To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Rengöra Nest-produkter

Om du håller dina Google Nest-produkter rena fungerar de bättre.

Det brukar räcka med att försiktigt torka av utsidan av Nest-produkterna med en mjuk, luddfri trasa.

Om produkten behöver en mer noggrann rengöring följer du instruktionerna i den här artikeln.

Nest-termostater

Viktigt! Spreja inte Nest-termostater med vatten och använd inte heller rengörings- och polermedel eftersom detta kan skada termostaten.

Rengöringsanvisningarna nedan gäller för alla Nest-termostater.

1. Fukta en mjuk och ren trasa med lite vatten.
  2. Vrid ur allt överflödigt vatten från trasan.
  3. Torka försiktigt termostatens skärm och sidor och se till att inga vattendroppar samlas runt om ringen eller i gallret på skärmens nederkant.

Nest temperatursensor

Viktigt! Spreja inte Nest temperatursensor med vatten, sänk inte ned den i vatten och rengör den inte med slipmedel eller polermedel.

Om temperatursensorn har blivit smutsig kan du försiktigt torka av den med en fuktig trasa.

Använd isopropanol om sensorn är väldigt smutsig.

Nest-kameror

Rent allmänt ska Nest-kameror rengöras som andra kameror med avancerad optik.

Om videon alltid är lite suddig på en viss punkt kan du kolla om det är smuts på objektivet. Dessutom blir risken för solreflexer större om objektivet är smutsigt.

Viktiga rengöringstips

• Använd en mjuk, luddfri trasa. Rengör inte objektivet med hushållspapper, näsdukar eller tygtrasor. Dessa material kan släppa ifrån sig ludd och t.o.m. repa objektivet.
  • Rengör inte kameran med fönsterputs, isopropanol eller andra hushållsrengöringsmedel. Sådana rengöringsmedel kan innehålla skadliga kemikalier och lämna spår.
  • Sänk inte ned kameran i vatten eller i någon annan vätska.

Kameror för inomhusbruk

De här anvisningarna gäller följande kameror:

• Nest Cam Indoor
  • Nest Cam IQ för inomhusbruk
  • Nest Cam (batteri) som har installerats inomhus
  • Nest Cam Indoor (2:a generationen)

Rengöra kamerahuset

Torka bort damm och smuts med en mjuk, fuktig trasa.

Rengöra objektivet

Torka försiktigt bort damm med en mjuk, luddfri trasa. Trasor avsedda för att rengöra glasögon och kameraoptik fungerar perfekt för att ta bort damm och fingeravtryck utan att skada objektivet. Du kan även använda en tryckluftssprej avsedd för elektronik.

Om du behöver rengöra objektivet från större fläckar, till exempel oljiga fingeravtryck, kan du fukta trasan med lite rengöringsmedel avsett för kameror, glasögon och andra typer av optik.

Kameror för utomhusbruk

De här anvisningarna gäller följande kameror:

• Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam IQ för utomhusbruk
  • Nest Cam (batteri) som har installerats utomhus

Efter en tids användning utomhus kan damm och pollen, vattenfläckar och andra typer av smuts ansamlas på kameran.

Rengöra objektivet

1. Håll kameran stadigt och torka försiktigt av kameraobjektivet med en mjuk, luddfri trasa. Om du vill kan du använda tryckluftssprej för att blåsa bort damm och annan smuts.
  2. Om det är vattenfläckar eller annan smuts på objektivet kan du fukta en mjuk trasa med lite vatten och försiktigt rengöra objektivet. Du kan även använda lite rengöringsmedel avsett för kameror, glasögon och andra typer av optik.

Rengöra kamerahuset, nätadaptern och strömkablarna

Obs! Även om Nest-kameror för utomhusbruk är gjorda för att tåla väder och vind rekommenderar vi inte att man spolar av dem med en högtrycksspruta. Torka alltid av kameran med en mjuk trasa när du har gjort rent den så att det inte blir fläckar på objektivet.

1. Dra ur kontakten till kameran från eluttaget.
  2. Fukta en mjuk trasa med vatten och lite diskmedel.
  3. Håll kameran stadigt med en hand och torka sedan försiktigt av kameran med en trasa i andra handen. Var försiktig så att det inte kommer diskmedel på objektivet.
  4. Skölj trasan och torka sedan av alla ytor igen så att du får bort alla rester av diskmedlet.
  5. Sätt i kontakten till kameran igen.

Rengöra det magnetiska kontaktstiftet på Nest Cam (batteri) och torka det torrt

1. Om ett tillbehör (t.ex. ett kamerastativ) sitter på kameran tar du bort det.
  2. Sug upp vattnet runt det magnetiska kontaktstiftet med en torr trasa eller bomullspinne tills det är torrt.
  3. Rengör kontaktstiftet på eventuella kameratillbehör på samma sätt innan du sätter tillbaka det.

Videodörrklockor

Efter en tids användning utomhus kan damm och pollen, vattenfläckar och andra typer av smuts ansamlas på videodörrklockan.

Viktiga rengöringstips

• Rengör inte dörrklockan med hushållspapper, näsdukar eller tygtrasor. Dessa material kan släppa ifrån sig ludd och t.o.m. repa objektivet.
  • Rengör inte dörrklockan med fönsterputs, isopropanol eller andra hushållsrengöringsmedel. Sådana rengöringsmedel kan innehålla skadliga kemikalier och lämna spår.
  • Sänk inte ned dörrklockan i vatten eller i någon annan vätska.

Nest-dörrklockor

Obs! Även om Nest-dörrklockor är gjorda för att tåla väder och vind rekommenderar vi inte att man spolar av dem med en högtrycksspruta. Torka alltid av kameran med en mjuk trasa när du har gjort rent den så att det inte blir fläckar på objektivet.

Torka försiktigt av kameraobjektivet och kamerahuset med en mjuk, luddfri trasa. Om du vill kan du använda tryckluftssprej för att blåsa bort damm och annan smuts.

Om det är vattenfläckar eller annan smuts på objektivet kan du fukta en mjuk trasa med lite vatten och försiktigt rengöra objektivet och torka av kamerahuset. Du kan även använda lite rengöringsmedel avsett för kameror, glasögon och andra typer av optik.

Nest Protect

Som på alla andra röklarm kan damm samlas på både insidan och utsidan av Nest Protect och därmed hindra den från att fungera som den ska. Du kan därför behöva rengöra Nest Protect noggrant utvändigt och invändigt som en del av det regelbundna underhållet.

Torka regelbundet av utsidan av Nest Protect med en mjuk, lätt fuktad trasa.

Om den behöver en noggrann rengöring tar du ned den från väggen eller taket och följer stegen nedan:

Viktiga rengöringstips

Sensorerna på Nest Protect kan skadas av vanliga rengöringsmedel, färg eller för mycket vatten. Följ de här riktlinjerna:

• Använd aldrig rengöringsmedel eller lösningsmedel (till exempel fönsterputs).
  • Spreja inte luftfräschare, hårsprej eller andra aerosoler i närheten av Nest Protect. Dessa kemikalier skadar den och kan få den att sluta fungera.
  • Se till att vatten inte tränger in i Nest Protect.
  • Måla inte någon del av Nest Protect. Målarfärg kan täppa igen ventilerna och påverka dess förmåga att upptäcka rök och kolmonoxid.

Rengöra rökkammaren

Rökkammaren rengörs på olika sätt på första och andra generationens Nest Protect.

2:a generationens Nest Protect

1. Ta bort Nest Protect från väggen eller taket (vrid moturs tills den lossnar från monteringsplattan). Koppla ur strömkontakten om det behövs.
  2. Torka av utsidan med en ren, lätt fuktad trasa. Använd inte såpa eller lösningsmedel.
  3. Lägg Nest Protect på en mjuk, torr trasa med Nest-knappen nedåt. Öppna batteriluckan och ta bort batterierna. Luckan hålls öppen tills alla batterier har bytts ut.
  4. Ta bort skruvarna och ta bort baksidan.
  5. Dammsug försiktigt insidan. Var noga med att rengöra hela vägen runt om rökkammarens nätsidor (den stora metallcirkeln).
  6. Du kanske vill damma av väggen eller taket där Nest Protect suttit innan du sätter tillbaka den.

1:a generationens Nest Protect

1. Ta bort Nest Protect från taket eller väggen. Vrid den moturs. Om du rengör en Nest Protect som är ansluten till elnätet med ledning bör du se till att försiktigt koppla ur alla kontakter.
  2. Torka av utsidan av Nest Protect med en ren, lätt fuktad trasa. Använd inte såpa eller lösningsmedel.
  3. Lägg Nest Protect på en mjuk, torr trasa med Nest-knappen nedåt. Du kan stötta upp ena sidan så att knappen inte trycks ned av misstag.
  4. Skruva loss baksidan på Nest Protect. Var försiktig så att du inte råkar tappa bort någon av skruvarna.
  5. Ta bort batterierna.
  6. Använd en burk med tryckluft av den typ som används för att rengöra tangentbord och spreja från batteriluckans ena ände till den andra med en svepande rörelse.
  7. Var noga med att spreja i rökkammaren (den stora metallcirkeln i mitten av Nest Protect). Spreja noggrant luft runt om hela rökkammaren. Försök inte att ta bort själva rökkammaren.
  8. Avsluta med att spreja Protect-enheten från ena sidan till den andra på samma sätt som batteriluckan.
  9. Sätt i batterierna på nytt i Nest Protect. Vänta en minut tills meddelandet ”Hej från Nest” hörs. Om Nest inte talar på nytt skruvar du fast batteriluckan igen. Om den börjar varna eller pipa kan du behöva spreja den med ytterligare lite tryckluft.
  10. Du kanske vill damma av väggen eller taket där Nest Protect suttit innan du sätter tillbaka den.

Nest × Yale-lås

Viktiga rengöringstips

Använd inte lösningsmedel eller slipmedel på enhetens komponenter eftersom detta förstör deras genomskinliga skyddsfilm.

Undvik produkter med etiketter som anger att de tar bort svåra fläckar och rost eller att de innehåller syror eller kaustiksoda.

Rengöra låset

1. Fukta en mjuk och ren trasa med lite vatten. En mild såpa tar bort oljefläckar och den smuts som samlats. Vrid ur allt överflödigt vatten från trasan.
  2. Torka försiktigt av den främre skärmen samt knappsatsens sidor för att ta bort fingeravtrycken.
  3. Torka försiktigt av baksidan av låset och se till att inget vatten samlas runt om låsvredet och batteriluckan.