Inzoomen en verscherpen met de Nest-app

Wanneer je een live of opgenomen Google Nest-cameravideo bekijkt op je telefoon, kun je iets beter bekijken door met je vingers samen te knijpen en in te zoomen. Je kunt je camera ook altijd ingezoomd laten door Verscherpen in te schakelen.

Hieronder staan de verschillen tussen Inzoomen en Verscherpen en hoe je deze functies kunt gebruiken.

Inzoomen

Met Inzoomen kun je niet het beeld veranderen waarop je camera is gericht. Je kijkt alleen tijdelijk iets dichter naar een deel van het beeld.

• Tik op het startscherm van de Nest-app op de camera waarmee je wilt inzoomen.
  • Knijp met twee vingers op het beeld om in of uit te zoomen.
  • Je kunt ook twee keer op de video tikken om in te zoomen.
  • Sleep met één vinger om te draaien.

Tip: Als je niet kunt uitzoomen, heb je mogelijk Verscherpen (zoals hieronder beschreven) ingeschakeld. Als je wilt uitzoomen, moet je Verscherpen uitschakelen.

Als je achter een computer zit, plaats je de muisaanwijzer op de video om de zoomschuifregelaar links op het scherm weer te geven. Beweeg de schuifregelaar vervolgens omhoog om in te zoomen en klik en sleep je video om te draaien.

Tips voor in- en uitzoomen

• Houd je telefoon in liggende modus als je wilt dat de video het hele scherm vult. Zo kun je samenknijpen en inzoomen eenvoudiger gebruiken. Als je klaar bent, draai je je telefoon weer naar portretmodus om de oorspronkelijke weergave te bekijken.
  • Als je je telefoon in portretmodus houdt, kun je ook tikken op de pijl-omlaag Arrow pointing down onder je videofeed om het hele scherm te vullen. Sleep je vinger naar links en rechts om meer van het camerabeeld weer te geven. Als je klaar bent, tik je op de pijl-omhoog Arrow pointing up onderaan het scherm om terug te gaan naar de oorspronkelijke weergave.
  • In- en uitzoomen met behulp van een van de bovenstaande manieren verandert het beeldmateriaal dat wordt geüpload naar de Nest-service niet. Het verandert ook niet wat andere mensen zien die toegang tot je Nest-huis delen. Je camera streamt nog steeds de hele groothoekstand naar de cloud en als je een Nest Aware-abonnement hebt, wordt de gehele weergave opgenomen. Als je echter Verscherpen (zoals hieronder beschreven) gebruikt, streamt je camera alleen het ingezoomde beeldmateriaal totdat je Verscherpen uitschakelt.

Verscherpen

Met Verscherpen verander je het beeld waar je camera naar kijkt. Met Verscherpen blijft je camera de hele tijd ingezoomd, ook als je geen video bekijkt. Omdat je camera zijn hele sensor richt op het gebied waarop je bent ingezoomd, kan Verscherpen meer details laten zien.

Dit is wat er gebeurt als je Verscherpen inschakelt:

• Wanneer je live video bekijkt in de app, zie je altijd het ingezoomde beeld. Hetzelfde geldt voor anderen die de toegang tot je Nest-huis delen. Als je weer wilt uitzoomen, moet je Verscherpen uitschakelen.
  • Je krijgt geen meldingen over beweging buiten het ingezoomde gebied. Dit omvat ook eventuele Activiteitszones die je hebt ingesteld. Nadat je Verscherpen hebt ingeschakeld, moet je de zones dus handmatig aanpassen zodat ze passen bij het nieuwe beeld.
  • Als je een Nest Aware-abonnement hebt, wordt alleen het ingezoomde deel opgenomen.

Ingezoomd blijven met de instelling Verscherpen

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Gebruik twee vingers om te knijpen en in te zoomen op het deel van het beeld waarop je de camera wilt richten.
  3. Tik op Verscherpen Nest Cam Enhance icon. Als je dit pictogram niet ziet, tik je één keer op het scherm om de camerabediening weer te geven en tik je vervolgens op het pictogram.
  4. Wacht enkele seconden tot je camera zich heeft aangepast. Als de camera is aangepast, wordt het deel van het beeld waarop je hebt ingezoomd scherper.

Verscherpen uitschakelen en weer uitzoomen

1. Selecteer de camera in het startscherm van de Nest-app.
  2. Tik op Verscherpen annuleren Nest cam unenhance icon. Als je dit pictogram niet ziet, tik je één keer op het scherm om de camerabediening weer te geven en tik je vervolgens op het pictogram.
  3. Wacht enkele seconden tot je camera zich heeft aangepast. Als de camera is aangepast, zie je weer het volledige beeld van de camera.