De video wordt vertraagd afgespeeld

Soms merk je dat er een vertraging zit tussen de live videostream en wat er in realtime gebeurt. Een kleine vertraging van een paar seconden is normaal voor elke streamingservice op internet. Maar als de vertraging langer duurt, kun je aan de hand van de volgende tips proberen het probleem op te lossen:

• Controleer of je veel apps hebt geopend op je smartphone. Dit kan gevolgen hebben voor de algehele prestaties van het apparaat. Sluit een paar apps, ook de Nest-app, en open vervolgens alleen de Nest-app om de videobeelden te bekijken.
  • Laad de feed van de camera opnieuw. Dit kan helpen als er een vertraging van tien seconden of meer is als je erg lang in de Nest-app naar de video hebt gekeken. Ga hiervoor terug naar het startscherm van de Nest-app en tik op de camera om de verbinding te vernieuwen.
  • Controleer of je camera, smartphone, tablet of computer is verbonden met een wifi-extender. Een wifi-extender veroorzaakt altijd enige vertraging op elk apparaat dat er gebruik van maakt. Heb je een wifi-extender in huis, controleer dan of de camera rechtstreeks met de wifi-router is verbonden om de vertraging tot een minimum te beperken. Ga hiervoor naar het startscherm van de Nest-app en tik op Instellingen Pictogram van Nest-instellingen en dan Informatie over je huis en dan Help voor wifi-thuisnetwerk en dan (selecteer je camera) en dan Instellingen updaten. Let erop dat je de wifi-router kiest en niet de wifi-extender.
  • Controleer of de videostream wordt gehinderd door een trage netwerkverbinding aan een van beide kanten. In het eerste gedeelte van dit artikel vind je hier meer informatie over.

Kan de camera de verbinding niet vasthouden, volg dan deze uitgebreide instructies voor wifi-problemen:

Problemen oplossen met een Google Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >