De videogeschiedenis bevat gaten of delen ontbreken

Nest Aware is een abonnementsservice die camerabeelden opneemt en veilig opslaat in de cloud. Met een abonnement kun je videogeschiedenis in de Nest-app bekijken. Hieronder lees je welke stappen je kunt uitvoeren als de hele videogeschiedenis of alleen een deel ervan ontbreekt.

Een deel van de videogeschiedenis ontbreekt

Als een deel van je videogeschiedenis ontbreekt, zijn er momenten geweest dat je camera geen video aan het streamen was. Wanneer je de video van die ontbrekende momenten wilt bekijken, geeft de Nest-app aan dat de camera offline of uitgeschakeld was.

• Als de camera aangeeft dat hij uitgeschakeld was, terwijl je vrij zeker weet dat niemand hem handmatig heeft uitgezet, dan zijn er een paar mogelijke verklaringen. Zo kan de camera zichzelf hebben uitgeschakeld op basis van de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie.

Hoe de camera werkt met de Thuis/Afwezig-functie >

Het kan ook zijn dat de camera is uitgeschakeld op basis van een handmatig schema dat je hebt ingesteld.

Een handmatig schema voor de camera instellen >

• Als de camera aangeeft dat hij offline was, kreeg hij misschien tijdelijk geen stroom meer. Controleer de stroomadapter en het stopcontact en ga na of er op dat moment misschien een stroomstoring was.

Staat de oorzaak van het probleem hier niet bij, dan kan het ook aan de wifi-verbinding van de camera liggen. Bekijk het gedeelte aan het begin van dit artikel over de snelheid van de internetverbinding in huis of probeer de uitgebreide suggesties aan het einde van dit artikel.

De hele videogeschiedenis ontbreekt

Je moet een actief Nest Aware-abonnement hebben (betaald of op proef) om de videobeelden van de camera te kunnen opnemen. In de volgende gevallen wordt de hele videogeschiedenis gewist en kun je alleen de live beelden bekijken:

• De kosteloze proefperiode van Nest Aware is verlopen (en je hebt je niet aangemeld voor een betaald abonnement).
  • De eigenaar van het Nest-huis heeft een betaald abonnement op Nest Aware opgezegd.
  • Het Nest Aware-abonnement is beëindigd omdat de creditcard is verlopen die aan het abonnement is gekoppeld. Voordat we dat doen, sturen we de eigenaar van het Nest-huis een aantal e-mails met het verzoek de betaalgegevens te updaten.

Voeg een abonnement op Nest Aware toe aan je account als je weer toegang wilt tot alle voordelen van Nest Aware, zoals videobeelden opnemen, Activiteitszones instellen en betere meldingen ontvangen.

Heb je een actief Nest Aware-abonnement, maar weet je niet precies hoe je de videogeschiedenis in de Nest-app kunt bekijken? We hebben een aantal nuttige tips om de beelden te bekijken op je smartphone of op een computer.

Opmerking: Als je videobeelden bekijkt via een openbare of met een wachtwoord beveiligde link (in plaats van de Nest-app), is live streaming de enige optie. Je kunt je videogeschiedenis niet bekijken via zo'n link.

Kan de camera de verbinding niet vasthouden, volg dan deze uitgebreide instructies voor wifi-problemen:

Problemen oplossen met een Google  Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >