Problemen met vertragingen in streaming video oplossen

Soms merk je dat er vertraging zit tussen de live videostream van je camera en wat er in realtime gebeurt. Een kleine vertraging van een paar seconden is normaal voor elke streamingservice op internet, maar als de vertraging langer duurt, kun je dit proberen:

• Check of je veel apps hebt geopend op je telefoon. Dit kan gevolgen hebben voor de algehele prestaties van het apparaat. Sluit een aantal apps, waaronder de Home-app of de Nest-app, en open daarna alleen de app die je nodig hebt om je video te bekijken.
  • Als de vertraging 10 seconden of langer is en dit gebeurt nadat je lang video hebt gekeken, ga je terug naar het startscherm van de app en tik je opnieuw op je camera om de verbinding te vernieuwen.
  • Check of je camera, telefoon, tablet of computer is verbonden met een wifi-extender. Een extender veroorzaakt altijd wat vertraging op elk apparaat dat er gebruik van maakt. In dit geval verbind je de camera rechtstreeks met je wifi-router om de vertraging te verminderen.
  • Check of de videostream wordt vertraagd door een trage netwerkverbinding aan een van beide kanten.

Meer informatie over draadloze storing en hoe je die oplost