Hoe de back-upbatterijen van de Nest Protect (bedraad) werken

De Google Nest Protect (bedraad) krijgt stroom via de bedrading van je huis, maar de back-upbatterijen zijn vereist voor het geval er een stroomstoring in huis optreedt.

De Nest Protect (bedraad) heeft drie Energizer Ultimate Lithium (L91) AA-batterijen nodig. Deze batterijen worden alleen gebruikt om de Nest Protect in te stellen en als back-up-voedingsbron als de stroom uitvalt in huis.

De back-upbatterijen worden meegeleverd in de doos en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Als je huis een stabiele stroomvoorziening heeft, hoeven de back-upbatterijen in principe niet vervangen te worden (bedraad), maar mocht vervanging nodig zijn, dan laat de Nest Protect je dat weten.

Hoe je weet of de batterijen moeten worden vervangen

Zijn je back-upbatterijen bijna leeg, dan knippert de lichtring van de Nest Protect geel om aan te geven dat de batterijen vervangen moeten worden. Daarnaast ontvang je een melding via de Nest-app.

De batterijen van de Nest Protect vervangen
         Meer informatie over wat je van de Nest Protect ziet en hoort
         Wat de lampjes op de Nest Protect betekenen

Wat gebeurt er met het groene led-lampje als de stroom uitvalt?

Het groene led-lampje op je Nest Protect (bedraad) is wettelijk vereist en geeft aan dat de Nest Protect stroom krijgt. Als de stroom uitvalt, gaat het groene led-lampje ook uit.