Video wordt niet afgespeeld, pauzeert of wordt overgeslagen

1. Controleer de versie van de Nest-app

Controleer of je de nieuwste versie van de Nest-app op je smartphone of tablet hebt. Ga op je smartphone of tablet naar de Apple App Store of Google Play Store om te zien of er een update beschikbaar is.

Controleren welke versie van de Nest-app je hebt >

2. Controleer de Nest-service

Aan de hand van de Nest-servicestatus kun je zien of er storingen of andere tijdelijke onderbrekingen van de service zijn. Als de systeemstatus normaal is en je nog steeds geen videobeelden van je camera kunt zien, volg dan de onderstaande stappen.

3. Controleer de internetverbindingssnelheid van je modem/router

Google Nest Cams kunnen een groot deel van je internetverbinding opeisen als ze beelden in de hoogste videokwaliteit streamen. Een trage internetverbinding kan dit mogelijk niet bijbenen. Het probleem wordt groter als je meerdere camera's hebt of als andere apparaten ook een deel van de bandbreedte willen gebruiken (bijvoorbeeld voor films streamen, online games spelen, muziek beluisteren en bestanden up- of downloaden).

Meer informatie over het bandbreedtegebruik van de verschillende Nest Cams >

Je kunt het volgende proberen:

1. Voer een internetsnelheidstest uit om de bandbreedte te controleren. Let met name op de uploadsnelheid (die meestal lager is dan de downloadsnelheid). Vraag eventueel je internetprovider om hulp bij het uitvoeren van de test. Voor de volgende twee suggesties is het handig om de snelheid te weten.

Opmerking: Weet je zeker dat er meer dan genoeg bandbreedte voor al het verkeer in je netwerk is? Ga dan meteen naar het volgende gedeelte over de snelheid van de internetverbinding waarmee je de beelden op afstand bekijkt. Je kunt ook naar het einde van dit artikel gaan voor uitgebreide instructies bij het oplossen van wifi-problemen.

2. Kijk wat er gebeurt wanneer je andere apparaten of apps die veel bandbreedte gebruiken (denk aan films streamen of online games spelen) tijdelijk uitschakelt. Is het probleem hiermee opgelost, dan raden we je aan een abonnement met meer bandbreedte te nemen. Informeer bij je internetprovider naar de mogelijkheden.

3. Zet de videokwaliteit lager als je denkt dat de trage verbinding in huis de oorzaak van het probleem is. Ga hiervoor naar Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Kwaliteit en bandbreedte in de Nest-app. Als je een abonnement op Google Nest Aware hebt, heeft het wijzigen van de videokwaliteit ook gevolgen voor de kwaliteit van de opgenomen beelden in je videogeschiedenis. Maar door de kwaliteit te verlagen kun je mogelijk wel eventuele gaten in de tijdlijn van je videogeschiedenis voorkomen.

Als de snelheid van je internetverbinding niet de oorzaak is, bekijk dan ook eens de uitgebreide instructies bij het oplossen van wifi-problemen aan het einde van dit artikel.

4. Controleer de internetverbinding op je apparaat

Zelfs als de internetverbinding in je huis goed genoeg is voor het streamen van Nest Cam-video, kun je toch problemen ondervinden bij het bekijken van de beelden als je verbonden bent met een netwerk buiten je huis. Dit gebeurt vaak als je de mobiele verbinding op je telefoon gebruikt of je telefoon is verbonden met een wifi-netwerk met weinig bandbreedte.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het volgende gebeurt:

• De video wordt onderbroken of slaat stukjes over.
  • Het beeld is korrelig of pixelachtig.
  • De video loopt vast en je ziet een draaiend cirkeltje.
Nest cam spinning icon

De Nest-app past de afspeelkwaliteit automatisch aan op het type verbinding dat je gebruikt. Toch kunnen er problemen ontstaan als het netwerk erg traag is. Een firewall of een IT-beleid kan ook verhinderen dat de video correct wordt geladen.

Probeer of de video beter is op een ander netwerk. Hier zijn een paar tips:

• Schakel wifi in. Als je een mobiele dataverbinding gebruikt, kan de bandbreedte erg beperkt zijn. Bij een 4G-verbinding heb je vaak wel een goede videokwaliteit. Maar als je telefoon naar 3G of lager schakelt, zul je merken dat de videokwaliteit slechter wordt.

• Schakel over naar een ander netwerk. Houd er rekening mee dat veel gratis of openbare wifi-netwerken niet veel bandbreedte bieden. Als het mogelijk is, kies dan een netwerk dat snel genoeg is om video in hoge kwaliteit te bekijken.

• Controleer of een firewall het afspelen van de video blokkeert. Dit is vaak het geval bij een netwerk van een bedrijf, school of organisatie met een streng beveiligingsbeleid. Je kunt eventueel de beheerder van het netwerk (bijvoorbeeld de IT-afdeling) vragen enkele instellingen aan te passen zodat je de Nest Cam-video via deze verbinding kunt bekijken.

• Ga na of een traag of met een firewall beveiligd wifi-netwerk je enige keuze is. Is dat inderdaad het geval, schakel dan de wifi-verbinding op je mobiel uit en gebruik in plaats daarvan je mobiele dataverbinding.

Doet het probleem zich niet voor wanneer je een ander netwerk gebruikt, dan kun je ervan uitgaan dat een trage verbinding of een firewall de oorzaak van het probleem is.

Opmerking: Je kunt nog een paar stappen proberen als je problemen hebt met het bekijken van de video op een Mac of een Windows-computer. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie:

Wat moet ik doen als ik de Nest Cam-video niet kan bekijken op een Mac of een Windows-computer? >

Kan de camera de verbinding niet vasthouden, volg dan deze uitgebreide instructies voor wifi-problemen:

Problemen oplossen met een Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >