Problemen met het opslaan van een clip uit je videogeschiedenis oplossen

Met een abonnement op Google Nest Aware kun je videoclips opslaan van belangrijke gebeurtenissen of dierbare momenten, zoals de eerste stapjes van je kind. Lukt het niet om clips op te slaan vanuit je videogeschiedenis, lees dan de onderstaande richtlijnen eens door.

Hier volgen een paar punten waar je rekening mee moet houden bij het opslaan van clips:

• Je hebt een actief Nest Aware-, Nest Aware Plus- of 1e generatie Nest Aware-abonnement nodig.
  • Bij Nest Aware en Nest Aware Plus zijn op gebeurtenissen gebaseerde opnamen inbegrepen.
    • Als je een gebeurtenis wilt opslaan als videoclip, open je de weergavelijst met gebeurtenissen en dan tik op de gebeurtenis die je wilt opslaan en dan Nieuwe clip.
  • Bij Nest Aware Plus en de 1e generatie Nest Aware is continue video-opname inbegrepen. Je kunt kiezen van welke beelden je clips wilt opslaan.
    • Een clip moet minstens vijftien seconden lang zijn.
    • Een clip kan maximaal één uur lang zijn. Is je selectie langer dan één uur, dan maakt de Nest-app er automatisch een time-lapse van.
    • Je kunt een time-lapse van maximaal 24 uur aan videobeelden maken.
  • In je account in de Nest-app kan drie uur aan videoclips worden opgeslagen.

Als je problemen ondervindt bij het opslaan van een clip, zijn enkele mogelijke redenen:

De clip is langer dan de resterende opslagruimte voor clips

De clip is langer dan de resterende opslagruimte voor clips

Als de clip die je probeert op te slaan, langer is dan de resterende opslagruimte voor clips, zie je mogelijk het bericht 'Je kunt maximaal drie uur aan clips maken. Je moet een aantal clips verwijderen voordat je een nieuwe kunt maken.' Zo kun je het gebruik van de opslagruimte checken:

1. Log op je computer in op home.nest.com.
  2. Selecteer de gewenste camera.
  3. Tik rechtsonder in de hoek van het scherm op Clips Video clip icon.
  4. Selecteer Clips bekijken.
  5. Rechtsboven in het scherm zie je hoeveel opslagruimte voor clips je gebruikt. Wanneer je een clip opslaat, kun je ook naast de knop Opslaan zien hoeveel opslagruimte wordt gebruikt. In dat geval moet je de clip korter maken of een paar oudere clips verwijderen voordat je een nieuwe clip kunt opslaan.

Een onderbreking in je videogeschiedenis

• Als je een Nest Aware-abonnement met op gebeurtenissen gebaseerde opnamen hebt, zie je in de Nest-app in de weergave met de Beeldlijn-videogeschiedenis knop Beeldlijn onderbrekingen tussen gebeurtenissen. Deze onderbrekingen zijn normaal. Voor betere functionaliteit met een abonnement met op gebeurtenissen gebaseerde opnamen raden we je aan de gebeurtenisgeschiedenis knop Gebeurtenisgeschiedenis te gebruiken. Daarin zie je alleen opgenomen gebeurtenissen.
  • Als je een abonnement voor continue video-opname hebt, zie je alleen onderbrekingen als de camera is uitgeschakeld of offline is.
  • Als je een 1e generatie Nest Aware-abonnement hebt, zie je alleen onderbrekingen in de Beeldlijn van je camera als je camera uitgeschakeld of offline is geweest.

Als je een clip probeert te maken van twee gebeurtenissen met een onderbreking tussen de gebeurtenissen, maakt de app automatisch twee clips. De ene clip eindigt als de onderbreking begint en de tweede clip begint als de onderbreking eindigt.

Wat je moet doen bij de foutmelding 'Kan clip niet uploaden. Probeer het opnieuw.'?

Als je deze foutmelding ziet, heeft de Nest Aware-service problemen met het opslaan van de clip. Soms helpt het om de begin- en eindtijd van de clip iets aan te passen. Check de lengte van de clip en zorg ervoor dat je genoeg opslagruimte hebt. Je kunt maximaal drie uur aan clips hebben. Als je geen opslagruimte meer hebt, moet je een paar clips verwijderen om ruimte vrij te maken. Vergeet niet de clips die je wilt bewaren, te downloaden voordat je ze verwijdert.

Je draadloze verbinding controleren

Als je een mobiele verbinding met een zwak signaal gebruikt, schakel dan over naar wifi of wacht tot de ontvangst beter is.

Een andere browser of ander apparaat gebruiken of opnieuw opstarten

Als je een computer gebruikt:

1. Schakel browserextensies, add-ons of instellingen tijdelijk uit.
  2. Probeer via een andere webbrowser in te loggen op je account in de Nest-app en een clip op te slaan.
  3. Start de computer opnieuw op als het probleem nog niet is opgelost.
  4. Schakel over naar een telefoon of tablet en probeer een clip op te slaan.

Als je een telefoon of tablet gebruikt:

1. Log uit bij de Nest-app en sluit de app. Open de app, log opnieuw in en probeer nu een clip op te slaan.
  2. Start de telefoon of tablet opnieuw op en probeer het nog een keer.
  3. Ga naar een computer en log in op je account in de Nest-app via home.nest.com. Probeer dan een clip op te slaan op je computer.