To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center

Problemen oplossen met het opslaan van een videoclip

Met een abonnement op Google Nest Aware kun je videoclips van belangrijke gebeurtenissen uit je videogeschiedenis opslaan. Als je een probleem ondervindt, gebruik je dit artikel om het probleem op te lossen.

Hier volgen een paar punten waar je rekening mee moet houden bij het opslaan van clips:

• Je hebt een actief abonnement op Nest Aware nodig voor 30 dagen op gebeurtenissen gebaseerde geschiedenis of 60 dagen 24/7 videogeschiedenis, afhankelijk van je abonnement.
    • Als je een Nest Doorbell (batterij), een Nest Cam (batterij) of een Nest Cam (netvoeding) hebt, krijg je 3 uur op gebeurtenissen gebaseerde geschiedenis bij je camera.
  • Als je een abonnement met op gebeurtenissen gebaseerde opnamen hebt, lees je het volgende artikel over hoe je een gebeurtenis kunt opslaan als videoclip.
  • Als je een abonnement met 24/7 videogeschiedenis hebt, kun kiezen van welke beelden je clips wilt opslaan.
    • Clips in de Home-app: Clips van op gebeurtenissen gebaseerde geschiedenis kunnen rechtstreeks worden opgeslagen op je telefoon.
    • Clips in de Nest-app
      • Een clip moet minstens 15 seconden lang zijn.
      • Een clip kan maximaal 1 uur lang zijn. Is je selectie langer dan 1 uur, dan maakt de Nest-app er automatisch een time-lapse van.
      • Je kunt een time-lapse van maximaal 24 uur aan videobeelden maken.
      • In je account in de Nest-app kan 3 uur aan videoclips worden opgeslagen.

De clip is te lang

Home-app

Met de Home-app worden je clips rechtstreeks opgeslagen in de foto-app van je telefoon. Maak ruimte vrij op je telefoon en probeer het opnieuw.

Nest-app

Als de clip die je probeert op te slaan, langer is dan de resterende opslagruimte voor clips, zie je misschien het bericht 'Je kunt maximaal 3 uur aan clips maken. Je moet een aantal clips verwijderen voordat je een nieuwe kunt maken.' Zo check je je opslaggebruik:

1. Log op je computer in op home.nest.com.
  2. Selecteer de gewenste camera.
  3. Tik rechtsonder in de hoek van het scherm op Clips .
  4. Selecteer Clips bekijken.
  5. Rechtsboven in het scherm zie je hoeveel opslagruimte voor clips je gebruikt. Als je een clip opslaat, kun je ook naast de knop Opslaan zien hoeveel opslagruimte wordt gebruikt. Je moet de clip korter maken of een paar oudere clips verwijderen voordat je een nieuwe clip kunt opslaan.

Een onderbreking in je videogeschiedenis

• Als je een Nest Aware-abonnement met videogeschiedenis van gebeurtenissen hebt, zie je in de weergave met de videogeschiedenis knop Beeldlijn onderbrekingen tussen gebeurtenissen. Deze onderbrekingen zijn normaal.
  • Als je een abonnement met 24/7 videogeschiedenis hebt, zie je alleen onderbrekingen als de camera uitstaat of offline is.
  • Als je een 1e generatie Nest Aware-abonnement hebt, zie je alleen onderbrekingen in de videogeschiedenis van je camera als je camera uit of offline is geweest.

Uploaden van clip is mislukt. Bericht 'Probeer het opnieuw.' of 'Downloaden mislukt'

Als je het volgende bericht ziet, heeft de Nest Aware-service problemen met het opslaan van de clip:

'Zorg dat je een goede verbinding hebt. Als je mobiele data gebruikt, schakel dan over naar wifi of wacht op een beter signaal.'

Er zijn nog een aantal stappen die je kunt proberen, afhankelijk van de app die je gebruikt.

Home-app

Check of je voldoende opslagruimte op je telefoon hebt om de clip te downloaden

Nest-app

Opmerking: Dit gedeelte is alleen van toepassing op camera's en deurbellen die in de Nest-app worden beheerd.

• Soms helpt het om de begin- en eindtijd van de clip iets aan te passen.
  • Check de lengte van de clip en zorg ervoor dat je genoeg opslagruimte hebt.
    • Je kunt maximaal 3 uur aan clips hebben.
    • Als je geen opslagruimte meer hebt, moet je een paar clips verwijderen om ruimte vrij te maken.
    • Vergeet niet de clips die je wilt bewaren, te downloaden voordat je ze verwijdert.

Je draadloze verbinding checken

Als je een mobiele verbinding met een zwak signaal hebt, schakel je telefoon dan over naar wifi of wacht tot de ontvangst beter is.

Een andere browser of ander apparaat gebruiken of opnieuw opstarten

Opmerking: Dit gedeelte is alleen van toepassing op camera's en deurbellen die in de Nest-app worden beheerd.

Als je een computer gebruikt:

1. Zet browserextensies, add-ons of instellingen tijdelijk uit.
  2. Probeer via een andere webbrowser in te loggen op je account in de Nest-app en een clip op te slaan.
  3. Start de computer opnieuw op als het probleem nog niet is opgelost.
  4. Schakel over naar een telefoon of tablet en probeer een clip op te slaan.

Als je een telefoon of tablet gebruikt:

1. Log uit bij de app en sluit de app. Open de app, log opnieuw in en probeer nu een clip op te slaan.
  2. Start de telefoon of tablet opnieuw op en probeer het nog een keer.
  3. Alleen gebruikers van de Nest-app: Schakel over naar een computer en log in op je account in de Nest-app via home.nest.com. Probeer dan een clip op te slaan op je computer.