To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Så underlättas närvarodetektering med Nests produkter

Vissa Google Nest-produkter kan upptäcka aktivitet i hemmet med hjälp av sensorer.

Följande sensorer används av de olika produkterna:

Google Nest-produkter

Sensorer

Nest Learning Thermostat och Nest Thermostat E

En rörelsesensor detekterar rörelse i rummet. Termostaten registrerar även om du manuellt justerar temperaturen på enheten.

Obs! Google Nest temperatursensorer har inga aktivitetssensorer, så de kan inte bidra till närvarodetektering.

Nest Thermostat

En Soli-sensor detekterar föremål i närheten och deras rörelse, närhet och närvaro. Nest Thermostat registrerar även om du manuellt justerar temperaturen på enheten.

Nest Protect

En närvarosensor detekterar om någon befinner sig i rummet.

Obs! För att maximera batteritiden söker batteridrivna Protect-enheter efter aktiviteter mindre ofta, men tillsammans med andra Nest-produkter kan de bidra till att förbättra närvarodetekteringens exakthet.

Nest × Yale-lås

En optisk sensor detekterar om kolven är öppen eller stängd.

Högtalare eller skärm från Google Nest

Google Nest Hub (2:a generationen)

Styr enheten med pekgester eller röststyrning.

Förutom pekgester eller röststyrning detekterar en Soli-sensor om någon är i närheten.

Mer information om Nest-produkternas sensorer finns i Sensorer i Google Nest-enheter

Obs! Nest-kameror, Nest-dörrklockor och kameran på Nest Hub Max kan inte byta mellan hemma- och bortaläget för enheter i hemmet.