Problemen met het geluid en Praten en luisteren oplossen

Je hoort geen geluid van de camera in de Nest-app

• Controleer of de microfoon van de camera is ingeschakeld. Op sommige Google Nest-camera's kun je ook de microfoongevoeligheid aanpassen. Bekijk het volgende artikel voor instructies: Meer informatie over de microfoon en luidspreker van de Nest Cam.
  • Als je een Google Nest Cam Indoor of Outdoor gebruikt, of als je een iPhone gebruikt om via een Google Nest Cam IQ te praten, vergeet dan niet de knop Praten van de app los te laten (of op Gereed te klikken op een computer) om het antwoord van de andere persoon te horen.
  • Als je een headset of luidspreker gebruikt (via Bluetooth of bedraad), controleer dan of het geluid uit het apparaat komt in plaats van uit de smartphone of computer. Zet het geluid eventueel harder.

Mensen kunnen je niet horen via de camera of er treedt vertraging op

Er is altijd een zeer korte vertraging in het geluid wanneer je Praten en luisteren gebruikt. Je stem en de videobeelden van de camera gaan beide van je camera naar internet en weer terug naar je smartphone.

Is er een grote vertraging of kan de persoon bij de camera je niet horen:

• Als je een headset of luidspreker gebruikt voor telefoongesprekken (via Bluetooth of bedraad), moet je mogelijk in dat apparaat praten in plaats van rechtstreeks in je smartphone, tablet of computer.
  • iPhone-gebruikers moeten controleren of de knop 'Geluid aan/uit' niet is uitgeschakeld.
  •  Als je een mobiele verbinding gebruikt, probeer dan een plek met een beter signaal te vinden of schakel over naar wifi. Is het wifi-signaal ook te zwak, ga dan naar een plek waar het signaal sterker is.
  • De wifi-verbinding van je camera kan te zwak zijn op de plek waar je camera is bevestigd. Vaak zie je dan ook een melding over een slechte wifi-verbinding wanneer je de videostream van de camera bekijkt. Zet de camera dichterbij bij de wifi-router of bekijk onze andere suggesties in het volgende artikel.
    Wat moet ik doen als ik problemen heb met het bekijken van videobeelden van de Nest-camera? >
  • Installeer je camera dichtbij de mensen met wie je praat. Nest-camera's zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk door iemand in de buurt kunnen worden gehoord. Daarom kan het volume van de luidspreker niet worden aangepast.

Praten en luisteren werkt niet met Safari

Als Praten en luisteren niet werkt in de Safari-browser op een Mac, kun je dit vaak oplossen door de Flash Player als standaard videospeler in te stellen. Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies:

Problemen met Praten en luisteren van de Nest Cam in Safari oplossen >