To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Sensorer på 2:a generationens Nest Protect

2:a generationens Google Nest Protect har en exklusiv röksensor med delat spektrum och en mikrofon som gör att enheten kan köra ett självtest om du glömmer att testa larmet manuellt. Den har även andra sensorer: för temperatur, luftfuktighet, närvaro och omgivningsljus.

Nest Protect använder informationen från sensorerna för att detektera rök eller kolmonoxid i hemmet, köra självtest, lysa upp där du går med mera.

Sensor med delat spektrum

Sensorn med delat spektrum använder två sorters ljus för att identifiera rök från olika slags bränder, såväl snabbt uppflammande lågor som långsamt pyrande glöd, vilket är ett måste för rök- och kolmonoxidlarm i hemmet.

Läs mer om sensorn med delat spektrum

Kolmonoxidsensor

Kolmonoxidsensorn detekterar kolmonoxid (CO), en potentiellt dödlig gas utan färg eller lukt. Kolmonoxidsensorn håller i upp till 10 år från tillverkningsdatumet.

Läs mer om kolmonoxid

Värmesensor

Värmesensorn gör att Nest Protect kan upptäcka plötsliga temperaturökningar.

Luftfuktighetssensor

Luftfuktighetssensorn används av Steam Check. Den här funktionen som bara finns på Nest Protect använder en avancerad programvarualgoritm för att minska antalet falsklarm som utlöses av exempelvis ångan när du duschar.

Läs mer om Steam Check

Närvarosensor

Närvarosensorn detekterar när du går under Nest Protect och aktiverar Pathlight som lyser upp där du går. Om du har en Google Nest Learning Thermostat används närvarosensorn även till att låta systemet slå om till Eco Temperatures, så att du kan minska energiförbrukningen när du inte är hemma.

Läs mer om Pathlight

Läs mer om hur termostaten kan byta till Eco Temperatures automatiskt

Omgivningsljussensor

Med hjälp av omgivningsljussensorn kan Nest Protect avgöra när du har släckt för natten så att Nightly Promise och Pathlight kan slås på automatiskt.

Läs mer om Nightly Promise

Mikrofon

Mikrofonen på 2:a generationens Nest Protect används vid självtest av högtalaren och ljudlarmet. Den här funktionen kallas Sound Check.

Läs mer om Sound Check