To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Videogeschiedenis in de Nest-app

Videogeschiedenis is een service van Nest waarmee opgenomen videobeelden worden opgeslagen in de cloud. Je Google Nest-camera of -deurbel slaat video automatisch beveiligd op in de cloud, zodat je er altijd toegang toe hebt. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe je de videogeschiedenis voor je camera's in de Nest-app bekijkt:

Begin hier als je een oudere Nest-camera of -deurbel hebt die is ingesteld in de Nest-app en je de videogeschiedenis wilt bekijken.

Opmerking: Als je een nieuwere camera of deurbel hebt die alleen in de Home-app moest worden ingesteld, gebruik je de Home-app om de videogeschiedenis te bekijken.

In de feed en de huisgeschiedenis vind je ook opgenomen gebeurtenissen voor alle Nest-cameramodellen die je in de Home-app hebt.

De videogeschiedenis van je camera opzoeken

Zo bekijk je de videogeschiedenis van je camera:

1. Open de Nest-app.
  2. Selecteer je camera op het startscherm.
  3. Je ziet de videogeschiedenis van je camera onder de live videostream.

Van weergave wisselen in de videogeschiedenis

De tijdlijn van de videogeschiedenis en de gebeurtenisgeschiedenis zijn 2 verschillende weergaven van de videogeschiedenis van je Google Nest-camera in de Nest-app.

• In de tijdlijn zie je een activiteitsspoor dat is gemarkeerd met activiteit die je camera heeft waargenomen.
  • In de gebeurtenisgeschiedenis zie je een lijst met gebeurtenissen die de camera heeft waargenomen.

Als je tussen deze weergaven wilt wisselen, tik je in de videogeschiedenis van je camera op het icoon van de tijdlijn knop Beeldlijn of de gebeurtenisgeschiedenis knop Gebeurtenisgeschiedenis.

Opgenomen video bekijken

Tijdlijn van videogeschiedenis

Als je camera geluid of beweging waarneemt, gebeurt het volgende in de tijdlijn van de videogeschiedenis:

• Een stip of streep op het activiteitsspoor markeert wanneer de activiteit is waargenomen.
  • Je ziet een momentopname van wat de camera aan het begin van de activiteit heeft vastgelegd.

Tik op een stip, streep of momentopname in de tijdlijn om naar het begin van de opgenomen gebeurtenis te gaan.

Een beetje lichtactiviteit momentopname van activiteit

Wat de verschillende stippen betekenen

• Een stip geeft meestal een korte gebeurtenis aan.
  • Een langere streep betekent dat de camera een langere periode van activiteit heeft gezien.
  • Een grijze stip of streep betekent dat de camera beweging of geluid buiten de activiteitszones van de camera heeft waargenomen.
  • Een gekleurde stip of streep kan verschillende betekenissen hebben:
    • Je camera heeft beweging waargenomen in een van de activiteitszones. De kleur van de stip of streep komt overeen met de kleur die je bij het instellen aan de activiteitszone hebt gegeven.
    • Je camera heeft geluid of beweging waargenomen die hij belangrijk vond, zoals iemand die praat of in beeld komt.

Onderbrekingen zonder activiteit

Als je onderbrekingen in de tijdlijn van de videogeschiedenis van je camera ziet, wordt aangegeven of dit komt omdat de camera uit of offline was, of omdat er geen activiteit is waargenomen.

• Als je videogeschiedenis van gebeurtenissen hebt (Nest Aware of Nest Aware Plus), zie je in de tijdlijn van je camera donkergrijze onderbrekingen tussen de gebeurtenissen. Dit is normaal.
  • Heb je een Nest Aware Plus-abonnement, dan zie je na 10 dagen onderbrekingen in de tijdlijn van de camera. Dit komt doordat de app video-opnamen verwijdert die geen activiteit bevatten. Je ziet alleen videoclips met activiteit.
  • Heb je een 1e generatie Nest Aware-abonnement, dan zie je alleen onderbrekingen in de tijdlijn van je camera als de camera uit of offline is geweest.
Meer informatie over op gebeurtenissen gebaseerde opnamen en 24/7 videogeschiedenis

Gebeurtenisgeschiedenis

De gebeurtenisgeschiedenis geeft je een overzicht van wat de camera heeft waargenomen, zoals beweging, geluid of iemand die aanbelt. Zo zie je in één oogopslag wat er is gebeurd.

Je ziet een momentopname, de naam van de activiteit en het tijdstip waarop de gebeurtenis plaatsvond.

Als je alleen bepaalde soorten gebeurtenissen wilt zien, kun je een filter instellen:

1. Open de Nest-app.
  2. Selecteer je camera op het startscherm.
  3. Schakel zo nodig van de tijdlijn knop Beeldlijn over naar de gebeurtenisgeschiedenis knop Gebeurtenisgeschiedenis. Tik daarna op Filter Filtericoon. Opmerking: Het soort gebeurtenissen dat je kunt filteren, is afhankelijk van het type camera dat je hebt, het soort activiteit dat door de camera wordt waargenomen en of je een Nest Aware-abonnement hebt.
  4. Selecteer de typen gebeurtenissen die je wilt zien.
  5. Tik op Gereed. Het kan even duren voordat de gebeurtenissen zijn gefilterd.

Nuttige camera-opties en tips

Videoclips maken en opslaan

Via de videogeschiedenis in de Nest-app kun je videoclips en time-lapses maken en opslaan.

Je kunt de videoclips delen met vrienden en familie op social media. En je kunt clips downloaden en opslaan op je computer. Of ze naar iemand doorsturen via e-mail.

Je kunt in de clipbibliotheek op home.nest.com in totaal 3 uur aan videoclips opslaan, die je daar voor altijd kunt bewaren.

Live gaan

Je ziet de optie Live gaan icoon 'Live gaan' als je de opgeslagen video bekijkt. Tik erop om naar de live videostream van de camera te schakelen.

Praten en luisteren

praten met Beeldlijn

Als de livestream voor je camera uitstaat, kun je op het microfoontje tikken om met anderen in de buurt van de camera te praten. Zie ons artikel Praten en luisteren met Nest-camera's voor meer informatie over hoe dit werkt.

Opmerking: Zie je deze knop niet, tik dan op Live gaan icoon 'Live gaan' . Je ziet de knop dan bij de live videostream.