To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Väärien hälytysten estäminen

Jos Google Nest Protectista kuuluu savuhälytys, vaikka savua ei ole, tai jos se visertää ja Nest-sovellus ilmoittaa anturivirheestä, väärän hälytyksen tai ilmoituksen syy pitää selvittää. Hälytys voi johtua savukammioon päässeestä pölystä tai sen voi aiheuttaa höyry. Jos anturi on vioittunut, Protect täytyy vaihtaa. Jos Protectin takuu on edelleen voimassa, voit tehdä korvaushakemuksen osoitteessa g.co/warrantyclaim.

Nämä merkit voivat viitata siihen, että savukammioon on päässyt pölyä:

• Nest Protectista kuuluu Emergency Alarm ‐hälytys savusta, vaikka sitä ei ole.
  • Sovellus ilmoittaa "There is a problem with the smoke sensor."
  • Nest Protect visertää jatkuvasti (yksi viserrys minuutissa).
  • Protectissa on keltainen valokehä Nightly Promisen aikana. Siitä kuuluu myös Heads-Up ‑hälytys: "Heads-Up. The sensors have failed in the [huoneen nimi]. Replace Nest Protect now."
  • Kun painat Nest Protectin painiketta, valokehä muuttuu keltaiseksi ja Nest Protect ilmoittaa, että anturit ovat vioittuneet.

Protectin puhdistus

Pöly voi vaikuttaa kaikkiin valosähköisiin savuvaroittimiin. On siis tärkeää suojata Nest Protectia pölyltä asennuksen aikana ja puhdistaa se, jos pölyä kertyy.

Nest Protect valvoo jatkuvasti, että sen anturit toimivat oikein. Jos pöly häiritsee savutunnistimen toimintaa, se voi ilmoittaa asiasta. Nest Protect on joka tapauksessa tärkeää pitää puhtaana ja toimintakykyisenä.

Tarkat puhdistusohjeet saat artikkelista Nest-tuotteiden puhdistus.

Jos ongelma jatkuu, ota meihin yhteyttä.

Protectin siirto kauemmas höyrystä

Höyry voi aiheuttaa vääriä hälytyksiä monissa savuvaroittimissa. Höyryn yleisiä lähteitä ovat suihkut ja ilmankostuttimet. Jos siis olet saanut väärän hälytyksen, syynä voi olla Nest Protectin sijainti lähellä höyryn lähdettä.

Lue lisää Steam Checkin suorittamisesta, jotta voit vähentää höyryn aiheuttamien virheellisten hälytysten määrää. Paras tapa estää höyryn aiheuttamat väärät hälytykset kokonaan on kuitenkin siirtää Nest Protect pois höyryn lähteen (esim. kylpyhuoneen tai kodin ilmankostuttimen) läheltä.