De Nest-camera of Nest Hello terugzetten op de fabrieksinstellingen

Wanneer je je camera opnieuw opstart, blijven al je instellingen behouden. Het is dus een goed idee om dit eerst te doen als je camera niet normaal werkt. Wanneer je je Nest-camera terugzet op de fabrieksinstellingen, raak je al je instellingen kwijt. Het is misschien nodig je camera op de fabrieksinstellingen te zetten als je hem aan iemand anders geeft, als de app vastloopt tijdens het instellen of als de camera na de installatie niet meer reageert.

Belangrijke verschillen tussen je camera opnieuw opstarten en je camera terugzetten op de fabrieksinstellingen

• Als de camera niet meer reageert, problemen heeft met de internetverbinding of niet meer normaal functioneert, is het opnieuw opstarten van de camera een nuttige eerste stap. Wanneer je de camera opnieuw opstart, blijven al je instellingen behouden. Je camera maakt opnieuw verbinding met wifi en je kunt hem weer bedienen via de app.
  • Wanneer je de camera terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle instellingen en opties van de camera gewist. Hij maakt niet automatisch weer verbinding met internet.

Hieronder vind je meer informatie over deze opties.

Opnieuw opstarten

De instructies voor het opnieuw opstarten van de camera verschillen per type product.

Een Nest Cam, Nest Cam IQ of Dropcam opnieuw opstarten

1. Je kunt de camera opnieuw opstarten door de stroomadapter te verwijderen uit het stopcontact.
  2. Wacht tien seconden.
  3. Sluit de stroomadapter weer aan op een stopcontact.

De camera start opnieuw op. Als dit het probleem niet oplost, volg je onderstaande stappen om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

De Nest Hello videodeurbel opnieuw opstarten

1. Start de deurbel opnieuw op door hem los te koppelen van de montagesteun
    met de ontgrendelingstool uit de doos. Je kunt ook een
    punaise of paperclip gebruiken.

2. Zorg dat de Hello is aangesloten op de draden.

3. Steek de ontgrendelingstool, punaise of paperclip in het gat
    bij de bovenkant van de Hello, zoals weergegeven.

4. Houd dit vast totdat het lampje op de Hello wordt uitgeschakeld (na ongeveer
    tien seconden) en laat dan los.

Opmerking: Zorg dat je de deurbelknop aan de voorkant van de Hello
    niet indrukt, aangezien hij hierdoor wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen.

De Nest Hello wordt opnieuw opgestart en maakt opnieuw verbinding met wifi als hij
daarvoor ook was verbonden met een wifi-netwerk.

Als je met deze stappen het probleem niet kunt oplossen, moet je
de Hello mogelijk terugzetten op de fabrieksinstellingen. Zie de instructies hieronder.

insert thumb tack into hole

nest hello reset

Terugzetten op de fabrieksinstellingen

Wat je moet weten voordat je de camera terugzet op de fabrieksinstellingen

Nadat je de camera hebt teruggezet op de fabrieksinstellingen en de camera uit de Nest-app hebt verwijderd:

• De camera vergeet de naam en het wachtwoord van je wifi-netwerk.
  • De camera wordt in de Nest-app als Offline weergegeven. Je kunt de camera pas weer gebruiken als je hem verwijdert uit de app en hem vervolgens weer verbindt met de app.
  • Alle camera-instellingen die je hebt aangepast in de app, worden teruggezet naar de standaardwaarden als je de camera uit je Nest-account verwijdert en weer opnieuw toevoegt.

Opmerking: Omdat alle hierboven vermelde items worden gewist wanneer je de camera terugzet op de fabrieksinstellingen, raden we dit niet aan als een standaard probleemoplossing. Je kunt het beste eerst je camera opnieuw opstarten en andere oplossingen proberen.

Als je je camera wegdoet of aan een nieuw account toevoegt:

• Als je een Nest Aware-abonnement hebt, moet je je abonnement opzeggen voordat je de camera terugzet op de fabrieksinstellingen. Nadat je je abonnement hebt opgezegd, worden de hele videogeschiedenis en alle Activiteitszones en momentopnamen gewist wanneer je de verbinding tussen je camera en de app verwijdert. Nadat je de videogeschiedenis en momentopnamen hebt gewist, zijn deze definitief verwijderd. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden geen back-ups bewaard.

Belangrijk: Heb je videobeelden die je graag wilt bewaren, maak dan videoclips of time-lapses en download de bestanden naar je telefoon of computer voordat je de camera reset.

De camera terugzetten op de fabrieksinstellingen

De instructies voor hoe je de camera kunt terugzetten op de fabrieksinstellingen, verschillen per type product.

De Nest Cam of Dropcam terugzetten op de fabrieksinstellingen

De Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam hebben geen resetknop. Als je een van deze camera's wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen, moet je hem uit je account verwijderen.

Belangrijk: Heb je een Nest Aware-abonnement? Zeg dit abonnement niet op als je de camera wilt blijven gebruiken.

1. Selecteer de camera die je wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen. Noteer hoe je elke optie van de camera hebt ingesteld of maak een screenshot met je smartphone. Dan weet je weer welke instellingen je had als je de camera weer met de app hebt verbonden.
  3. Scroll omlaag op het scherm en tik op Camera verwijderen. Bevestig je keuze als daarom wordt gevraagd.
  4. Je ontvangt een bevestigingsmail van Nest waarin staat dat de camera uit je account is verwijderd.
  5. Als je je camera aan iemand anders geeft, kun je hier stoppen. Als je de camera opnieuw met de app wilt verbinden, moet je hem opnieuw instellen.

De Nest Cam IQ indoor of outdoor terugzetten op de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Heb je een Nest Aware-abonnement? Zeg dit abonnement niet op als je de camera wilt blijven gebruiken.

Zoek de resetknop op

Nest Cam IQ outdoor Nest Cam IQ indoor
Nest Cam IQ outdoor factory reset button Nest Cam IQ  indoor factory reset button
De resetknop zit op de voorkant van de camera, onder het Nest-logo. De resetknop zit aan de onderkant van de camerastandaard.

Voordat je begint, moet je in de buurt van de camera zijn zodat je op de resetknop kunt drukken. Pak er eventueel een keukentrapje bij als de camera op een hoge plek hangt. Je kunt de camera niet terugzetten op de fabrieksinstellingen via de Nest-app. Je hebt ook een kleine uitgevouwen paperclip of punaise nodig.

1. Voor de volgende stappen moet je camera zijn aangesloten op de stroomvoorziening.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen. Noteer hoe je elke optie van de camera hebt ingesteld of maak een screenshot met je smartphone. Dan weet je weer welke instellingen je had als je de camera weer met de app hebt verbonden.
  3. Houd de resetknop van de camera ingedrukt met een paperclip. De camera laat een geluidssignaal horen en de lichtring gaat geel branden en draaien. Wacht tot de lichtring blauw begint te draaien en laat dan de knop los. De lampjes van de camera gaan uit terwijl hij zich reset.

Opmerking: Eventueel kun je het terugzetten van de fabrieksinstellingen nog annuleren door de knop los te laten terwijl de lichtring geel is en draait.

4. De fabrieksinstellingen zijn teruggezet wanneer de camera een geluidssignaal laat horen en de lichtring langzaam blauw pulseert.
  5. Nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, wordt de camera als Offline in de Nest-app weergegeven. Dit blijft zo totdat je de camera uit de app verwijdert.
  6. Tik in het startscherm van de app op de camera die je zojuist hebt teruggezet op de fabrieksinstellingen om hem te verwijderen uit de app.
  7. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  8. Scroll omlaag op het scherm en tik op Camera verwijderen. Bevestig je keuze.
  9. Je ontvangt een bevestigingsmail van Nest waarin staat dat de camera uit je account is verwijderd.
  10. Als je je camera aan iemand anders geeft, kun je hier stoppen. Als je de camera opnieuw met de app wilt verbinden, moet je hem opnieuw instellen.

Een Nest Hello videodeurbel terugzetten op de fabrieksinstellingen

Belangrijk: Heb je een Nest Aware-abonnement? Zeg dit abonnement niet op als je de camera wilt blijven gebruiken.

Voordat je begint, moet je in de buurt van de camera zijn zodat je op de resetknoppen kunt drukken. Je kunt de fabrieksinstellingen niet terugzetten via de Nest-app. Je hebt ook de meegeleverde ontgrendelingstool of een kleine uitgevouwen paperclip of punaise nodig.

1. Verwijder de Hello van de basis met de meegeleverde ontgrendelingstool
    of een punaise. Steek deze in de opening
    onder op de Nest Hello en trek de Nest Hello van de basis.

Tip: Schroef de draden die aan de achterkant van je camera vastzitten
    niet los.

2. Houd twee knoppen op de Nest Hello ongeveer tien seconden ingedrukt:

• Houd de resetknop op de achterkant ingedrukt
      (steek de ontgrendelingstool of een punaise in het gat aan de bovenkant).
    • Houd tegelijkertijd de grote deurbelknop op de voorkant
      ingedrukt.
  3. De camera laat een geluidssignaal horen en de lichtring gaat blauw branden en
    draaien
    . Vervolgens gaat hij geel knipperen waarna alle lampjes uitgaan.
    Laat de twee knoppen los.

4. De fabrieksinstellingen zijn teruggezet wanneer de camera een geluidssignaal laat horen
    en de lichtring langzaam blauw pulseert.

5. Nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, wordt de camera als Offline weergegeven
    in de Nest-app. Dit blijft zo totdat je de camera uit de app
    verwijdert.

insert thumb tack into hole

nest hello reset

6. Tik in het startscherm van de app op de camera die je zojuist hebt teruggezet op de fabrieksinstellingen om hem te verwijderen uit de app.

7. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.

8. Scroll omlaag op het scherm en tik op Camera verwijderen. Bevestig je keuze.

9. Je ontvangt een bevestigingsmail van Nest waarin staat dat de camera uit je account is verwijderd.

10. Als je je camera aan iemand anders geeft, kun je hier stoppen. Als je de camera opnieuw met de app wilt verbinden, moet je hem opnieuw instellen.