De videokwaliteit van Nachtzicht is slecht

De videokwaliteit van Nachtzicht kan worden beïnvloed door de internetsnelheid en andere problemen die hierboven worden besproken. Maar veel problemen met Nachtzicht worden veroorzaakt doordat het infraroodlicht van de camera wordt gereflecteerd in een oppervlak in de buurt van de camera, zoals een plank, een raam, raambekleding of een muur. Dit zijn enkele symptomen:

• Een grote lichte of donkere ring in de video
  • Een deel van de video is helder wit of te fel (vooral aan de rand)

Hier zijn enkele oplossingen die je kunt uitproberen. Controleer na elke oplossing het camerabeeld in de Nest-app:

• Maak de lens schoon met een zachte doek speciaal voor optische producten. Stof, duimafdrukken en vuil kunnen een slechte beeldkwaliteit veroorzaken.
  • Draai de camera zodat oppervlakken of voorwerpen in de buurt (zoals een muur) niet in beeld komen. Als je een Google Nest Hello videodeurbel hebt, installeer je de wig om de camera weg te draaien van voorwerpen in de buurt.
  • Gebruik de Nest-app om oppervlakken en voorwerpen in te zoomen en te verscherpen. Knip de oppervlakken en voorwerpen uit die waarschijnlijk de schittering veroorzaken.
  • Als je langs de rand een heldere witte vorm ziet terwijl de rest te donker is, staat er mogelijk een oppervlak te dicht in de buurt van je camerabeeld (zoals een muur). Stel je camera zo af dat het oppervlak niet in beeld komt.
  • Plaats voorwerpen die misschien het infraroodlicht reflecteren zo mogelijk ergens anders.
  • Als je een Nest Hello videodeurbel hebt en de wig al hebt geïnstalleerd, gebruik je de app om in te zoomen en te verscherpen. Knip de oppervlakken en voorwerpen uit die waarschijnlijk de schittering of reflectie veroorzaken.

Kan de camera de verbinding niet vasthouden, volg dan deze uitgebreide instructies voor wifi-problemen:

Problemen oplossen met een Google Nest Cam die de verbinding verbreekt of als offline in de Nest-app wordt weergegeven >