To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Informatie over het gebruik van een Nest-thermostaat met een systeem waarin een warmwaterprogrammer wordt gebruikt

Afhankelijk van welke Google Nest-thermostaat je hebt, vervangt deze je huidige warmwaterprogrammer of wordt hij geïntegreerd met een aparte warmwaterprogrammer.

Selecteer hieronder het model van je Nest-thermostaat voor meer informatie over hoe je thermostaat integreert met warmwaterbediening in je huis. Als je niet zeker weet welk model je hebt, raadpleeg je ons artikel Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?.

Nest Thermostat E

• De Nest Thermostat E is ontworpen voor gebruik met combiketels. Als je een Open Therm-systeem hebt, kan dit de warmwatertemperatuur regelen.

• Als je warmwatersysteem een aparte boiler heeft, kan de Nest Thermostat E niet het warme water regelen. In plaats daarvan raden we aan een 3e generatie Nest Learning Thermostat te installeren die kan plannen wanneer je systeem het water in de boiler verwarmt.

• Als je een Nest Thermostat E installeert op een warmwatersysteem voor je huis, moet je je huidige programmer behouden. Stel het verwarmingsschema van de programmer in op 'altijd aan' en behoudt je huidige schema voor warm water in huis.

3e generatie Nest Learning Thermostat

De 3e generatie Nest Thermostat kan je warm water en je verwarming in je huis regelen.

• Als je huidige thermostaat zowel je verwarming als je warm water regelt, kun je een 3e generatie Nest Learning Thermostat installeren. Je hoeft geen afzonderlijke warmwaterprogrammer te installeren.

• Als je momenteel een thermostaat en een aparte warmwaterprogrammer hebt, vervangt de 3e generatie Nest Learning Thermostat deze allebei.

2e generatie Nest Learning Thermostat

Met een 2e generatie Nest Learning Thermostat blijft de functionaliteit van je huidige
warmwaterbediening behouden. Als je dus al een warmwaterprogrammer had, is de functionaliteit niet veranderd
toen je een 2e generatie Nest Learning Thermostat installeerde.

• Als je een programmer had waarmee zowel verwarming als warm water werd geregeld, heeft de·installateur
    het·verwarmingskanaal·van·de·programmer·uitgeschakeld·bij het installeren van je 2e generatie Nest
    Learning Thermostat. Je programmer blijft het warm water regelen.

• Als je een thermostaat hebt vervangen waarmee zowel warm water als verwarming werd geregeld,
    dan heeft de installateur deze vervangen door een 2e generatie Nest Learning Thermostat, die
    de verwarming regelt. Je installateur heeft mogelijk ook een eenvoudige programmer
    (of je oude programmer, als je die hebt) geïnstalleerd waarmee uitsluitend je warm water wordt geregeld.

Opmerking: In Ierland hebben de meeste mensen een warmwaterprogrammer met één kanaal en wordt de verwarming in- of uitgeschakeld via een handmatige schakelaar.