Meer informatie over de stroomvereisten van Nest-camera's en de Nest Hello

De meeste Google Nest-camera's worden geleverd met een netsnoer en een wisselstroomadapter waarmee ze op een stopcontact worden aangesloten. De Google Nest Hello videodeurbel wordt rechtstreeks aangesloten op de laagspanningsbedrading van je deurbel. Zo komt de Nest Hello nooit zonder stroom te zitten en kan hij continu videobeelden streamen. Hij wordt niet pas ingeschakeld als hij beweging detecteert. Heb je een abonnement op Google Nest Aware, dan kan je camera dankzij de continue stroomvoorziening ook de beelden opslaan en geavanceerde cloudalgoritmen gebruiken voor nog intelligentere functies.

Omdat Nest-camera's en de Nest Hello niet op batterijen werken, hoef je je geen zorgen te maken dat je de batterijen vergeet te vervangen of dat de videofeed ineens stopt als ze leeg zijn. Nest-camera's en de Nest Hello kunnen continu video streamen en de krachtige cloudalgoritmen van Nest gebruiken om meldingen te versturen wanneer ze belangrijke activiteit rondom je huis detecteren. Nest-camera's verbruiken maar een klein beetje stroom om dag en nacht de wacht te houden.

De voordelen van dag en nacht continu opnemen met Nest-camera's >

Stroomverbruik en vereisten

Nest-camera's en de Nest Hello verbruiken overdag maar een klein beetje stroom om video te streamen en meldingen te verzenden. Als het donker is, hebben de ledlampen voor Nachtzicht een beetje extra stroom nodig om het hele beeld gelijkmatig te verlichten. Zelfs wanneer hij op zijn hardst werkt, verbruikt de camera nooit meer dan 7 tot 9 watt. Je kunt hem dus rustig aan laten staan zonder je zorgen te maken over het stroomverbruik.

• Nest-camera's worden via een adapter aangesloten op een gewoon stopcontact, bij een input van 100-240 V AC, 50/60 Hz en een output van 5-15 V DC (afhankelijk van je cameramodel). Het netsnoer is lang genoeg om de camera op elke gewenste plek te installeren.

Meer informatie over de kabels die bij de Nest-camera's worden geleverd >

• De Nest Hello heeft een interne batterij die via de bedrading in je huis van stroom wordt voorzien. Dit is iets wat andere Nest-camera's niet hebben en gebruikt laagspanningsbedrading met:
    • In Noord-Amerika: 14 tot 30 V AC of een transformator gelabeld 16 tot 24 V AC, 10 VA of hoger
    • In Europa: 10,8 tot 30 V AC of een transformator gelabeld 12 tot 24 V AC, 8 VA of hoger

Bekijk de volgende artikelen voor meer informatie over het voltage en de stroomadapter die bij de camera wordt geleverd.

Technische specificaties van Nest-camera's >

Geen extern batterijpack gebruiken

Het gebruik van een USB-batterij voor de Nest-camera (zoals een extern batterijpack waarmee een mobiel of tablet onderweg kan worden opgeladen) wordt niet aanbevolen en niet ondersteund. Deze batterijen kunnen onbetrouwbaar zijn en raken uiteindelijk ook leeg.

Maak je je zorgen over stroomstoringen in huis, dan kun je misschien een noodstroomvoeding (Uninterruptable Power Supply of UPS) gebruiken die tijdens een storing tijdelijk stroom kan leveren. Vergeet niet dat de Nest-camera's videobeelden naar de cloud streamen, dus je moet zowel de camera als het modem en de router op de noodstroomvoeding aansluiten.

Alleen de kabel en de stroomadapter gebruiken die bij de Nest-camera zijn meegeleverd

Gebruik geen kabels en wisselstroomadapters van andere leveranciers. Dit wordt niet aanbevolen en niet ondersteund. Ben je je wisselstroomadapter of USB-kabel kwijt, neem dan contact op met de Nest-ondersteuning voor een nieuw exemplaar.

Wat er gebeurt als de stroom uitvalt of de stekker uit het stopcontact wordt gehaald

Je ontvangt een melding en een e-mail als de camera langer dan tien minuten zonder stroom zit. De e-mail bevat ook een momentopname van het laatste beeld dat de camera heeft gezien.

Zonder stroom kan de camera geen activiteitsmeldingen meer sturen of video naar de cloud streamen. Maar met een abonnement op Nest Aware kun je wel de videogeschiedenis bekijken tot aan het moment dat de camera geen stroom meer kreeg.

Zodra er weer stroom is, maakt de camera automatisch opnieuw verbinding en begint weer te streamen. Je ontvangt mogelijk ook meldingen.