Slik holder du Nest-produktene dine rene

Generelt kan du børste bort støv forsiktig fra Nest-produktene utvendig med en myk, lofri klut. Hvis produktet ditt trenger mer grundig rengjøring, følger du anbefalingene i denne artikkelen. Hvis du nærmere bestemt har en Nest Protect, viser denne artikkelen deg hvordan du åpner den bak og rengjør røykkammeret nøye.

Nest-termostater

Bruk denne metoden for å rengjøre en hvilken som helst Nest-termostat:

1. Fukt en myk, ren klut med litt vann.
  2. Vri ut overflødig vann fra kluten.
  3. Tørk forsiktig av skjermen og sidene på termostaten. Ikke la vanndråper
    samles opp rundt ringen eller i grillen på bunnen av skjermen.

Viktig: Ikke sprut vann rett på Nest-termostater, og ikke bruk rensemidler eller pussemidler, ettersom dette kan skade termostaten.

Nest temperatursensor

Hvis temperatursensoren din blir litt støvete, kan du

• tørke av den forsiktig med en lett fuktet klut
  • bruke isopropylalkohol hvis den er veldig skitten

Viktig: Ikke sprut vann rett på Nest-temperatursensorene, ikke dynk dem i vann, og ikke bruk slipende rengjøringsløsninger eller pussemidler.

Nest-kameraer og videoringeklokke

Nest-kameraer har en belagt glasslinse som er utformet for å gi det klareste HD-bildet som er mulig, både dag og natt. Men som med alt annet kan linsen bli skitten, og dette kan påvirke videoopptaket ditt. Generelt bør du behandle Nest-kameraet ditt slik du ville behandlet annen optikk av høy kvalitet. Hvis det trenger rengjøring, bruker du en myk, lofri klut.

Hvis videoen alltid ser ut til å være ute av fokus på et bestemt punkt, kontrollerer du linsen for rusk. Gjenskinn fra solen blir også verre når linsen er skitten.

Viktig: Ikke bruk kjøkkenpapir, servietter eller filler til å rengjøre kameraet. Disse materialene kan etterlate lo og kan i verste fall ripe opp linsebelegg. I tillegg bør du ikke rengjøre kameraet med glassrens for vinduer og speil, desinfeksjonsmiddel eller andre rengjøringsmidler for husholdsbruk. Disse rensevæskene kan inneholde sterke kjemikalier og kan etterlate rester.

Følg spesifikke instruksjoner nedenfor:

Innendørskameraer

Innendørskameraer fra Nest omfatter:

• Nest Cam Indoor
  • Nest Cam IQ Indoor

Slik holder du kameraet ditt rent

• For å rengjøre kamerahuset bare tørker du av det med en myk klut for å fjerne støv og skitt.
  • For å rengjøre linsen, tørk forsiktig vekk støv med en myk, lofri klut. Rengjøringskluter for briller og optikk er ideelle for å fjerne støv og fettete fingeravtrykk uten å skade linsebelegget. Du kan også bruke trykkluft laget for elektronikk.
  • For mer utfordrende flekker, for eksempel fettete fingeravtrykk på linsen, kan du fukte kluten med en dråpe rensemiddel som er laget for kameraer, briller og annen optikk.

Utendørskameraer

Utendørskameraer fra Nest inkluderer:

• Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam IQ Outdoor

Over tid kan Nest-utendørskameraet ditt samle støv, pollen, vannflekker og annet fra utendørsmiljøet.

Ikke senk kameraet i vann eller annen væske.

Slik rengjør du linsen:

1. Hold kameraet stille, og tørk forsiktig av kameraets linse med en myk, lofri klut. Hvis du vil, kan du bruke trykkluft for å blåse vekk støv og partikler.
  2. Hvis det er vannflekker eller andre materialer på linsen, kan du fukte en myk klut med litt vann og tørke av linsen forsiktig. Du kan også bruke en dråpe rengjøringsmiddel som er laget for kameraer, briller og annen optikk.

Slik rengjør du kamerahuset, strømadapteren eller strømkablene (ikke linsen):

1. Koble kameraet fra stikkontakten.
  2. Fukt en myk klut med vann og litt oppvasksåpe.
  3. Hold kameraet stille med én hånd, og tørk overflaten forsiktig til den blir ren, med kluten i den andre hånden. Vær forsiktig så du ikke får noe såpe på linsen.
  4. Skyll kluten, og tørk av overflatene igjen for å fjerne gjenværende såpe.
  5. Koble kameraet til igjen.

Nest-utendørskameraer er laget for å være værbestandige, men vi fraråder deg å spyle dem med høytrykksspyler. Sørg for at du tørker av dem med en myk klut etter rengjøring for å forhindre vannflekker som kan komme i veien for kameraets synsfelt.

Nest Hello videoringeklokke

Over tid kan videoringeklokken din samle støv, pollen, vannflekker og annet fra utendørsmiljøet.

Ikke senk dørklokken ned i vann eller annen væske.

Slik rengjør du linsen og kamerahuset:

1. Tørk forsiktig av kameralinsen og kamerahuset med en myk, lofri klut. Hvis du vil, kan du bruke trykkluft for å blåse vekk støv og partikler.
  2. Hvis det er vannflekker eller andre materialer på linsen, kan du fukte en myk klut med litt vann og forsiktig tørke av linsen og kamerahuset. Du kan også bruke en dråpe rengjøringsmiddel som er laget for kameraer, briller og annen optikk.

Nest Hello er laget for å være værbestandig, men vi fraråder deg å spyle den med høytrykksspyler. Sørg for at du tørker av den med en myk klut etter rengjøring for å forhindre vannflekker som kan komme i veien for kameraets synsfelt.

Nest Protect

For jevnlig vedlikehold bare tørker du av Nest Protect utvendig med en myk og lett fuktet klut. Hvis den trenger grundig rengjøring, tar du den av veggen eller taket og følger trinnene nedenfor.

Som med alle røykvarslere kan støvansamling på utsiden eller innsiden av Nest Protect føre til at den slutter å fungere som den skal. Støv kan for eksempel forstyrre røyksensoren. Støv kan trenge inn under installasjonsprosessen eller bygges opp over tid. Nest Protect er laget for å være så vedlikeholdsfri som mulig, men du bør holde den ren. Derfor kan det være nødvendig at du rengjør Nest Protect innvendig som en del av normalt vedlikehold.

Viktige rengjøringstips

Sensorene i Nest Protect kan ødelegges av vanlige rengjøringskjemikalier, maling eller for mye vann. Følg disse retningslinjene:

• Bruk aldri vaskemidler eller løsemidler (for eksempel glassrens).
  • Ikke sprøyt luftfrisker, hårspray eller andre aerosoler nær Nest Protect. Disse kjemikaliene skader den og kan gjøre at den slutter å fungere.
  • Unngå å få vann i Nest Protect-enheten din.
  • Ikke mal noen del av Nest Protect-enheten. Maling fører til at ventilene forsegles og påvirker funksjonen for registrering av røyk og karbonmonoksid.

Slik rengjør du røykkameraet

Det finnes forskjellige instruksjoner for rengjøring av røykkammeret i 1. og 2. generasjons Nest Protect-produkter.

Førstegenerasjons Nest Protect

1. Ta Nest Protect-enheten ned fra taket eller veggen. Bare vri den mot klokken, og pass på at du drar forsiktig når du kobler fra kontaktene hvis du rengjør en Nest Protect med kabel.
  2. Tørk av Nest Protect utvendig med en ren, lett fuktet klut. Ikke bruk såpe eller løsemidler.
  3. Sett Nest Protect ned på en myk, tørr klut med Nest-knappen vendt nedover. Du kan støtte opp en av sidene for å unngå å trykke inn knappen ved et uhell.
  4. Skru av bakdekselet på Nest Protect. Vær forsiktig så du ikke mister noen av skruene.
  5. Fjern batteriene.
  6. Bruk en boks med tørr trykkluft av den typen man bruker til å rengjøre tastaturer og lignende. Før lufttrykket fra ett hjørne av batteridekselet til det andre med en feiende bevegelse.
  7. Sørg for at du blåser inn i røykkammeret (den store sirkelen midt på Nest Protect). Blås forsiktig luft hele veien rundt. Ikke prøv å fjerne selve røykkammeret.
  8. Fullfør ved å blåse luft over Nest Protect, akkurat slik du gjorde med batteridekselet.
  9. Sett batteriene på plass igjen i Nest Protect. Vent en liten stund til den sier «Hello, from Nest». Hvis Nest ikke snakker igjen, skrur du batteridekselet på igjen. Hvis den begynner å pipe, må du kanskje blåse litt til med trykkluft.
  10. Sett Nest Protect tilbake på veggen eller i taket. Det kan være greit å blåse litt i det området hvor Nest Protect får kontakt med veggen, før du setter den på igjen, bare for sikkerhets skyld.

Andregenerasjons Nest Protect

1. Fjern Nest Protect fra veggen eller taket (snu mot klokken til den løsner fra festeplaten).
  2. Koble fra strømkontakten om nødvendig.
  3. Tørk av utvendig med en ren, lett fuktet klut. Ikke bruk såpe eller løsemidler.
  4. Sett Nest Protect på en myk, tørr klut med Nest-knappen vendt nedover. Åpne luken til batterirommet, og fjern batteriene. (Døren er laget for å stå åpen til alle batteriene er skiftet ut.)
  5. Fjern skruene, og løft av bakdekselet.
  6. Støvsug forsiktig innvendig. Sørg for å rengjøre hele veien rundt maskesidene i røykkammeret (den store metallsirkelen).

Merk: Før du setter Nest Protect tilbake på veggen eller taket, kan det være greit å rengjøre området hvor den kommer i kontakt med veggen eller taket.

Nest Secure (Detect og Guard)

Både Nest Detect og Guard bør rengjøres én gang i måneden. Hvis bevegelsessensoren blir skitten, kan registreringsrekkevidden reduseres.

1. Tørk av den forsiktig med en lett fuktet klut. Du kan bruke isopropylalkohol hvis den er veldig skitten.
  2. Hvis Detect-enheten din hadde problemer med å registrere bevegelser før rengjøringen, følger du testinstruksjonene i Nest-appen.

Nest x Yale-lås

Bruk denne metoden til å rengjøre Nest x Yale-låsen din:

1. Fukt en myk, ren klut med litt vann. En mild såpeløsning fjerner fett eller oppsamlet skitt.
  2. Vri ut overflødig vann fra kluten.
  3. Tørk forsiktig av skjermen på forsiden samt på sidene av talltastaturet for å fjerne fingeravtrykk.
  4. Tørk forsiktig av baksiden av låsen, og sørg for at ingen vanndråper samles rundt vrilåsen og batteridekselet.

Viktig: Ikke bruk løsemidler eller skuremidler på noen av komponentene, ettersom dette ødelegger det beskyttende gjennomsiktige belegget. Unngå produkter hvor det står på etiketten at de fjerner flekker og rust, eller at de inneholder syrer eller etsende midler.

Google Nest- eller Home-høyttalere og -skjermer

Se veiledningen vår om sikkerhet og forskrifter for instruksjoner om vedlikehold og rengjøring.