To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Dålig videokvalitet med Night Vision

Videokvaliteten med Night Vision kan påverkas av internethastigheten och andra problem. Men de flesta problem som gäller just Night Vision beror på att kamerans infraröda ljus reflekteras av någon yta i närheten av kameran, t.ex. en hylla, ett fönster, myggnät i fönstret eller en vägg. Det här är några tecken på det:

• En stor, ljus eller mörk ring i videon
  • En del av videon är alldeles vit eller urblekt (oftast längs kanten av bilden)

Nedan finns några möjliga lösningar. Kolla kamerabilden i appen efter varje steg.

• Rengör objektivet med en mjuk trasa som är avsedd för kameraoptik. Damm, fingeravtryck och smuts kan ge dålig bildkvalitet.
  • Vrid på kameran så att ytor eller föremål i närheten (t.ex. en vägg) är utanför bild. Om du har Google Nest Doorbell sätter du dit kilen så att kameran vinklas bort från föremål i närheten.
  • Använd funktionen Zoom and Enhance i appen och beskär bilden så att ytor eller föremål som kan ge ljusreflexer hamnar utanför bild.
  • Om det blir vitt längs kanten samtidigt som bilden i övrigt är för mörk kan det finnas en yta där som är för nära kameravyn (t.ex. en vägg). Vrid på kameran så att ytan hamnar utanför bild.
  • Flytta föremål i närheten som kan reflektera det infraröda ljuset.
  • Om du har Nest Doorbell och redan använder kilen beskär du bilden med funktionen Zoom and Enhance i appen så att ljusreflexer hamnar utanför bild.

Om kameran inte förblir ansluten kan du läsa artikeln Felsöka varför Nest-kameran eller Nest-dörrklockan är offline.