Meer informatie over de Veiligheidstemperatuur van de Nest-thermostaat en hoe je deze instelt

Met Veiligheidstemperatuur kun je je huis beschermen tegen extreem koud weer. Deze instelling kan ervoor zorgen dat je leidingen niet bevriezen, zelfs wanneer je thermostaat op Uit of Ecotemperatuur staat of als je huis op Afwezig is gezet. De Veiligheidstemperatuur van je verwarming staat standaard ingesteld op 4 °C. Je kunt dit wijzigen in de instellingen van je thermostaat.

Met Veiligheidstemperatuur kun je voorkomen dat de temperatuur in huis onder een bepaalde grens komt. Als het ingestelde minimum is bereikt, schakelt de thermostaat de verwarming in. Als je bijvoorbeeld tijdens een extreme koudegolf op vakantie bent, kan Veiligheidstemperatuur voorkomen dat je leidingen bevriezen, zelfs als de thermostaat is uitgeschakeld of als er geen verwarmingsschema is ingesteld. Daarnaast is het mogelijk verstandig de Veiligheidstemperatuur 's winters iets hoger in te stellen, als je je huisdieren zonder toezicht thuis laat. Zo blijven je huisdieren op hun gemak bij extreem weer.

Je hoeft je nooit meer zorgen te maken of je de thermostaat bij vertrek wel goed hebt ingesteld. En zolang de Nest-thermostaat online is, kun je de temperatuur in het huis altijd en overal even checken via de Nest-app.

Veiligheidstemperatuur is niet hetzelfde als Ecotemperatuur. Deze kies je wanneer je de thermostaat voor het eerst instelt. Je stelt een Ecotemperatuur in om energie te besparen, maar je stelt een Veiligheidstemperatuur in om je huis, je huisdieren en je planten te beschermen.

Een veiligheidstemperatuur instellen

De standaard Veiligheidstemperatuur van de Nest-thermostaat is 4 °C om te voorkomen dat je huis bevriest.

Je kunt de Veiligheidstemperatuur op je thermostaat instellen met de Nest-app. Je krijgt dan verschillende opties te zien, afhankelijk van je regio en je systeem.

Opmerking: Als je een Veiligheidstemperatuur wilt instellen voor Opwarmen tot, moet je Nest-thermostaat zijn verbonden met een verwarmingssysteem. Als je een Veiligheidstemperatuur wilt instellen voor Verkoelen tot, moet je Nest-thermostaat zijn verbonden met een verkoelingssysteem.

Veiligheidstemperatuur in de VS

Veiligheidstemperatuur in Europa

Safety temperature screen in the US UK safety temperature screen

Op de thermostaat

1. Druk op het scherm van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Kies Veiligheidstemperatuur.
  4. Draai aan de ring om de Veiligheidstemperatuur van de verwarming te selecteren en druk op de ring om de gewenste temperatuur te selecteren. Draai de ring vervolgens naar de gewenste temperatuur en druk op de ring om de wijziging te bevestigen.
  5. Opmerking: Je kunt een Veiligheidstemperatuur uitschakelen door de ring naar uit te draaien bij het kiezen van een temperatuur. Dit wordt echter niet aanbevolen, omdat een Veiligheidstemperatuur je huis beschermt.
  6. Kies Gereed om het menu te verlaten.

Met de Nest-app

1. Selecteer je thermostaat.
  2. Tik op Instellingen Pictogram voor Nest-instellingen.
  3. Tik op Veiligheidstemperatuur.
  4. Sleep de schuifregelaars naar de gewenste Veiligheidstemperatuur.

Veiligheidstemperatuurmeldingen

Als de kamertemperatuur daalt tot onder de door jou ingestelde Veiligheidstemperatuur, schakelt de Nest-thermostaat automatisch de verwarming in.

Je ontvangt een melding op je mobiel of tablet, en een melding in de Nest-app. Zodra de temperatuur weer normaal is, ontvang je ook daarover een melding.

Belangrijk: Veiligheidstemperatuurmeldingen kunnen alleen worden verzonden als er op dat moment een werkende wifi- en internetverbinding in huis is. Je ontvangt geen melding als je wifi-netwerk uit de lucht is op het moment dat de Veiligheidstemperatuur wordt bereikt. De thermostaat blijft wel gewoon verwarmen als het wifi-netwerk offline is.