Je systeem uitschakelen met de Nest-thermostaat

Als je langere tijd van huis gaat, kun je de Nest-thermostaat eenvoudig op Uit zetten, zodat je huis alleen nog maar wordt verwarmd als de Veiligheidstemperatuur wordt bereikt. Wil je dat het systeem helemaal nooit inschakelt, dan kun je ook de Veiligheidstemperatuur en de functie Bacteriepreventie voor warm water uitschakelen.

• Als je slechts een dag of weekendje weg bent, of alleen maar energie wilt besparen, kun je de thermostaat over laten schakelen op Ecotemperatuur om te helpen energie te besparen als je niet thuis bent. Op deze manier is je huis comfortabeler als je thuiskomt dan als je het hele systeem uitschakelt.

• Als je op vakantie gaat of als er langere tijd niemand thuis is, kun je de Nest-thermostaat op Uit zetten, zodat je huis alleen nog maar wordt verwarmd als de door jou ingestelde Veiligheidstemperaturen worden bereikt.

• Als je het verwarmingssysteem van je huis helemaal wilt uitschakelen met de Nest-thermostaat zodat deze niet inschakelt, ook niet als de temperatuur een extreem niveau bereikt, moet je ook de Veiligheidstemperaturen uitschakelen voordat je de Nest-thermostaat op Uit zet.

De Nest-thermostaat op Uit zetten

Je kunt je Nest-thermostaat op Uit zetten als je energie wilt besparen wanneer je langere tijd weg bent, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Door je thermostaat uit te schakelen, kun je energie besparen en eventuele schade aan je huis voorkomen door de Veiligheidstemperaturen de verwarming in te laten schakelen als het extreem koud wordt.

Meer informatie over de modus Uit van de Nest-thermostaat >

Op de Nest-thermostaat:

1. Druk op de ring van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
2. Draai de ring naar Thermostaat Thermostat heat icon en druk om te selecteren.
3. Selecteer Uit thermostat off icon en druk op de ring.

Wacht tot
Uit wordt weergegeven op het scherm van je Nest-thermostaat.

nest thermostat off image

Met de Nest-app:

1. Tik op de thermostaat in het startscherm van de app.
2. Tik op het thermostaatpictogram Thermostat heat icon.
3. Selecteer Uit thermostat off icon.

Wacht tot
Uit wordt weergegeven op het scherm van je Nest-thermostaat.

De thermostaat schakelt de verwarming in je huis nu alleen nog in als de Veiligheidstemperaturen worden bereikt.

Nest app, thermostat off

Het warme water in huis uitschakelen

Als de Nest-thermostaat is ingesteld op Uit, volgt hij nog steeds het warmwaterschema. Volg de onderstaande link voor meer informatie over het uitschakelen van het warme water in huis.

Opmerking: Is het water in de boiler 48 uur lang niet verwarmd omdat er een inactieve periode in je schema zit of omdat je het warmwaterschema hebt uitgeschakeld, dan gaat de Nest-thermostaat automatisch de boiler verwarmen om aangroei van bacteriën te voorkomen (als de functie Bacteriepreventie is ingeschakeld).

Meer informatie over het wijzigen van de warmwaterinstellingen >

De Veiligheidstemperaturen en de functie Bacteriepreventie uitschakelen om de verwarming te stoppen

Belangrijk: De Nest-thermostaat gebruikt de functie Bacteriepreventie om de aangroei van bepaalde bacteriën, zoals de legionellabacterie, te helpen voorkomen. De thermostaat gebruikt de Veiligheidstemperatuur om te helpen voorkomen dat de leidingen in huis bevriezen als het te koud wordt. Als je de Veiligheidstemperatuur uitschakelt, kan de thermostaat niets doen om te voorkomen dat deze gevaarlijke lage temperaturen worden bereikt.

Je kunt de Veiligheidstemperatuur op Uit zetten in het menu Apparatuur op de thermostaat of in de Nest-app. Klik op de onderstaande link voor gedetailleerde instructies:

Meer informatie over de Veiligheidstemperaturen van de Nest-thermostaat >

Je kunt de functie Bacteriepreventie uitschakelen in het menu Apparatuur op de thermostaat en in de Nest-app. Volg de onderstaande link voor gedetailleerde instructies:

Meer informatie over Bacteriepreventie >

Nadat je de Veiligheidstemperatuur, het warmwaterschema en de functie Bacteriepreventie hebt uitgeschakeld, kun je de Nest-thermostaat op Uit zetten door de bovenstaande stappen te volgen. De thermostaat schakelt de verwarming dan niet meer in, ongeacht hoe koud het in huis wordt.