Soorten wifi-netwerken die niet worden aanbevolen of niet werken met Nest-producten

Nest-producten maken gebruik van wifi om meldingen te sturen. En met een draadloze internetverbinding kun je je producten via de Nest-app op afstand bedienen. Om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt, kun je beter geen verbinding maken met de onderstaande soorten netwerken. Ze kunnen problemen veroorzaken of zijn mogelijk helemaal niet compatibel met Nest-producten.

Mobiele hotspots

Via een mobiele hotspot kun je de mobiele internetverbinding van bijvoorbeeld je smartphone of tablet met andere apparaten delen. Hoewel je Nest-producten met een mobiele hotspot kunt verbinden, raden we dit af.

Als je een mobiele hotspot gebruikt, kun je problemen ondervinden met de bandbreedte, beschikbaarheid, datalimieten en gebruikskosten. Nest-producten werken het beste als ze dag en nacht een betrouwbare internetverbinding hebben. Dat zou betekenen dat je het apparaat met de mobiele hotspot altijd thuis zou moeten laten. Als je Nest-producten bijvoorbeeld geen continue internetverbinding hebben, kun je de status van de producten niet bekijken en bepaalde meldingen niet ontvangen op je smartphone.

Gastnetwerken, open netwerken of geïsoleerde netwerken

Verbind je Nest-product uit veiligheidsoverwegingen nooit met een onbekend netwerk. En maak ook nooit zonder toestemming verbinding met het netwerk van iemand anders.

Gebruik verder geen gastnetwerk, zelfs als je daarvoor toestemming hebt gekregen van de eigenaar. Als zich een probleem voordoet terwijl je zo'n gastnetwerk gebruikt, kun dit mogelijk niet helemaal oplossen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk de instellingen van het netwerk van iemand anders te wijzigen. De eigenaar kan ook de instellingen wijzigen en nieuwe restricties toevoegen zonder dat je daarvan op de hoogte bent. Hierdoor kan de verbinding van je Nest-producten worden verbroken.

Sommige routers hebben instellingen voor draadloze isolatie. De apparaten in je netwerk kunnen dan geen verbinding maken met andere apparaten in je huis. Omdat de producten van Nest met elkaar communiceren tijdens het koppelen, instellen en alledaagse gebruik, werken ze mogelijk niet naar behoren als deze instellingen op je router zijn ingeschakeld.

Wifi-netwerken van 5 GHz (5 GHz wordt door enkele Nest-producten niet ondersteund)

Sommige Nest-producten, zoals de 2e generatie Nest-thermostaat, bieden alleen ondersteuning voor wifi-netwerken van 2,4 GHz. Dus als je zo'n product via de Nest-app met wifi verbindt, worden er geen netwerken weergegeven die alleen de 5 GHz-band gebruiken. De Nest-app weet namelijk dat deze niet compatibel zijn en geeft ze dus ook niet weer.

Opmerking: Als je een Nest-product hebt dat wifi met de 5 GHZ-band ondersteunt, heb je hier geen last van. Bekijk het volgende artikel voor een lijst met Nest-producten en de wifi-netwerken die ze ondersteunen:

Nest-producten gebruiken met wifi-netwerken van 2,4 GHz en 5 GHz >

Captive portal-netwerken

Vliegvelden, hotels, internetcafés en koffiezaken hebben vaak een captive portal-netwerk. Voordat je verbinding kunt maken met deze netwerken moet je eerst inloggen op een website. En soms moet je ook akkoord gaan met algemene voorwaarden.

Nest-producten zijn niet compatibel met captive portal-netwerken. Een Nest-product kan nooit inloggen op een website.

Belangrijk: Dit is niet hetzelfde als het handmatig invoeren van een netwerknaam of een wachtwoord voor een verborgen netwerk. Dat is tijdens het instellen van je Nest-product namelijk wel mogelijk.

802.1x/RADIUS-bedrijfsnetwerken

Nest-producten bieden geen ondersteuning voor bedrijfsnetwerken. Dit zijn netwerken die voornamelijk door grootschalige bedrijven worden gebruikt.