- of Afwezig-routines instellen, en in de Nest-app kun je de Thuis/Afwezig-functie instellen.
  • Aanwezigheidsdetectie gebruikt alleen de locatie van je telefoon als je de app hiervoor toestemming geeft. Mocht je van gedachten veranderen, dan kun je toegang tot de locatie van je telefoon aan- of uitzetten via de instellingen van de app.

Instellingen van Thuis- en Afwezig-routines wijzigen
    Instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen
  • Ook kun je via de instellingen wanneer je maar wilt activiteitssensoren voor specifieke Nest-apparaten uitzetten. Als je voor alle apparaten voor het connected home aanwezigheidsdetectie uitzet, gebruiken je apparaten mogelijk alleen de locatie van je telefoon om automatisch over te schakelen als je thuiskomt en vertrekt.

Instellingen van Thuis- en Afwezig-routines wijzigen
    Instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen

Meer informatie over aanwezigheidsdetectie

Het gedrag van de modus Thuis

• De locatie van je telefoon heeft geen voorrang op de sensoren van het Nest-product. Dus als een Nest-thermostaat of Nest Protect activiteit opmerkt, schakelt je huis over van Afwezig naar Thuis, ook al is er niemand thuis.
  • Automatisch overschakelen tussen Thuis en Afwezig kan voorrang krijgen op handmatig overschakelen. Zelfs als je je huis op Thuis of Afwezig hebt ingesteld, wordt automatisch de andere modus actief nadat iedereen het huis heeft verlaten of als er weer iemand thuiskomt.
  • Het verschilt hoelang het duurt voordat je Nest-producten automatisch overschakelen als je thuiskomt of weggaat. De lengte van de vertraging is afhankelijk van de regelmaat waarmee jij en je huisgenoten vertrekken en weer thuiskomen. Als je bijvoorbeeld een voorspelbaar, regelmatig dagschema hebt, is de vertraging korter.

Gedrag van de Nest-thermostaat

• Als je je huis handmatig op Afwezig zet, schakelt je thermostaat automatisch over naar Ecotemperaturen. Wanneer er iemand thuiskomt en je huis daardoor overschakelt naar Thuis, schakelt je thermostaat automatisch terug naar verwarmen of koelen.
  • Als je de thermostaat handmatig op Ecotemperaturen zet, dan schakelt hij niet automatisch terug naar verwarmen of koelen wanneer er iemand thuiskomt. Je kunt dit oplossen door de thermostaat in de gewenste verwarmings- of koelingsmodus te zetten, waarna het automatisch overschakelen wordt hervat.
  • Hoelang je thermostaat nodig heeft om je huis over te schakelen naar Afwezig (en zichzelf naar Ecotemperaturen), kan verschillen. De vertraging is afhankelijk van hoe vaak je vertrekt en weer thuiskomt, en hoe vaak de thermostaat activiteit in je huis oppikt.
  • Je huis schakelt niet over van Thuis naar Afwezig wanneer je de thermostaat handmatig op Ecotemperaturen hebt gezet.

Gedrag van de Nest-camera

• Camera's kunnen alleen automatisch aan of uit worden gezet met de locatie van je telefoon. Wel kun je in de Nest-app je camera handmatig instellen op Thuis of Afwezig. Hierdoor wordt je camera ook overgeschakeld.
  • Je camera gebruikt geen sensoren om te bepalen of je thuis bent of niet. Dus als je gewoon voor de camera langs loopt, schakelt je huis niet naar Thuis.
  • Wanneer andere Nest-producten activiteit opmerken, gaan je camera's niet uit. Ze weten namelijk niet zeker of het om jou, een indringer of een gezinslid gaat. Camera's in je huis gaan pas automatisch aan als alle telefoons die aanwezigheidsdetectie ondersteunen, weg zijn. En ze gaan pas automatisch uit als een ervan thuiskomt.
  • Het gedrag van het overschakelen kan verwarrend zijn als je camera zowel via een schema als automatisch overschakelt als je thuiskomt en weggaat. We raden je aan om maar een van de twee te gebruiken.
  • In ons Helpcentrum vind je meer informatie over aanwezigheidsdetectie in combinatie met Nest-camera's.

Het gedrag van Nest Secure

• Nest Secure kan door de Thuis/Afwezig-functie niet automatisch worden in- of uitgeschakeld. Je moet een Nest Tag gebruiken, je code invullen of de app gebruiken om je beveiligingssysteem in of uit te schakelen. Als je vanuit de app overschakelt, kan Nest Secure het beveiligingsniveau hieraan aanpassen.
  • De Nest-app kan je meldingen sturen om je eraan te herinneren het alarm aan of uit te zetten als je thuiskomt en weggaat. Dus als Nest Secure wordt uitgezet als de laatste persoon het huis verlaat, kan die op zijn of haar telefoon een herinnering krijgen om Nest Secure aan te zetten. Als de eerste persoon bijna thuis is, kan de app vragen of het alarm moet worden uitgezet voordat hij of zij de deur opendoet.

Gedrag van de Protect

Het gedrag van de Nest Protect wordt niet beïnvloed door het overschakelen tussen Thuis en Afwezig. Bedrade Nest Protects kunnen echter voorkomen dat je huis overschakelt naar Afwezig als hun sensoren activiteit opmerken.