De Nest-camera of -deurbel opnieuw opstarten of terugzetten op de fabrieksinstellingen

Verschillen tussen opnieuw opstarten en terugzetten op de fabrieksinstellingen

Als je de Google Nest-camera of -deurbel opnieuw opstart, gebeurt er iets anders dan wanneer je hem terugzet op de fabrieksinstellingen:

• Opnieuw opstarten: Hiermee blijven al je instellingen behouden en wordt er opnieuw verbinding gemaakt met hetzelfde wifi-netwerk. Dit is handig als het apparaat niet meer reageert, geen verbinding met internet kan maken of niet meer normaal werkt.
  • Fabrieksinstellingen terugzetten: Hiermee worden al je instellingen en opties gewist en worden de fabrieksinstellingen teruggezet. Je apparaat maakt in dat geval niet automatisch opnieuw verbinding met wifi en je moet het opnieuw instellen.

Opnieuw opstarten

Camera's

Nest Cam (batterij)

1. Zoek de resetknop op de achterkant van de camera.

Tip: De resetknop van de Nest Cam (batterij) bevindt zich aan de achterkant van de camerakop.
  2. Houd deze 5 seconden ingedrukt.
  3. De camera wordt opnieuw opgestart en het statuslampje gaat wit branden.

Nest Cam, Nest Cam IQ of Dropcam

1. Onderbreek de stroomtoevoer naar de camera door de stekker van de voedingsadapter uit het stopcontact te halen.
  2. Wacht 10 seconden.
  3. Sluit de stroomadapter weer aan op een stopcontact. De camera start opnieuw op.

Deurbellen

Nest Doorbell (batterij)

1. Zoek het gat voor de resetpin op de achterkant van de deurbel.

Tip: De resetpin van de Nest Doorbell (batterij) bevindt zich onder de USB-poort aan de achterkant van de deurbel.
  2. Houd deze 5 seconden ingedrukt.
  3. De deurbel wordt opnieuw opgestart en het statuslampje gaat wit branden.

Nest Doorbell (netvoeding)

1. Onderbreek de stroomtoevoer naar de deurbel door de stekker van de voedingsadapter uit het stopcontact te halen.
  2. Wacht 10 seconden.
  3. Sluit de stroomadapter weer aan op een stopcontact. Je deurbel wordt opnieuw opgestart.

Fabrieksinstellingen

Belangrijke informatie voordat je de fabrieksinstellingen terugzet

Nadat je de camera of deurbel hebt teruggezet op de fabrieksinstellingen, geldt het volgende:

• De camera is de naam en het wachtwoord van je wifi-netwerk vergeten.
  • De camera wordt in de app als Offline weergegeven. Je kunt hem pas weer gebruiken als je hem uit de app verwijdert en opnieuw koppelt.
  • Alle aangepaste camera-instellingen zijn teruggezet op de standaardinstellingen.
  • Als je eerder gemaakte videobeelden wilt opslaan, moet je videoclips of time-lapses maken en de bestanden naar je telefoon of computer downloaden voordat je de camera reset.
  • Als je een Nest Aware-abonnement hebt en je de camera of deurbel met hetzelfde account wilt blijven gebruiken, moet je het abonnement niet opzeggen.
  • Als je de camera wilt verwijderen of aan een nieuw account wilt toevoegen, moet je je Nest Aware-abonnement opzeggen voordat je de camera terugzet op de fabrieksinstellingen. Nadat je je abonnement hebt opgezegd, worden de hele videogeschiedenis en alle activiteitszones en momentopnamen gewist als je de camera uit de app verwijdert. Nadat je de videogeschiedenis en momentopnamen hebt gewist, zijn deze definitief verwijderd. Je kunt ze dus niet meer herstellen. Er worden geen back-ups bewaard.

Belangrijk: Omdat alle hierboven vermelde items worden gewist als je de camera terugzet op de fabrieksinstellingen, raden we dit niet aan als oplossing. Je kunt het beste eerst je camera opnieuw opstarten en andere oplossingen proberen.

Camera's

Nest Cam (batterij)

Je kunt de Nest Cam (batterij) op 2 manieren terugzetten op de fabrieksinstellingen:

De camera uit de app verwijderen

1. Open de Home-app of de Nest-app.
  2. Tik op de camera die je wilt resetten.
    • Tip: Noteer of maak een screenshot van de camera-instellingen, zodat je de instellingen kunt herstellen nadat je de camera hebt gereset.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Apparaat verwijderen Bevestigen.
  4. Als je je camera aan iemand anders geeft, kun je hier stoppen. Als je de camera opnieuw met de app wilt verbinden, moet je de camera opnieuw instellen in de app.

De resetknop gebruiken

1. Zoek de resetknop op de achterkant van de camera.

Tip: De resetknop van de Nest Cam (batterij) bevindt zich aan de achterkant van de camerakop.
  2. Houd de knop ingedrukt:
    • Na 10 seconden knippert het statuslampje 4 keer geel en hoor je een aftelgeluid.
    • Na 12 seconden gaat het statuslampje geel branden terwijl de camera wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen. Je hoort een bevestigingsgeluid.
  3. Laat de knop los. Je camera wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen.
  4. Nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, wordt je camera als Offline weergegeven in de app totdat hem verwijdert.
  5. Open de app, tik op het apparaat en daarna op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Apparaat verwijderen Bevestigen om de camera uit de app te verwijderen.
Nest Cam of Dropcam

De Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor en Dropcam hebben geen resetknop. Als je een van deze camera's wilt terugzetten op de fabrieksinstellingen, moet je hem uit je account verwijderen.

1. Open de Home-app of de Nest-app.
  2. Tik op de camera die je wilt resetten.
    • Tip: Noteer of maak een screenshot van de camera-instellingen, zodat je de instellingen kunt herstellen nadat je de camera hebt gereset.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Apparaat verwijderen Bevestigen.
  4. Als je je camera aan iemand anders geeft, kun je hier stoppen. Als je de camera opnieuw met de app wilt verbinden, moet je de camera opnieuw instellen in de app.
Nest Cam IQ indoor of outdoor

Voordat je begint, moet je in de buurt van je camera zijn zodat je op de resetknop kunt drukken. Je kunt de camera niet terugzetten op de fabrieksinstellingen via de Nest-app. Je hebt een kleine uitgevouwen paperclip of een punaise nodig. Misschien heb je ook een opstapje nodig als de camera ergens is geplaatst waar hij niet goed bereikbaar is.

De resetknop van je camera opzoeken

Nest Cam IQ outdoor Nest Cam IQ indoor
Nest Cam IQ outdoor factory reset button Nest Cam IQ  indoor factory reset button
De resetknop zit op de voorkant van de camera, onder het Nest-logo. De resetknop zit aan de onderkant van de camerastandaard.

1. Zorg ervoor dat je camera aangesloten en ingeschakeld is voordat je doorgaat.
    • Tip: Noteer of maak een screenshot van de camera-instellingen, zodat je de instellingen kunt herstellen nadat je de camera hebt gereset.
  2. Houd de resetknop van je camera ingedrukt met de paperclip of punaise. Wacht tot de lichtring blauw begint te draaien en laat de knop dan los. De lampjes van de camera gaan uit terwijl hij zich reset.
    • Opmerking: Eventueel kun je het terugzetten van de fabrieksinstellingen nog annuleren door de knop los te laten terwijl de lichtring geel is en draait.
  3. De fabrieksinstellingen zijn teruggezet als je camera een geluidssignaal laat horen en de lichtring langzaam blauw pulseert.
  4. Nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, wordt de camera in de app als Offline weergegeven totdat je hem verwijdert.
  5. Open de app en tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Apparaat verwijderen Bevestigen om de camera uit de app te verwijderen.
  6. Als je je camera aan iemand anders geeft, kun je hier stoppen. Als je de camera opnieuw met de app wilt verbinden, moet je de camera opnieuw instellen in de app.

Deurbellen

Nest Doorbell (batterij)

1. Zoek het gat voor de resetpin op de achterkant van de deurbel.

Tip: De resetpin van de Nest Doorbell (batterij) bevindt zich onder de USB-poort aan de achterkant van de deurbel.
  2. Steek de pin in het gat en houd deze vast (je kunt een uitgevouwen paperclip of punaise gebruiken):
    • Na 10 seconden knippert het statuslampje 4 keer geel en hoor je een aftelgeluid.
    • Na 12 seconden gaat het statuslampje geel branden terwijl de deurbel wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen. Je hoort een bevestigingsgeluid.
  3. Laat de knop los. Je deurbel wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen.
  4. Nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, wordt je deurbel in de app als Offline weergegeven totdat hem verwijdert.
  5. Open de app en tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Apparaat verwijderen Bevestigen om de deurbel uit de app te verwijderen.
Nest Doorbell (netvoeding)

Voordat je begint, moet je in de buurt van je Nest Doorbell op netvoeding zijn zodat je op de resetknoppen kunt drukken. Je kunt de fabrieksinstellingen niet terugzetten in de Nest-app.

1. Plaats de ontgrendelingstool in het gat onderop de deurbel om de deurbel van de basis te verwijderen. Je kunt ook een uitgevouwen paperclip of een punaise gebruiken.
    • Tip: Schroef de draden die aan de achterkant van je camera vastzitten, niet los.
  2. Houd 2 knoppen op je deurbel ongeveer 10 seconden ingedrukt:
    • Houd de resetpin op de achterkant ingedrukt (steek de ontgrendelingstool of paperclip in het gat bij de bovenkant).
    • Tegelijkertijd houd je de grote deurbelknop op de voorkant ingedrukt.
  3. De deurbel laat een geluidssignaal horen en de lichtring begint blauw te draaien en daarna geel te knipperen. Daarna gaan alle lampjes uit. Laat de twee knoppen los.
  4. De fabrieksinstellingen zijn teruggezet als de camera een geluidssignaal laat horen en de lichtring langzaam blauw pulseert.
  5. Nadat de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, wordt je deurbel in de app als Offline weergegeven totdat je hem verwijdert.
  6. Open de app en tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Apparaat verwijderen Bevestigen om de deurbel uit de app te verwijderen.
  7. Als je je camera aan iemand anders geeft, kun je hier stoppen. Als je de camera opnieuw met de app wilt verbinden, moet je de camera opnieuw instellen in de app.

insert thumb tack into hole

nest hello reset