To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Unngå falske alarmer

Hvis Google Nest Protect slår ut med røykvarsellyd når det ikke er noen røyk, eller hvis den piper og Nest-appen sier at det har oppstått en sensorfeil, betyr det at den må sjekkes. I noen tilfeller skjer dette fordi støv har kommet inn i røykkammeret eller damp har utløst enheten. Du må bytte den ut hvis sensoren har sviktet. Hvis Protect-enheten din fortsatt er under garanti, kan du sende inn et krav på g.co/warrantyclaim.

Følgende er tegn på at støv kan ha kommet inn i røykkameraet:

• Nest Protect spiller av en Emergency Alarm som indikerer at det er røyk, selv om det ikke er det.
  • Appen oppgir «Det har oppstått et problem med røyksensoren».
  • Nest Protect piper kontinuerlig (én pipelyd per minutt).
  • Protect får en gul lysring under Nightly Promise. Du hører også et Heads-Up-varsel med teksten «Heads-Up». Sensorene har sviktet i [navnet på rommet]. Skift ut Nest Protect-enheten nå.»
  • Når du trykker på knappen på Nest Protect, blir lysringen gul, og Nest Protect forteller deg at sensorene har sviktet.

Rengjør Protect-enheten

Alle fotoelektriske røykvarslere kan påvirkes av støv. Derfor er det viktig å holde Nest Protect fri for støv under installasjonsprosessen og rengjøre den hvis det bygges opp støv.

Nest Protect holder oversikt over sensorene sine hele tiden for å sikre at de fungerer som de skal. Hvis støv forstyrrer røyksensoren, kan den gi deg beskjed. Men det er fortsatt viktig å holde Nest Protect ren og sørge for at den fungerer som den skal.

Du finner en detaljert rengjøringsveiledning i artikkelen om hvordan du holder Nest-produktene dine rene.

Hvis problemet vedvarer, kan du kontakte oss.

Flytt Protect bort fra dampkilder

Damp kan også utløse falske alarmer i mange røykvarslere. Vanlige husholdningskilder for damp omfatter dusj og luftfuktere. Så hvis du har opplevd en falsk alarm og Nest Protect er plassert i nærheten av en kilde til damp, kan dette være årsaken.

For å redusere antallet falske alarmer som skyldes damp, finn ut hvordan du bruker Steam Check. Men den beste måten å eliminere damprelaterte falske alarmer fullstendig på er å flytte Nest Protect bort fra dampkilder, for eksempel bad og luftfuktere.