Problemen oplossen met het maken van een videoclip vanuit je videogeschiedenis

Met een abonnement op GoogleNest Aware kun je videoclips maken van belangrijke gebeurtenissen of dierbare momenten, zoals de eerste stapjes van je kind. Heb je moeite met het maken van clips vanuit je videogeschiedenis, lees dan de onderstaande richtlijnen eens door.

Hier volgen een paar vereisten voor het maken van een clip:

• Je moet een actief abonnement op Nest Aware hebben.
  • Een clip moet minstens vijftien seconden lang zijn.
  • Een clip kan maximaal één uur lang zijn. Is je selectie langer dan één uur, dan maakt de Nest-app er automatisch een time-lapse van.
  • Je kunt een time-lapse van maximaal 24 uur aan videobeelden maken.
  • In je account in de Nest-app kan drie uur aan videoclips worden opgeslagen.

Als je problemen ondervindt bij het opslaan van een clip, zijn enkele mogelijke redenen:

De clip is langer dan de resterende opslagruimte voor clips

De clip is langer dan de resterende opslagruimte voor clips

Als de clip die je probeert te maken, langer is dan de resterende opslagruimte voor clips, zie je mogelijk het bericht 'Je kunt maximaal drie uur aan clips maken. Je moet een aantal clips verwijderen voordat je een nieuwe kunt maken.' Je kunt als volgt het gebruik van de opslagruimte controleren:

1. Log op je computer in op home.nest.com.
  2. Selecteer de gewenste camera.
  3. Tik rechtsonder op het scherm op Clips Video clip icon.
  4. Selecteer Clips bekijken.
  5. Rechtsboven in het scherm zie je hoeveel opslagruimte voor clips je gebruikt. Wanneer je een clip opslaat, kun je ook naast de knop Opslaan zien hoeveel opslagruimte wordt gebruikt. In dat geval moet je de clip korter maken of een paar oudere clips verwijderen voordat je een nieuwe clip kunt opslaan.

Een gat in je videogeschiedenis

Je kunt geen clip maken die begint voor en eindigt na een gat in de tijdlijn van je videogeschiedenis. Er kunnen gaten in je videogeschiedenis ontstaan wanneer de camera wordt uitgeschakeld, de verbinding van de camera met het wifi-netwerk wordt verbroken of hij geen stroom krijgt.

Wanneer je probeert een clip te maken, wordt de clip automatisch beëindigd op het punt waar het gat begint of wordt hij automatisch gestart op het punt waar het gat eindigt.

gap in timeline image

Als er sprake is van een gat, moet je twee clips maken: één die eindigt waar het gat begint, en één die begint waar het gat eindigt.

Wat je moet doen bij de foutmelding 'Kan clip niet uploaden. Probeer het opnieuw.'

Als je deze foutmelding ziet, heeft de Nest Aware-service problemen met het maken van de clip. Soms helpt het om de begin- en eindtijd van de clip iets aan te passen. Controleer ook hoe lang de clip is en of er nog voldoende opslagruimte is. Je kunt maximaal drie uur aan clips opslaan. Heb je de limiet bereikt, dan kun je ruimte vrijmaken door oude clips te verwijderen. Vergeet niet de clips die je wilt bewaren, te downloaden voordat je ze verwijdert.

Je draadloze verbinding controleren

Als je een mobiele verbinding met een zwak signaal gebruikt, schakel dan over naar wifi of wacht tot de ontvangst beter is.

Een andere browser of ander apparaat gebruiken of opnieuw opstarten

Als je een computer gebruikt:

1. Schakel browserextensies, add-ons of instellingen tijdelijk uit.
  2. Gebruik een andere webbrowser om in te loggen op je account in de Nest-app en probeer een clip te maken.
  3. Start de computer opnieuw op als het probleem nog niet is opgelost.
  4. Schakel over naar een smartphone of tablet en probeer een clip te maken.

Als je een smartphone of tablet gebruikt:

1. Log uit bij de Nest-app en sluit de app. Open de app, log opnieuw in en probeer nu een clip te maken.
  2. Start de smartphone of tablet opnieuw op en probeer het nog een keer.
  3. Schakel over naar een computer en log in op je account in de Nest-app op home.nest.com. Probeer vervolgens een clip te maken op je computer.