Problemen met camerageluid oplossen

Geen live of opgenomen camerageluid

• Heb je een abonnement op Google Nest Aware, dan wordt de audio van je camera opgenomen in je videogeschiedenis zolang de microfoon aanstaat.
    • Check of de microfoon van je camera aanstaat en de audio-instellingen correct zijn.
      Bij nieuwere camera's en deurbellen kun je het volume van de speaker aanpassen:
      • Tik in de Home-app op je deurbel of camera Instellingen Icoon van Nest-instellingen Audio en pas met de schuifregelaar het volume aan. Je kunt de microfoon ook aan- of uitzetten en overschakelen naar audio opnemen.
      • Tik in de Nest-app opCamera Instellingen Icoon van Nest-instellingen Microfoon en zet de microfoon aan of uit of pas de gevoeligheid aan.
    • De speakers van oudere Nest-camera's en -deurbellen hebben een vast volume. Plaats de camera zo nodig dichter bij de plek waar mensen zich bevinden als ze praten.
    • Ga naar Geluidsinstellingen van de Nest-camera wijzigen voor meer informatie en instructies.
  • Check of het afspeelvolume voor media op je telefoon hoog genoeg staat.
  • Als je een speaker of hoofdtelefoon met volumeregeling gebruikt, kun je het volume hoger zetten.
  • Luister je via de app op een telefoon en is je mobiele verbinding zwak, ga dan naar een plek met een beter signaal of schakel over naar wifi. Is het wifi-signaal ook te zwak, ga dan naar een plek waar het signaal sterker is.
  • Als je een oudere Nest Cam Indoor of Outdoor hebt en je het antwoord van de andere persoon wilt horen, laat je de knop Praten los (of klik op Klaar op een computer).

Vertraging in audio

Als je met mensen praat via je camera of deurbel, is er meestal een korte vertraging van een paar seconden. Dit komt doordat je telefoon niet rechtstreeks op je camera of deurbel is aangesloten. De audio en videobeelden worden gestreamd van je camera naar de Nest-service en dan naar je telefoon. Een aanzienlijke vertraging kan door een aantal problemen worden veroorzaakt:

• Het kan zijn dat het wifi-netwerk in je huis verbindingsproblemen ondervindt.
  • Misschien heb je veel apps op je telefoon geopend, wat de algehele werking kan vertragen. Stop of sluit de apps die je niet nodig hebt. Je telefoon opnieuw opstarten kan soms ook helpen.
  • Als je een melding over een slechte wifi-verbinding ziet terwijl je de videostream van je camera bekijkt, plaats je de camera dichter bij de wifi-router. Ga naar De video wordt vertraagd afgespeeld voor andere suggesties.

Praten en luisteren werkt niet met Safari

Als Praten en luisteren niet werkt terwijl je Safari op een Mac-computer gebruikt, wijzig je de videospeler in Flash Player. Ga naar Problemen oplossen met het bekijken van videobeelden van een Nest-camera op een computer voor meer informatie en instructies.